• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Herkes beni hasta sanıyor ama değilim

melisarme

good girl gone bad.
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2011
202
3
46
İstanbul
merhaba
burada yazdıklarınızı okudum çok başarılısınız iyiki hepiniz varsınız derdimi bi sizler anlarsınız diye düşündüm ve kısaca hayatımı anlatmak istedim. ben henüz liseye başladığımda baya şişkoydum 157 boy 58 kadar kilom vardı ama geçmişimde orta okul da 3 sene yaz okulu yüzme vs. kilolu ama sıkı vücudum vardı lisede baktım bu böyle olmayacak 50 kiloya iniyim dedim tam bi çikolata aşığıyım bu arada :D karar verdim ve sandviç yedim 2 kilo fark etti
sonra yazlığa gittim tabi orda ananem vardı hava sıcak diye sadece karpuz peynir yiyip duruyodum diyeti bırakmıştım diyette olan kuzenimdi yazlığa tartı taşıdı o derece neyse ben çıkyım dedim baktım 51 gösterio nasıl sevindim anlatamam tabi kuzende değişim yok sanırım spor geçmişi olduu için bende metabolizma hızlıydı ki ben yazlıktada egzersizler yapıyordum sonra kimseye bişey söylemedim çünkü kim görse süzülmüşsün diodu yemek yemeği azaltıp hareketi arttırınca dahada kilo varmeye başladım 49 u görünce 45 e düşerim sonra 49 olana kadar yerim çok dedim ama neredeyse hiç birşey yemiyordum su bile içmiodum şişkinlik yapıcak die biliyorum kötü örnek ama böyle acıktığım zaman mandalina bazen koca bir günü 3 mandalinayla geçiriyordum selülit jelleri sürüyordum masajlar sporlar yapıyordum regl olmamaya başladım tabi bu sırada yemek yememek için kendimi derslere veriodum çok başarılı olmuştum neredeyse okul 1. ligine oynuyordum ailem yemek ye die baskı yapıyorlardı 45-46-47 arası gidip geldim diyetimi düzene oturttum tabi sabah etiform süt ve zeytin akşama kadar hiçbişey akşam salata-sandviç gibi bişeyle geçiştiriodum ama kiloyu korumaktı tabi boyumda uzadı oldum 163 kilo 45 çok mutluydum bir çok güzel bi fiziğim vardı 2 ne alırsam yakışıordu 3 çok başarılıydım sonra öss hazırlığı sırasında beni doktora götürdüler çok şükür ilaç vermedi aslında senin bişeyin yok gelme dedi ama annem yzünden çalışmam gerekirken ben haftada 1 saat randevuya gittim dersleri saldım bunalıma girdim sürekli ağladım ailem ağzıma zorla yemek tıktı tehtid ettiler ki ben onlara merak etmeyin yemeğe çalışıcam dediğim halde ki sabah gene kahvaltı ediyor akşama doğru burger menü yiyordum gene kilo almıyodum mutluydum anoreksiya sanmalarının tek nedeni regl olamamamdı o kadar strese kim regl olur siz söyleyin 9 ay hasta olamadım ailem hamile olduumdan bile şüphe etti ki şüphe edilcek ailedeki son kişiyim herneyse derken tedaviyi ailem zorla bıraktırdı annemin baskısı altında yaşıodum yiyorum şişki oldum senin yüzünden diodum 50 kilo oldum korkudan sürekli tartılıyodum dayım tartıyı camdan attı şaka değil ve ben 1 yıl hiç tartılmadan zorla yemek yedire yedire ki spor salonuna bile kaydımız vardı 5 senelik daha 2. senesi dolmadan gidemezsin dedi 3 sene çöpte :S sıkıntıdan pes edip kendimi bu sefer yemeğe verdim 58 kilyum iğrencim dışarı çıkmak bile istemiyrum ailem hala diet yapmamı yasakladı yiceksin dio zaten annemde kilolu 20 yaşındayım ve bu yaşadıklarımı içimde tutamaz oldum o 2 sene çok mutluydum beni mahvettiler hayattan soudum ne olur bana yardım edin çünkü hiç iyi değilimmmm.....:85::85::85::85::85:

sana birşey söyleyeyimmi sen hastasın bence 58 kiloyla depresyona girdiysen bizim intihar etmemiz lazım bu arada ister inan ister inanma bu anoreksiya nevroza belirtilerinden başka b,işey değil

canım hiç üzülme bencede sen takıntı yapmışsın aslında kilon fazla değil ama belki boyunla eşit olduğu için rahatsız oluyorsundur ipin ucunu kaçırmadan 3-4 kilo vermen yeterli kilo verirken hırs yapma sakın biraz daha diye bu arada tekrar regl olabildin mi

merhaba
burada yazdıklarınızı okudum çok başarılısınız iyiki hepiniz varsınız derdimi bi sizler anlarsınız diye düşündüm ve kısaca hayatımı anlatmak istedim. ben henüz liseye başladığımda baya şişkoydum 157 boy 58 kadar kilom vardı ama geçmişimde orta okul da 3 sene yaz okulu yüzme vs. kilolu ama sıkı vücudum vardı lisede baktım bu böyle olmayacak 50 kiloya iniyim dedim tam bi çikolata aşığıyım bu arada :D karar verdim ve sandviç yedim 2 kilo fark etti
sonra yazlığa gittim tabi orda ananem vardı hava sıcak diye sadece karpuz peynir yiyip duruyodum diyeti bırakmıştım diyette olan kuzenimdi yazlığa tartı taşıdı o derece neyse ben çıkyım dedim baktım 51 gösterio nasıl sevindim anlatamam tabi kuzende değişim yok sanırım spor geçmişi olduu için bende metabolizma hızlıydı ki ben yazlıktada egzersizler yapıyordum sonra kimseye bişey söylemedim çünkü kim görse süzülmüşsün diodu yemek yemeği azaltıp hareketi arttırınca dahada kilo varmeye başladım 49 u görünce 45 e düşerim sonra 49 olana kadar yerim çok dedim ama neredeyse hiç birşey yemiyordum su bile içmiodum şişkinlik yapıcak die biliyorum kötü örnek ama böyle acıktığım zaman mandalina bazen koca bir günü 3 mandalinayla geçiriyordum selülit jelleri sürüyordum masajlar sporlar yapıyordum regl olmamaya başladım tabi bu sırada yemek yememek için kendimi derslere veriodum çok başarılı olmuştum neredeyse okul 1. ligine oynuyordum ailem yemek ye die baskı yapıyorlardı 45-46-47 arası gidip geldim diyetimi düzene oturttum tabi sabah etiform süt ve zeytin akşama kadar hiçbişey akşam salata-sandviç gibi bişeyle geçiştiriodum ama kiloyu korumaktı tabi boyumda uzadı oldum 163 kilo 45 çok mutluydum bir çok güzel bi fiziğim vardı 2 ne alırsam yakışıordu 3 çok başarılıydım sonra öss hazırlığı sırasında beni doktora götürdüler çok şükür ilaç vermedi aslında senin bişeyin yok gelme dedi ama annem yzünden çalışmam gerekirken ben haftada 1 saat randevuya gittim dersleri saldım bunalıma girdim sürekli ağladım ailem ağzıma zorla yemek tıktı tehtid ettiler ki ben onlara merak etmeyin yemeğe çalışıcam dediğim halde ki sabah gene kahvaltı ediyor akşama doğru burger menü yiyordum gene kilo almıyodum mutluydum anoreksiya sanmalarının tek nedeni regl olamamamdı o kadar strese kim regl olur siz söyleyin 9 ay hasta olamadım ailem hamile olduumdan bile şüphe etti ki şüphe edilcek ailedeki son kişiyim herneyse derken tedaviyi ailem zorla bıraktırdı annemin baskısı altında yaşıodum yiyorum şişki oldum senin yüzünden diodum 50 kilo oldum korkudan sürekli tartılıyodum dayım tartıyı camdan attı şaka değil ve ben 1 yıl hiç tartılmadan zorla yemek yedire yedire ki spor salonuna bile kaydımız vardı 5 senelik daha 2. senesi dolmadan gidemezsin dedi 3 sene çöpte :S sıkıntıdan pes edip kendimi bu sefer yemeğe verdim 58 kilyum iğrencim dışarı çıkmak bile istemiyrum ailem hala diet yapmamı yasakladı yiceksin dio zaten annemde kilolu 20 yaşındayım ve bu yaşadıklarımı içimde tutamaz oldum o 2 sene çok mutluydum beni mahvettiler hayattan soudum ne olur bana yardım edin çünkü hiç iyi değilimmmm.....:85::85::85::85::85:

canım herşeyin kararında olsun.. ailen de haklı hasta olmandan korkuyorlar. bende diyet yaptım. 1.55 boy 49 kiloyum. ama sürekli yiyerek kilo verdim. gün boyu aç gezilmez ki. bu çok sağlıksız bir durum. 20 yaşındasın ve kendini yıpratıyorsun.. sağlıklı ve düzenli beslenerek kilo verirsen ailen bişey demez. ama benimde bir yakınım senin gibi hiçbir şey yemeden gezseydi onu alıp doktora götürürdüm...:20: şu an ki ideal kilon 53 - 55 olmalı. daha aşağısına inme..

bi kere bi kaç kilo versen senin için yeterli.. takıntı yapmışsın yazık sana. çok yıpratmışsın kendini.. arkadaşın dediği gibi sen bu kiloyla bunalıma girioyosan bizim ölmemiz lazım. ailen senin için endişelenmiş ki bu çok normal değil mi? endişelenmezse bunda bi gariplik olurdu..

ama bi gerçekte varki aileler çoğu zaman zayıf olunca sağlıksız hasta, kilolu olunca tosun gibi sağlıklı derler.. bu düşünceden vazgeçilse sen ailene kadarşı direnmezsin onlarda seni bu kadar sıkmazlardı.. sen kendini serbest bırak yavaş yavaş az az yiyerek 1-2 kilo ver yeter ideal senin için. bi deri bi kemik de hiç hoş değilki cnm :50: zayıflıycam diye kaslarını eritme.. Allah korusun yaşın daha çok genç :20:

sizler iyiki varsınızz çoook teşekkür ederim bu arada 50 kiloya çıktığında regl oldum şuan 58 in çok üstünde olduuma eminim çünkü tartılmak yasak bide arkadaşlarım kim görse daha selam demeden merve şey kilo mı aldın sen demiyorlar mı bide benim çok zayıf halimde yedirmeye çalışan insanlar bunu söylüyo iyice deliye dönüyorum yesek suç yemesek suç :D haklısınız ama ben idealimi bellirledim 50 kilo olucam ve altına asla düşmiycem şimdi spor salonuna göndermedikleri için evde zumba dansı yapıyorum peki bana 2 yada 3 ayda 10-15 kilo verdiricek bi diyet önerirmisiniz size herşeyimi anlattım 50 kilo oliim vallahi başka bişi istemem nolur yardım edin diyet listesin önerin bana uygulayacağım tartılamayacağım ama zayıfladığımı kıyafetlerimden anlarım ben kilo verince anlaşılıyor okullar açılmadan 50 kilo olmak istiyorum zumda dansıda yapıcam lüütfeeeennn :(

canım ben de aslında hiç tecrübeli değilim yani öyle şu kadar zamanda şu kadar vercem deme acelem yok de belki bu kalori sayımı yöntemiyle kilo verenleri okuyabilirsin hem herşeyden yiyyosun hem kilo veriyolar benim dikkatimi çekti kilon azda olsa fazlada olsa ne yediğini bilerekten hem de hiç sıkılmıyorsun bi o foruma bak istersen

ben sana vereceğim tek tavsiye bu kadar stres yapmaya devam edersen daha da kilo alırsın
buradaki çoğu kişinin kiloları ya doğumdan kalan yada strese bağlı yeme durumları
ondan öncelikle kafandan at sıkıntıları sonrasında sen zaten kilo verirsin

çok haklısın canavarcım sıkıntı yok 2 gündür çok mutluyum neşem yerinde aman ALLAH hepimize versiinn AAMİİNNN :) zumba yapıyorum bide bol bol geziyorum alışverişte aslında spor gbi bişey bide gerçekten açmıyım diye kendime sık sık soruyorum az ama sık yiyorum sanırım orta yolu buldum annemlede anlaştım ohh rahatım valla :)))şimdi bide denizde yüzersem değmesin keyfimee :::::)))))) git gide mutlu olmaya başlıyorum :)))) herkes bana derdi merve sen gülünce bütün derdimi unutup gülüyorum diye tekrar o halime dönmeye başladım yuppii :))) arada burada sizinle konuşmakta iyi geliyor bana :)

kusura bakma ama adet görmemek anoreksiyanın belirtilerindendir hastaymışsın yani o zamanlar
ama ailenden hiç hoş davranmamış sürekli üstüne gelmişler zorla yemek yedirmişler çocuk gibi
psikiyatriste gitmeli ve ailenle böyle davranmamaları için konuşmalısın
1.63 boyun varsa 58 kilo biraz fazla ama öyle 10 kilo kadar da değil birkaç kilocuk sadece
o da spor yapsan gider zaten
bundan sonra doktor kontrolünde ol bence :34::34:

boy 1.63 kilo 58 neresi fazla anlamadım.uluslararası standartlar vardır. bmı ve bel kalça oranı gibi .sağlıklı kiloda olup olmadığımızı bu ölçüler belirler.bmı 18.5-24.99 arası normal bu arkadaşın tahmini 21 lerde olması lazım gayet normal.ayrıca kadınlarda bel kalça oranının 0.8 in altında olması gerekiyor metabolik hastalıklar açısından risk oluşturmamak için. o da iiyiyse problem yok. kiloları takıntı haline getirmemek lazım diye düşünüyorum bu kriterlere uyuyorsa...

sizler iyiki varsınızz çoook teşekkür ederim bu arada 50 kiloya çıktığında regl oldum şuan 58 in çok üstünde olduuma eminim çünkü tartılmak yasak bide arkadaşlarım kim görse daha selam demeden merve şey kilo mı aldın sen demiyorlar mı bide benim çok zayıf halimde yedirmeye çalışan insanlar bunu söylüyo iyice deliye dönüyorum yesek suç yemesek suç :D haklısınız ama ben idealimi bellirledim 50 kilo olucam ve altına asla düşmiycem şimdi spor salonuna göndermedikleri için evde zumba dansı yapıyorum peki bana 2 yada 3 ayda 10-15 kilo verdiricek bi diyet önerirmisiniz size herşeyimi anlattım 50 kilo oliim vallahi başka bişi istemem nolur yardım edin diyet listesin önerin bana uygulayacağım tartılamayacağım ama zayıfladığımı kıyafetlerimden anlarım ben kilo verince anlaşılıyor okullar açılmadan 50 kilo olmak istiyorum zumda dansıda yapıcam lüütfeeeennn :(

Dukan diyetiyle 2 ayda 10 kilo verebilirsin

hepinize çok çok teşekkür ederim ben çok mutluyum şuan ve destekleriniz beni çok mutlu etti bu arada belim 60 kalçam 89 oranda 0.6 çıktı sanırım gayet iyi ama zumba dansını hepinize öneririm ben baya bi sıkılaşıo insan benim vücudum gariptir biraz bel yemek yiyince 2 cm artıo belim sabah incecik oluo tek sorun bi kaç kiloda ama zumba dansı baya enerji harcatıo bide hiç yemek yemio değilim aç olduğuma emin olduüum zaman gidiyorum protein karbonhidrat vitamin yağ bütün ihtiyacımı kendimi dengeleyip abartmadan sık ama az çekilde yiyorum şuan gayet iyiyim ama dukan diyetini deneyeceğim iyi varsınız bu siteye üye oldum sanki külerimden doğdum :)

kg vermeye başladıkça hırs yapmışsın belliki... verdikçe vermek istemişsin senin elinde değil tabiki ama psikolojini bu hırsını ailen farketmişki önüne geçme gereği duymuş.. hem yaptığında zaten hiç sağlıklı değil.. baksana regl bile olamayacak kadar bozmuşsun dengeni sağlıksız beslenme sonucu.. şuanki kgna gelincede biz göremiyoruz belki ama ailen görüyor sonuçta ve korkma kötülüğünü istemedikleri için sana müdahalede bulunuyorlar rejim konusunda

canım bende seninkine benzer şeyler yaşamıştım yani hırs yapıp zayıfladıkça zayıflamıştım insanın algısı bozuluyor bir hastalık bu çok şükür şu an çok iyiyim istediğim herşeyi yiyorum ve zayıfım ama kemik değilim inan eskiden şimdiki yediklerimin yarısını bile yemiyordum ve vücudum çok yavaştı hep üşürdüm kendi başıma gezmekten korkardım özgüvenim sıfırdı.Senin anlattığın durumundan çok daha kötüydüm...sonra ne mi oldu?bir yol ayrımına geldim ya hastanelik olucak ya da düzenli bir hayata geçecektim çok şükür ne yaptığımın farkına varıp yavaş yavaş normale döndüm güzelleştim ve spora başladım artık çok düzenli spor yapıp gayet iyi yiyorum şimdi düşününce bu yaşadıklarımın bana tek bir faydası oldu o da spora başlamam ve çok enerjik hareketli olmam yoksa ben o iri halimle ye iç yat devam ederdim spor aklımın ucundan bile geçmezdi:)

Back