hergün sabah akşam yürümek ve vücuda etkısı

pembe dusler

Guru
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2010
1.039
360
arkadaslar bılgısı olan varsa yazsın lütfen.napıcagımı sasırdım.gune 1 saat yürümek bana yeterlı olmuyor.kılo veremıyorum dıyet yaptığım halde.önceden sıkı bı dıyet yapmasamda haftada 1 kılo garantıydı.ama artık veremıyorum.vucudumun bu tempoya alıştıgını düsünüyorum.anca 50 ser dak falan yurursem kılo v erıyorum.ama boylesıde zararlı degılmı yanı bu kadar hızlı tempoya alıştırmak vucudu.bılemedım.icinizde benım gıbı caresız kalan yada bılgısı olan varsa yazsın lütfen..tesekkürler

benim net bir bilgim yok ama iki sene önce,yazın sürekli yürüyerek 2-3 kilo fazlamdan kurtulmuştum ve bir daha geri almadım o kiloları,gerçekten işe yarıyor

yürümek çok etkili ama duzenli spor kesınlıkle daha etkılı

Buna katiliyorum. Ben de yillardan beri yürüyorum, her isimi de yürüme mesafesindeyse bu sekilde hallediyorum ancak bu bana düzenli beslendigim halde kilo verdirmiyor. Tabii olan kiloyu korumada etkisi var. Yürüyüsle kardio yapmis oluyor zaten insan buna ilave olarak bölgesel hareketler, biraz belki agirliklarla calismak, pilates de etkili olabilir.

Gençliğimizde attığımız her adım yaşlılığımızda bize bonus olarak döner. Kilo bir yana, kaslarımızı güçlendirir, vücuttaki önemli hormonların tiroid, şeker vb. dengelenmesini sağlar. Ayrıca mutluluk hormonu salgılatır. Temiz ve bol oksijenli ortamda yapılırsa (orman, deniz kenarı) vücuda daha fazla oksijen girmesini sağlayarak, doğru nefesle (diyafram nefesi; karın şişirilerek ) bedenimizin toksinleri yok etme hızını arttırır bu da hastalıklara karşı bizleri korur.

Vücut tempolu yürüyüşle zaten 40 dk. sonra yağ yakmaya başlıyor. Çok değil yani süreniz. Bunun yanında rutine bindiği için artık etkili olamayabiliyor. Bu arada yaptığınız diyetin bilinci ve ne şekilde olduğu da önemli kilo vermede. Belli aralıklarla spor olarak başka şeylerde yaparak vücudu şaşırtın derim.

Son düzenleme:
bende bu sabah - akşam yürüyüşlerini deniyim bakiyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…