hergün oje sürmek tırnağa zararlımıdır?

Tabiki zararlıdır arkadaşım. Çünkü oje tırnağın hava almasını engelliyor. Bu da tırnakta lekelenme yapıyor. Ojeyi temizlemek için aseton kullnıyoruz. O, daha da zararlı. Arada tırnakları dinlendirmek gerekir.a.s.

hergün sürersek islandında dediği gibi oje tırnaklarımızın hava almasını engeller sararır tırnaklar

uzun süre ojeli tırnaklara baktığınızda sarı lekeler tırnağın üzerinde soyulmalar olduğunu görürsünüz bu çok sakıncalı bir şey herkesin dediği gibi sonuçta ojeli tırnaklar hiç hava olmıyor. Haftada en azından izin günler,imde ben siliyorum ojelerimi hava alabilmesi için :)

tüm yorumlara katılıyorum, ayrıca arkadaşlar aktardan lavanta yağı alıp düzenli olarak pamukla tırnaklarınızı ovarsanız tırnaklarınız hem kolayca kırılmıyor hem de çok güzel görünüyor...aynı şekilde limonla da ovabilirsiniz...(3 gündür KKya giremiyordum, sayfa görüntülenemiyordu, bu da girip yazabildiğim ilk msj..yuppiiii)

walla bnm bi ara tırnaklarım turuncu olmuştu oje sürmekten

okadar fazla havasız kaldı yani he. sarıyıda geçmiş turuncu olmuş:)))))

bende çok seviyom oje sürmeyi ama artık dikkat ediyorum çünkü tırnaklarım soyuluyo ve çabuk kırılıyo mecbur çok saklamıyorum ojeyi siliyorum hemen ve tırnaklarımı dinlendiriyorum.

bnde artk geceleri siliorm ojemi waktim oldukça hatta bazen sbhn bi körü kalkıp derse gtmedn önce oje sürüorm kokoşluun bu kadarı:)

Oje'nin sağlık açısından zararını arkadaşlar açıklamışlar bir de dinen zararı var ki boy abdestine engel teşkil etmektedir. Her gün sürülen oje altına su geçirmediği için boy abdestine engel olmaktadır. En azından boy abdestliyken ojeli olmamalıyız...

kafamçokkarıştıkızlar bnm bide tırnaklarım acıo çok uzun süre kalıpta ojeyi sildiğimde resmen tırnaklarımın üstünde ağırlık oluo ama şimdi haftada bigün hiç oje sürmüorm we gece yatarken siliormnaniknanik

Benimki de ağrıyo ama kazımaktan:)Asetonsuz oje çıkarıcılar var onları deneyin.Bi de limon sararmayı geçiriyomuş ama denedim bi işe yaramadı.Uğraşmamıştım pek ondandır belki..

ben o oje yüzünden neler cektım.bırını sürüp bırını cıkarıodum.tırnaklarım havasız kaldı.nasıl anlatılır bılmem ama yarıya kadar tırnak olarak gözükuodu.ve içinde mantar gıbı bıseyler olustu.2 senedır var halada gecmedı.

evet kesinlikle asetonsuz oje çıkarıcıları kullanın hergün silip tekrar sürerim diyosanız

kızlar hergün oje süürdüğünüzde tırnaklarda sararma oluyor.sanki sarılık olmuşsunuz gibi bir görüntü oluşuyor.bunun nedeni de tırnağın havasız kalması.o yüzden bir kaç gün ojeye ara vermek gerekli ya da ojenin altına tırnak cilası yani parlatıcı uygulayın o zaman her sararma olmuyor hemde hemde oje tırnaktan daha rahat çıkıyor özelliklede koyu renkler..

Arkadaşlar bende devamlı ojeli gezerim ama tırnaklarımda sararma falan yok.
Oje olmayınca kendimi bi garip hissediyorum

Bende arada sürüyorum ama oje eğer devamlı kalıyorsa tırmakta zararlıdır.Allahtan ben haftada 1-2 kere sürerim bi sorun da olmadı.

aynen bendede sararma olmuyo aksam eve gelince çıkartıyorum ama zaten ikinci gününde güzel durmuyo pek oje soyuluyo öylede duramıyorum hiç ama hergünde sürmüyorum evdeyken surmuyorum haftasonu filan surmuyorum

Bazı ojelerin kilo yaptığı bile kanıtlanmış arkadaşlar :/

Ojenin zararları nelerdir? Oje sürmenin zararları nelere yol açar? Makalemizden öğrenebilirsiniz.

Ojenin zararları üzerine yapılan bir çalışmada, ürküten gerçekler ortaya çıktı.

ABD’li uzmanlar binlerce ojeyi inceledi ve biz kadınların asla vazgeçemediği güzellik ürününün zararını ortaya çıkardılar. ABD’nin Duke Üniversitesi uzmanlarının Çevre Çalışma Grubu ile birlikte hazırladığı çalışmada yaklaşık 3 bin farklı oje araştırıldı.

Bu ürünlerin yarısından fazlasında trifenil fosfat denilen oje içindeki zararlı maddelere rastlanıldı. Ojenin zararlı maddesi aynı zamanda bir “endokrin bozucu” olarak da adlandırılıyor. Ojenin zarar vermesine yol açan trifenil fosfat maddesi hormon dengesini alt üst ederken, yağ depolanmasını da olumsuz olarak etkiliyor. Bu da, ojenin yan etkileri arasına aşırı kilo yapımını ekliyor.

Uzmanlar ojenin zararlı olmasını sağlayan bu maddenin plastik ve mobilya üretiminde, ojeler de ise kalıcı ve esnek olması için tercih edildiğini tahmin ediyorlar.

Araştırmacılar bu ürünleri kullananlarda idrar testi yaptılar ve ojenin zararlı maddesi trifenil fosfatın bir süre sonra kana karıştığına şahit oldular. Uzmanlar ojenin zararlı olmasına neden olan bu maddenin metabolizmayı olumsuz olarak etkilediğini, yağ ve kalori yakımını kesintiye uğratarak aşırı kilo alımına sebep olacağını kanıtladılar.

Ojenin zararları için araştırma yapan grup çalışanları, genç ya da yaşlı kadınlara pazarlanan bu güzellik ürününün tartışmalı bir endokrin bozucu içermesinin endişe verici olduğunu, ojenin zarar vermesine sebep olan kimyasal maddenin oje sürdükten kısa bir süre sonra vücut tarafından emilerek kana karışıyor olmasını daha da endişe verici olduğunu açıkladılar.

Ojenin zararını ortaya çıkaran Çevre Çalışma Grubu, bu ürünü pazarlayanların ürünlerinde trifenil fosfat kullanmaktan vazgeçmelerine yönelik bir imza kampanyası başlattı.

Ayrıca ojenin zararlı olmasına neden olan trifenil fosfat maddesine saydam ojelerde daha fazla rastlanıldığını, renklilerde ise ya daha az ya da hiç rastlanılmadığını açıkladılar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…