• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hergün de yapamıyorum yalan söyleyemem

selcanefe

herşey güzel olsun
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2007
493
32
318
Sivas
ben çorbayı günlük yapamıyorum ziyan olup çöpe gidiyor artık 3günlük falan oluyor öyle yediriyorum patates çorbası bile olsa ufacık patatesten irmik yada pirinç katılınca ne kadar çok çorba çıkıyor atıyorum dolaba sanki bizim gibi mi yiyolar hergün öğle öğününde veriyorum ufak kase yetiyor ama yoğurdu mayalamak kolay 1 çay bardağı yetiyor her sabah mayalasak ilkindiye yetişiyor zaten yanlızım hergün inanın olmuyor bebeklerin saati saatini tutmuyor ki birde evde kendim muhallebi yapmadım hiç bugün yapacam onun artanını ne yapıyorsunuz onu da mı her akşam taze yapıyorsunuz kıvamını nasıl ayarlıyorsunuz bebeğinize göre mi benim oğlum 6 aya girdi çok katı verince çıkarıyo umarım yardımcı olur bilen anneler :enbuyukkk:

ben muhallebıyı cezvenın ıcınde yapıyorum tek ogunluk.1corba kasıgı yada 2 tatlı kasıgı pırınc ununu koy cezveye.cezvenın yarısından fazlasınada su koy.agır ateste pısır.benım oglumda 5.5 aylık ben bıraz sulu yapıyorum koyu olunca mıdesını bulandırıyor

sebze corbası bende yapıyorum kızma dr umuz 2 gun dolapta saklayabılırsın demıstı bende bugun yaptıysam yarında yedırıyorum zaten az yapıyorum 2 gunluk oluyor muhalebıyıde gunluk yapıyorum 1.5 cay bardagı suya 1 corba kasıgı pırınc unu katıyorum

canım ya 3 günlük çorba yedirme bebeğe
onun hiçbir vitamini kalmazki mutlaka günlük yapılmalı öğünler
hem niye ziyan oluyo anlamadım çok azıcık yap ben çorbaları bir kase yapıyorum
hatta küçücük tencereede yada cezvede pişiriyorum
küçük pataesin 4/1 havucun4/1 ne sebze koycaksam dörtte birini
2 çay kaşığı pirinç yada irmikle pişiriyorum
bu hafta brokoli kabak semizotu aldım çok fazla karıştırmadan
iikişer üçer sebzeyle pişiriyorum
muhallebiye gelince sadece arımama sadece pirinçunu
yada tahılllı mama yapıyorum gece yatırmadan

canım sebzeleri günlük yapmalısın ,ertesi gune hicbir vitamini kalmıyor,ben kucucuk bır tencerede ogunluk yapıyorum ,muhallebıyıde oyle,yalnızca etı 2 gunde 1 yapıyorum
yaptıgın yogurdu ertesı gun yedırmelısın en vıtamınlı zamanı mayalandıktan 24 saat sonrası.ben yogurdu sabah mayalıyorum ertesı gun yedırıyorum

küçücük bir patates ve küçüücük bir havuçla 2 yemelik çorba cıkıyor.dediğin gibi ben de bakletiyorum,düdüklüde pişrip süzgeçten geçiriyorum.
yoğurt ise,yarım litrelik kutu alınca 3 günlük yoğurt cıkıyor,küçük mama kapları var tupper valla 3. gün yedirdiğim de oluyor.
muhallebi konusunda arı dan memnun sanırım kullananlar,hero aldım vanilya kokuyor buram buram beğenmedm.tavsiye ediyomusunuz arıyı?

küçücük bir patates ve küçüücük bir havuçla 2 yemelik çorba cıkıyor.dediğin gibi ben de bakletiyorum,düdüklüde pişrip süzgeçten geçiriyorum.
yoğurt ise,yarım litrelik kutu alınca 3 günlük yoğurt cıkıyor,küçük mama kapları var tupper valla 3. gün yedirdiğim de oluyor.
muhallebi konusunda arı dan memnun sanırım kullananlar,hero aldım vanilya kokuyor buram buram beğenmedm.tavsiye ediyomusunuz arıyı?

arının çok doyurucu özelliği var vede baya vitaminli sürekli deil ama günde birkez kullanılmalı diye düşünüyorum nede olsa büyüklerimiz çok kullanmışlar vardır bi bildikleri

sebze çorbasını değil patatesle irmik yada pirinç olanı bekliyor artırımı çok oluyor yoğurt bende bekletiyorum mesella bugün maylasdm tutmadı yarına kaldı nyani

canım bende bugün çorba yapıyorsam yarın da veriyorum okadar zaten artık ayarlayabiliyorum sanırım 2 öğünlük oluyor muhallebiyide bazen çok yiyor bazen az artığı zaman döküyorum kalanını yedirmiyorum yoğurduda bugün mayalıyorum yarında veriyorum her gün mayalamıyorum zaten haftada 2 kere falan yapıyorum çabuk bıkıyor bizimki

hero yu bende pek beğenmedim kızımda sade yemiyor içine muhakkak meyve katıyorum arı mamayıda şekerli falan dediler ama annemde bizde arı mama kullanmış bende terddüt ediyorum

muhallebiyiyapıp içine mama katınca rengi değişiyo mu sizdede milupa aptamil 2 birde bi zaman sonra sıvılaşma oluyor mu oğlum tadını beğenmedi bende pekmez kattım yedi umarım zararı olmaz

arkadaşlar patates ile yapılan herşey 1gün bekledikten sonra atılması gerekiyor çünkü mikrop üretirmiş patates

kızlar devam sütünden nasıl yoğurt yapabilirim yazarmısınız bekliyorum.
oğluma normal yoğurttan 1 yemek kaşığı veriyorum ama zararlı olmasından korkuyorum şöyle yaşına kadar beklliyim diyorum.

:
muhallebiyiyapıp içine mama katınca rengi değişiyo mu sizdede milupa aptamil 2 birde bi zaman sonra sıvılaşma oluyor mu oğlum tadını beğenmedi bende pekmez kattım yedi umarım zararı olmaz

canım ben mamayı her yaptığımda mesela günde 2 kz mama yapıyorum ve içine 2 çay kaşığı kadar üzüm pekmezi koyuyorum. bildiğim kadarıyla zeka açıyomuş pekmez internetten araştırdım. öğlenleri çorba veriyorum.:ecrin_bebek:

bebeginde gaz problemi kabizlik problemi olan arkadaslar pirinc unu muhallebisi yapmadan once pirinc ununu biraz kavurun sonra altini kapatip sogumasini bekleyin soguduktan sonra altini acip kendi bildiginiz muhallebiyi yapin hem bebegi gaz problemi olmuyor hem asla topaklanmiyor muhallebi

kızlar devam sütünden nasıl yoğurt yapabilirim yazarmısınız bekliyorum.
oğluma normal yoğurttan 1 yemek kaşığı veriyorum ama zararlı olmasından korkuyorum şöyle yaşına kadar beklliyim diyorum.

tatlım ben yoğurdu şöyle yapıyorum
90 cc kaynamış suya 3 ölçek aptamille hazırlıyorum
biraz ılınınca (parmağımın dayanacağı kadar sıcaklıkta) 1 tatlı kaşığı ev yapımı yoğurt koyup karıştırıyorum,ağzını kapatıp 4 saat bekletiyorum
çok kıvamlı bir yogurt olmuyor
hafif ayranımsı birşey oluyor

:

canım ben mamayı her yaptığımda mesela günde 2 kz mama yapıyorum ve içine 2 çay kaşığı kadar üzüm pekmezi koyuyorum. bildiğim kadarıyla zeka açıyomuş pekmez internetten araştırdım. öğlenleri çorba veriyorum.:ecrin_bebek:

öğlenleri bende çorba yediriyorum ama günde 2defa mama çok az oğlum doymuyor ki, benim gece yiyor en fazla 2 defa sabah uyanınca da bisküvi pekmez peynir falan yiyor öğleye kadar uyuyor öğlen çorba içiyor tekrar uyuyor ilkindi de yoğurt yiyodu sancılanıyo vermiyorum daha meyve suyu içiriyorum elmaya bayıldı meyve suyu tok tutmaz ki mecbur mama yapıyorum akşama da muhallebi yese yemezse mama yiyor uyumazsa geri acıkıyor gün içinde 3den fazla bile yaptığım oluyor sizin bebekler nasıl doyuyor anlamadım valla

öğlenleri bende çorba yediriyorum ama günde 2defa mama çok az oğlum doymuyor ki, benim gece yiyor en fazla 2 defa sabah uyanınca da bisküvi pekmez peynir falan yiyor öğleye kadar uyuyor öğlen çorba içiyor tekrar uyuyor ilkindi de yoğurt yiyodu sancılanıyo vermiyorum daha meyve suyu içiriyorum elmaya bayıldı meyve suyu tok tutmaz ki mecbur mama yapıyorum akşama da muhallebi yese yemezse mama yiyor uyumazsa geri acıkıyor gün içinde 3den fazla bile yaptığım oluyor sizin bebekler nasıl doyuyor anlamadım valla

canım sen emziremiyorsun hatırladığım kadarıyla
bi öğün sebze püresi/çorbası ver
sabah kahvalti ver
ara öğünlerde yoğurt ver
bir öğün de meyveyi püre halinde ver istersen içine 1 ölçek devam maması kat daha doyurucu olur
bir kere mama bir kere de muhallebi yaptın mı ona yeter de artar bile
sağlıkla büyüsün bebişin...

canım sen emziremiyorsun hatırladığım kadarıyla
bi öğün sebze püresi/çorbası ver
sabah kahvalti ver
ara öğünlerde yoğurt ver
bir öğün de meyveyi püre halinde ver istersen içine 1 ölçek devam maması kat daha doyurucu olur
bir kere mama bir kere de muhallebi yaptın mı ona yeter de artar bile
sağlıkla büyüsün bebişin...

valla billa doymuyor sürekli ağlıyor biberonunu tanıyor mama kutusunu biliyor mutfağa değilde odaya gidersem kucağımda bağırıyor mutfağa girince susuyor

Back