hergün daha kötüye gidiyor çare kütfen...

CANIM2YAVRUM

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2013
280
115
123
İstanbul
slm kızlar 3 hafta önce kardeşime arkadaşı oturmaya gelmiş.2 yaşındaki çocuğununda virüse bağlı göz nezlesi varmış.onada başkasından geçmiş bulaşıcı olduğunu bildiği halde oturmaya gelmiş.kardeşiminde ufak çocuğu var onada geçmiş biz ilkte farketmedik görünürde gözünde ilkte birşey yoktu benim kızda onunla o gün oynadı.önce yiğenim gözü kızardı gözü akmaya başladı.2 gün sonrada kızımın gözü kızarmaya başladı.doktora getirdik göz nezlesi bulaşıcı dedi.göz damlaları,merhemler verdi.damlatıyorum yinede geçmedi.hem hatta biri tamamen kapandı açamıyor.gözü balon gibi şişti gözü içerde kaldı damla bile zor damlatıyorum.diğer gözünede geçti.oda şişecek ve kapanacak diye çok korkuyorum.nasıl görecek onu düşünüyorum.gözüne pamukla demli çayda sürüyorum yok geçeceğine daha kötü oluyor.ne yaptımsa geçiremedim.yarın aylardır beklediğimiz sınavıda var.ne çalışabildi nede acısından ağrısından uyuyabildi.belki öyle görürseler sınavada almazlar bulaşıcı çünkü başkalarına geçirmeye hakkımız yok.doktora söyledim eldiven taksın dedi.arkadaşlar söyleyin bu nasıl geçer bari gözünün şişi insin önünü görebilsin.sınavda kağıdı nasıl görecekte doğru cevap verecek onu düşünüyorum.bulanık görüyor,ışığa bakamıyor,gözüne kum varmış gibi acıyor,ağrıyor,çeşme gibi gözyaşı akıyor,gözleri kıpkırmızı kızlar bunu yaşayanlar yada bilenler sizce nasıl geçer bu? konum lütfen rica ediyorum taşınmasın burası daha aktif.. fazla bilgilere ihtiyacım var.... ... ... kızlar bu konuyu açtıktan sonra bir kaç saat sonra kızımın gözünden kan geldi.uyuyordu baktım gözünden kan geliyor hiç hayatımda gözden kal geldiğini ne duydum ne gördüm.özel hastaneye getirdik.doktor gözünde çok kan biriktiğini sonunda kanı dışarı attığını söyledi.söyledi.dün o panikle kendimi nasıl dışarı attım tarif edemem.pansuman yaptı kullandığın ilaçları bırak benim verdiklerimi kullan dedi.bu sabah yine gözünden kan geldi.nezaman bitecek ALLAHIM çok zor kızlar anlatamam.

Son düzenleme:
öncelikle geçmiş olsun,acaba ne sınavına girecek ?rapor alabiliyorsanız şansınızı deneyin,bu şekilde sınavdada başarısı düşecektir,bu yönde düşünmenizi tavsiye ederim,sevgiler

ya ne sorumsuz insanlar var beee

çocuğunda bulaçıcı hastalık var, oturmaya gidiyorsun...

terbiyesiz düşüncesiz!

canım çok geçmiş olsun. keşke elimden bir şey gelse...

öncelikle geçmiş olsun,acaba ne sınavına girecek ?rapor alabiliyorsanız şansınızı deneyin,bu şekilde sınavdada başarısı düşecektir,bu yönde düşünmenizi tavsiye ederim,sevgiler

bursluluk sınavı arkadaşım yaaa :( çocuk nezamandır bekliyordu.birdahaki seneye kalacak.zannedersem bu gidişle gidemeyecek anne yazıları okuyamıyorum bulanık görüyorum dedi.ney ayapayım sağlığı daha önemli ama bu kadın kaç kişiye sebep oldu.en büyük temennim iyilieşsin

ya ne sorumsuz insanlar var beee

çocuğunda bulaçıcı hastalık var, oturmaya gidiyorsun...

terbiyesiz düşüncesiz!

canım çok geçmiş olsun. keşke elimden bir şey gelse...

saol canım ... kendine bir iki lafım var ama kardeşimin hatrına susuyorum.ama görseniz susulacak gibi değil.gözü kapandı gözünün karası görünmüyor.görmek için elinle gözünü açıyor.bu kadarda olmaz kaç kişiye sebep oldu.kardeşimde, kocasıda kocasının aileside oldu ne hakkı vardı kardeşimin eşini işinde etmek kızımı okulundan ve sınavında etmek

düşüncesiz kadın yaa..çok sinir oldum.. kadına da söyle, madem çocuğunun bulaşıcı hastalığı var günler torbaya mı girdi başka zaman gelirdin, bizim çocuklarımıza da bulaştı de... içinde kalmasın.. anlasın hatasını sorumsuz kadın... çok geçmiş olsun.. inş sınava kadar düzelir..

Malesef bu konuda bilgim yok ama cok geçmiş olsun
Sınav da önemlidir ama suan sağlığı önemli. .cani sağolsun
Başka dr a da gitseydiniz..hatta göz hastanelerine gitmek daha uygun olur

Misafirde nasıl insanmiş ya, pess
Bu ne sorumsuzluk:19:

Son düzenleyen: Moderatör:
Kadınla görüştünüz mü? O nasıl tedavi ediyormuş çocuğunun gözünü?

ben değilde kardeşim görüştü onlar düzelmişler ilaçlarla.sadece kocasınınki devam ediyormuş.ben görüşürsem sinirimden illaki laf söylerim.tutamam kendimi kardeşimin hatrına susuyorum

düşüncesiz kadın yaa..çok sinir oldum.. kadına da söyle, madem çocuğunun bulaşıcı hastalığı var günler torbaya mı girdi başka zaman gelirdin, bizim çocuklarımıza da bulaştı de... içinde kalmasın.. anlasın hatasını sorumsuz kadın... çok geçmiş olsun.. inş sınava kadar düzelir..

hergün geliyordu zaten belliydi sonu böyle şeye varacağı.gelme ya çocuğun hastayken gelme.sınav yarın canım geçecek gibi durmuyor şuan.ne olur dua edin geçsin biran önce şimdi ağlıyor.az önce ilaçlarını damlattım anne daha damlatmayalım daha kötü oluyor diyor.hergün sabah geçecek umudunla uyanıyor bakıyor geçmedi ağlamaya başlıyor.

Geçmiş olsun acil şifalar..
Bikaç alıntı paylaşacağım ilgilenirseniz...

Çeşitli mikropların göze bulaşması sonucunda,göz kapaklarının iç kısmında meydana gelen yanma ve şişme göz nezlesine sebeb olur.
Göz nezlesi için pratik bitkisel formüller:
1-Bekletilmiş çayın içinde biriken bazı
Maddeler antiseptik işlevi gördüğü için bekletilmiş çay ile yapılan pansuman göz nezlesi için iyi gelir.
2-Papatya çayı ile gözlere banyo yapılır.
3-Bir bardak kaynar suya 4 gram kuru gül konularak 10
Dakika demlendirilir.Ilıdıktan sonra bu Suyla gözlere banyo yapılır.

Göz nezlesi belirtileriniz varsa, doktorunuzu arayınız ve başkasına bulaştırmamak için, aşağıda belirtilen korunma yöntemlerini tatbik ediniz. Doktorunuz, hangi tür göz nezlesi olduğunuzu belirlemek için sizi muayene edecektir.

Bakteriyel göz nezlesi için doktorunuz, gözlerinizi ılık suyla yıkamanızı ve kurumuş akıntıyı nazikçe almanızı önerecektir. Ilık suda ıslatılmış, temiz bir elbezi ile kompres yapmak, rahatsızlığı hafifletebilir. Doktorunuz, antibiyotik göz damlaları yazabilir veya bir ya da iki hafta kullanacağınız bir merhem önerebilir.

Viral göz nezlesi, genellikle, bir ya da iki hafta içinde kendiliğinden geçer. Eğer alerjik göz nezlesi iseniz doktorunuz, reçetesiz satılan antihistaminik göz damlaları tavsiye edebilir.

Göz nezlesinin yayılmasını önlemek için, ellerinizi sık sık yıkayınız, göz nezlesi olan kişinin kendi el bezini veya havlusunu kullandığından emin olunuz (hergün değiştirin), çarşaf ve yastık kılflarını sıcak suda yıkayınız, ayrıca her gece temiz yastık kılıfı kullanınız. Ellerinizi gözlerinizden uzak tutunuz ve hangi tür olursa olsun hiçbir kozmetik ürünü başkasıyla paylaşmayınız.

Yenidoğan göz iltihabı (neonatal ophtalmia) çok ciddi bir durumdur ve eğer tedavi edilmezse körlüğe yol açar. Yasalar, bel soğukluğu enfeksiyonundan kaynaklanan yenidoğan göz iltihabı olan her bebeğin, koruyucu tedavi görmesini zorunlu kılınmıştır, ancak herpes virüsü ve klamidya virüsünden kaynaklanan yenidoğan göz iltihabı için bu türde bir zorunluluk yoktur.

-Papatya,limon suyu,marul yaprağı ve içilen çay gibi bitkilerden 1 bardak sıcak suya 1 tatlı kaşığı konulup,20 dakika sonra pamuğa sürülüp,gözlere sabah akşam sürülmesi tavsiye edilir.
-Bol havuç,yeşil salata, taze meyve yenilmesi önerilir.
-1 bardak suya,2 kaşık toohum konur.5 dakika kaynatılır,süzülüp sabah akşam gözlere banyo yapılması önerilir.
-Papatya haşlanıp, gözlere banyo yapılması önerilir.
-1 bardak kaynar suya,4 gram kuru gül konulur.
10 dakika bekletilip,bu suyla gözlere banyo yapılması önerilir.
-Marul yaprağı haşlanır,lapa halinde gözlere konulması önerilir

Tedavisi : Eskiden göz nezlelerinde yüzde dört nisbetinde yapılmış (Argyrol) mahlûlü göz damlası olarak çok kullanılmıştır. Bugün yeni keşfedilen (Sulfamid) li ve (Antibiyotik) li göz damlalarında ve göz merhemlerinden daha tesirli ve çabuk neticeler alınmaktadır. Bazı doktorlar sıcak çay suyu veya Acide Borique’li su ile göze ılık pansumanlar yapılmasını tavsiye ederler. Bunun da faydası vardır.
Korunma : Göz nezlesine tutulmuş olanların havlusu ve mendilleri başkaları tarafından kullanılmamalıdır. Çünkü bazı göz nezleleri bulaşıcıdırlar. Göz nezlesi çok defa, burun nezlesinin göze intikalinden ileri gelmekte olduğundan burun nezlelerini dikkatli bir surette tedavi etmekle göz nezlelerinden korunmak lazım gelir.

Malesef bu konuda bilgim yok ama cok geçmiş olsun
Sınav da önemlidir ama suan sağlığı önemli. .cani sağolsun
Başka dr a da gitseydiniz..hatta göz hastanelerine gitmek daha uygun olur

Misafirde nasıl insanmiş ya, pess
Bu ne sorumsuzluk:19:

özel göz hastanesini aradım pazartesiye kadar doluymuş.ozmana kadar bu ilçları damlatıp damlatmamakta kararsız kalıyorum.acaba etki etmiyormu gözüne dahamı kötü ediyor acaba.devlet hastanesindeki doktor verdi.uuufff nasıl nezleymiş bu ilk defa böyle göz neslesi gördüm.ARKADAŞLAR HEPİNİZİ UYARIYORUM GÖZ NEZLESİ SALGINI VAR AMAN DİKKAT EDİN ÇOK AĞIR GEÇİYOR.ÇOCUKLARINIZI KENDİNİZİ KORUYUN.

hergün geliyordu zaten belliydi sonu böyle şeye varacağı.gelme ya çocuğun hastayken gelme.sınav yarın canım geçecek gibi durmuyor şuan.ne olur dua edin geçsin biran önce şimdi ağlıyor.az önce ilaçlarını damlattım anne daha damlatmayalım daha kötü oluyor diyor.hergün sabah geçecek umudunla uyanıyor bakıyor geçmedi ağlamaya başlıyor.

canım aklıma gelmişken, çayla silmeyi nerden çıkardın? daha kötü yapmasın?

geçmiş olsun acil şifalar..
Bikaç alıntı paylaşacağım ilgilenirseniz...

çeşitli mikropların göze bulaşması sonucunda,göz kapaklarının iç kısmında meydana gelen yanma ve şişme göz nezlesine sebeb olur.
göz nezlesi için pratik bitkisel formüller:
1-bekletilmiş çayın içinde biriken bazı
maddeler antiseptik işlevi gördüğü için bekletilmiş çay ile yapılan pansuman göz nezlesi için iyi gelir.
2-papatya çayı ile gözlere banyo yapılır.
3-bir bardak kaynar suya 4 gram kuru gül konularak 10
dakika demlendirilir.ılıdıktan sonra bu suyla gözlere banyo yapılır.

göz nezlesi belirtileriniz varsa, doktorunuzu arayınız ve başkasına bulaştırmamak için, aşağıda belirtilen korunma yöntemlerini tatbik ediniz. Doktorunuz, hangi tür göz nezlesi olduğunuzu belirlemek için sizi muayene edecektir.

Bakteriyel göz nezlesi için doktorunuz, gözlerinizi ılık suyla yıkamanızı ve kurumuş akıntıyı nazikçe almanızı önerecektir. ılık suda ıslatılmış, temiz bir elbezi ile kompres yapmak, rahatsızlığı hafifletebilir. Doktorunuz, antibiyotik göz damlaları yazabilir veya bir ya da iki hafta kullanacağınız bir merhem önerebilir.

Viral göz nezlesi, genellikle, bir ya da iki hafta içinde kendiliğinden geçer. Eğer alerjik göz nezlesi iseniz doktorunuz, reçetesiz satılan antihistaminik göz damlaları tavsiye edebilir.

Göz nezlesinin yayılmasını önlemek için, ellerinizi sık sık yıkayınız, göz nezlesi olan kişinin kendi el bezini veya havlusunu kullandığından emin olunuz (hergün değiştirin), çarşaf ve yastık kılflarını sıcak suda yıkayınız, ayrıca her gece temiz yastık kılıfı kullanınız. Ellerinizi gözlerinizden uzak tutunuz ve hangi tür olursa olsun hiçbir kozmetik ürünü başkasıyla paylaşmayınız.

Yenidoğan göz iltihabı (neonatal ophtalmia) çok ciddi bir durumdur ve eğer tedavi edilmezse körlüğe yol açar. Yasalar, bel soğukluğu enfeksiyonundan kaynaklanan yenidoğan göz iltihabı olan her bebeğin, koruyucu tedavi görmesini zorunlu kılınmıştır, ancak herpes virüsü ve klamidya virüsünden kaynaklanan yenidoğan göz iltihabı için bu türde bir zorunluluk yoktur.

-papatya,limon suyu,marul yaprağı ve içilen çay gibi bitkilerden 1 bardak sıcak suya 1 tatlı kaşığı konulup,20 dakika sonra pamuğa sürülüp,gözlere sabah akşam sürülmesi tavsiye edilir.
-bol havuç,yeşil salata, taze meyve yenilmesi önerilir.
-1 bardak suya,2 kaşık toohum konur.5 dakika kaynatılır,süzülüp sabah akşam gözlere banyo yapılması önerilir.
-papatya haşlanıp, gözlere banyo yapılması önerilir.
-1 bardak kaynar suya,4 gram kuru gül konulur.
10 dakika bekletilip,bu suyla gözlere banyo yapılması önerilir.
-marul yaprağı haşlanır,lapa halinde gözlere konulması önerilir

[ındent]tedavisi : eskiden göz nezlelerinde yüzde dört nisbetinde yapılmış (argyrol) mahlûlü göz damlası olarak çok kullanılmıştır. Bugün yeni keşfedilen (sulfamid) li ve (antibiyotik) li göz damlalarında ve göz merhemlerinden daha tesirli ve çabuk neticeler alınmaktadır. Bazı doktorlar sıcak çay suyu veya acide borique’li su ile göze ılık pansumanlar yapılmasını tavsiye ederler. Bunun da faydası vardır.
[/ındent]korunma : Göz nezlesine tutulmuş olanların havlusu ve mendilleri başkaları tarafından kullanılmamalıdır. çünkü bazı göz nezleleri bulaşıcıdırlar. Göz nezlesi çok defa, burun nezlesinin göze intikalinden ileri gelmekte olduğundan burun nezlelerini dikkatli bir surette tedavi etmekle göz nezlelerinden korunmak lazım gelir.

vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkür ederim.

slm kızlar 3 hafta önce kardeşime arkadaşı oturmaya gelmiş.2 yaşındaki çocuğununda virüse bağlı göz nezlesi varmış.onada başkasından geçmiş bulaşıcı olduğunu bildiği halde oturmaya gelmiş.kardeşiminde ufak çocuğu var onada geçmiş biz ilkte farketmedik görünürde gözünde ilkte birşey yoktu benim kızda onunla o gün oynadı.önce yiğenim gözü kızardı gözü akmaya başladı.2 gün sonrada kızımın gözü kızarmaya başladı.doktora getirdik göz nezlesi bulaşıcı dedi.göz damlaları,merhemler verdi.damlatıyorum yinede geçmedi.hem hatta biri tamamen kapandı açamıyor.gözü balon gibi şişti gözü içerde kaldı damla bile zor damlatıyorum.diğer gözünede geçti.oda şişecek ve kapanacak diye çok korkuyorum.nasıl görecek onu düşünüyorum.gözüne pamukla demli çayda sürüyorum yok geçeceğine daha kötü oluyor.ne yaptımsa geçiremedim.yarın aylardır beklediğimiz sınavıda var.ne çalışabildi nede acısından ağrısından uyuyabildi.belki öyle görürseler sınavada almazlar bulaşıcı çünkü başkalarına geçirmeye hakkımız yok.doktora söyledim eldiven taksın dedi.arkadaşlar söyleyin bu nasıl geçer bari gözünün şişi insin önünü görebilsin.sınavda kağıdı nasıl görecekte doğru cevap verecek onu düşünüyorum.bulanık görüyor,ışığa bakamıyor,gözüne kum varmış gibi acıyor,ağrıyor,çeşme gibi gözyaşı akıyor,gözleri kıpkırmızı kızlar bunu yaşayanlar yada bilenler sizce nasıl geçer bu? Konum lütfen rica ediyorum taşınmasın burası daha aktif.. Fazla bilgilere ihtiyacım var...

cok gecmıs olsun/
gozunu hıc mı acamıyor_

eger sınav gorevlısı mudurle konusursanız belkı buyutec goturmenıze ızın verır.
Hıc olmaz bıraz gorur.

Ayrıca doktor harıcınde kmsenn fıkrıyle hareket etmeyın.
Daha da kotu olabılır.

Hayırlısı olsun

annem benim gözümü de çayın demiyle silerdi... oğlumun da gözü iltihaplanıp şiştiğin de doktorumuz ilaçlarını damlattıktan sonra,pamuğu çayın demine damlat çocuğun gözüne pansuman yap demişti.. yapmıştım bende,düzelmişti yani.. tabi ilaçları da kullanmıştık.. çayın bi özelliği var demek ki :26:

Rica ederim umarım işe yarar...Eğer istersen daha detaylı araştırabilirim.:34:

ay ne olur rica ediyorum bol bol bilgi lazim bana zahmet olmazsa eğer lütfen.ben araştırdım ama daha fazla bilgi lazim.en azından gözünün şişi nasıl iner bunun için bilgi benim için çok çok önemli.kızarıklığı akıntıyı kafaya takmıyorum.gözünün biri kapandı diğeride kapanacakta göremiyecek diye korkuyorum

annem benim gözümü de çayın demiyle silerdi... oğlumun da gözü iltihaplanıp şiştiğin de doktorumuz ilaçlarını damlattıktan sonra,pamuğu çayın demine damlat çocuğun gözüne pansuman yap demişti.. yapmıştım bende,düzelmişti yani.. tabi ilaçları da kullanmıştık.. çayın bi özelliği var demek ki :26:

ben dün başladım çaya inşallah iyi gelir.pamukla üzerine pansuman yapıyorum.düzelir inşallah çocuk perişan anlatmakla ifade edemiyorum.3 gündür gözü kapalı ve açılmıyor.ondan 4 gün önce başlamıştı oldu toplam 1 hafta.bunaldı artık çocuk

Back
X