her yere kusuyor ve çişini yapıyor

denizzelda

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2008
477
2
kızlar iyi aksamlar topiği doğru yere mi açtım bilmiyorum ama yasayan varsa sorunu yardım etsin şayet dayanamıyorum.
10 aylık kedim var.son 1 aydır davranıs bozukluğu var.sadece benim kıyafetlerime çişini yapıyor ortalıkta kıyafet bıramayınca da terliğime çişini yapıyor demin odaya gittim halıya kusmus.he veteriner bi sorunu olmadığını söyledi.idrar yollarında sorun yok.en iyi mama ile besliyorum ama kıyafetlerimi camasır suyu ile yıkamktan çiş kokusu duymatan midem bulandı..inanın suan bile öğürüyorum.Kedimi atamam sokakta yaşayamaz.evde doğdu o meleğim..yardım edin.neden böyle davranıyor.

royal canin kullanıyorum mama ile ilgisi yok bebişliğinden beri onu yiyor.eve arkadaslarımı çağırmaya utanıyorum yatılı gelen misafirlerin cantasına işiyor..mikrop kapıcam diye korkuyorum.

Ozaman size dün aksam yaptığı haltı anlatim aksam eve cok geç geldim hemen uyudum.kapı nasıl bilmiyorum aralık kalmıs apartmanımızda erkek kedimiz var bide ona da ben bakıyorum bizim ki evde ki de kız..
gece yarısı evde tuhaf sesler duydum mauu mauu seklinde..uyandım ne görim..üst üsteler..tüü utanmaz..yani eğer hamile kaldı ise,zaten yakında 5 kedili,zavallı biri olucam.
bu sorunu çözemezsem eve yemeğe misafir alamam utanıyorum artık.kızlar yani ben olsam böle eve gitmezdim ya ((

gecmis olsun kedine. Baska bir vetenere gosterseniz belki digerinin gozunden
kacmis birsey vardir. Hamilelikleri nasil olur bilmiyorum ama ben evde kedi kopek beslenmesine bebegim oldugundan dolayi sicak bakmiyorum. yanlis anlasilmasin
hayvanlari seviyorum. Bahceniz filan yok sanirim.
Belki o tur bir yer olsa zamanini orda gecirse iyi gelir.
Allah sifa versin

cnm çok sık kusuyor mu ? benım kedilerim de kusuyordu.. sonra elimde öldüler.. dikkat et..

canım ben de kedi aşığı biriyim, bir kedim var ama şuan hamile olduğum için işyerimizde kalıyor. öncelikle duruma çok üzüldüm, aslında kedi bakılması çok kolay bir hayvan, çünkü işediği ve uyuduğu yer her zaman bellidir. onun dışında bir tehdit karşısında (başka bir canlının varlığı gibi) alanını belirlemek ve kokusunu bırakmak için çişini yapar ama bu nadirdir. senin kediciğinin durumunu anlayamadım çünkü kusuyormuş da acaba çişini de yaptığına göre bişey mi anlatmaya çalışıyor bence başka bir veterinere götür.

kusmayı suana kadar 10 ay boyunca 2 kere oldu.o sorun değilde çiş sorunu dün 2.kere kusunca bende öğürmeye basladım midemde cok hassastır gözlerimden yaslar geldi.hemen size sorim dedim.kızgınlık döneminde sürekli geceleri onu sevim istiyor uyurken üstümden zıplıyor inanın tuvalete bile beraber gidiyoruz sanırım annesi sanıyor beni :)))
onu ben biberonla emzirmiştim annesi yoktu kızımın ...şimdi niye böyle yapıyor inanın geceleri ne uyku var ne baska bişey.okuldan cıkınca eve gelince her yeri kokluyorum biyere işedi mi diye

Kediler hakkında çok bilgim yok fakat 10 yaşında bir köpeğim var.Sadece sizin kıyafetlerinize çişini yapmasından bişeye tepki verdiğini düşünüyorum.ılgi istiyordur muhtemelen.Evde uzun süre yalnız kalıyor mu?

Minik büyüyüp ergen oluyor kesinlikle.Evde kaldıkları için akıllarınca dışarıya kendi adreslerini, sinyallerini, ve arayışlarını bildirmek için idrar yoluyla mesajlaşırlar.Benim 3 yaşındaki kedim de kızgınlığa girdiğinde, özellikle dışarıdan gelen ve dışarıya giden şeylere çişini yapar.laptop çantası, normal çanta, alışveriş poşetleri,mont, atkı,eldiven-bere,..vs.Maksat bunlar sürekli sokağa gidecekleri için koku da otomatik gidecek ve diğer kediler de mesajı alacak :) Bir arkadaşım bazı parfümlere kedi idrarı karıştırıdığını söylemişti.ılk etapta hadi len dediysem de artık kalıcı olanlarda kesinlikle buna katılıyorum.Zamanında çok severek aldığım pahalı bir çantama çişini yapmıştı gene bu kızgınlık döneminde, ve kaç kez kuru temizleme,yıkama vs denediysem de yok arkadaş ne zaman açsam o koku ordaydı, nasıl bir kalıcılıktır anlamadım ve çanta da çöpe gitti.Bu kızgınlık dönemlerinde bu tür objeleri kaldırırsanız bir nebze bu olayı engellemiş olursunuz.Bir de anladığım kadarıyla kediniz kısırlaştırılmamış, en kısa sürede onun sağlığı için de bu olayı hallederseniz sonra bu olayı bir daha yaşamazsınız.Miniğe selam :)

canım benim kedim çok uyumludur
yanlız dayım kedileri sevmez bigün oturuyoruz canım dayıma yaklaştı dayımda elindeki gazeeyi fırlattı
neyse.... o gece bizde kalan dayımlar kıyafetlerini aynı yere bıraktı ama bizim kızımız gitti gazete fırlatan dayımın kazağına kakasını yaptı..
bence senden ilgi bekliyor ve sana kızgın
tepkisini böle gösteriyor

Psikolojik gibi görünüyor. Çünkü kusma olabiliyor ama çişini normalde öldürsen kumundan başka yere yapmaz kedi. Benim Çekirdek'im de kusuyordu. Yalanırken tüylerini yuttuğu için topak olurmuş dışkıyla atamazsa kusarmış. Onun için çokkrem gibi birşey vermişti veteriner. Çiş ama olmamalı. ınsan kıyamıyor değil mi? Ben de hamile kalınca toksoplazma bağışıklığım yok diye kardeşime verdim. Bakalım ne olacak. Doğumdan sonra almak istiyorum ama beşiğe atlayabilir. Ve ısırma huyu var benim tontişimin. Acıtmıyor, sevdiğini göstermek için yapıyor ama bebeğe zarar verebilir. Çok da özledim eşşeği.

Kesinlikle benim fikrim psikolojik bunu yapıyor ya sizden birşey istiyor yada bişeye kızıyor kıskanıyor olabilir daha çok ilgi bekliyor olabilir benimde köpeğim var dikkat çekmek için neler yapmıyorkii

bu arada durum nasil düzeldimi? hala aynen devammi? peki kedicikiniz hamile kalmismi acep.benim kedim de ergenliye girdiyinde bir kere ben yatakda yatarken üzerime yapti cisini,ay inanin cok acayip oldu yatiyorum uyucam birden bacaklarim böyle hos bir sicaklik hisseti kafamçokkarıştı meger benim deli delikafadulden üzerime cisini yapiyormus gece gece carsaf degistir yatagi yika derken yatamadik o odada kurumasi gerekyiordu yani minicik cadi bize is cikarmisdi.kusma yokdu kusma da belki migdesini üsütmüsdür oluyor bezn hassas olunca.yada tüg cikariyor. ama su anki durumu merak ettim.biz kisirlastirdik pisimizi bir yasindayken cünki ciftlestirmeyeceyimiz icin kizginlik dönemi kedilere cok aci veriyormus bide rahim kanserine yol aciyormus.bide doguran kedilerin ömrü bilhassa kisalyiormus okumusdum.

Benimde 3 kedim var.5 senedir kedilerle haşır neşirim nette onlarla ilgili her türlü yazıyı okurum.
Öncelikle bir kedi kum alışkanlıgını kaybediyorsa yaşanan bir olaya tepki göstermesinden kaynaklanıyordu.
Ama siz kıyafetlerinizi her seferinde camasır suyuyla yıkadıgınızı yazmıssınız :)
çözüm kolay.
Kediler çamasır suyu kokusunu kendi idrar kokularına benzettiklerinden kokuyu aldıgı sürece o yere çişini yapacaktır.Hatta şöyle bir bilgi verirler kedi kuma alışmadıysa içine birkaç damla çamasır suyu damlatın der veterinerler bu sebeple...
Ben yerleri çamaşır suyuyla siliyorum ama kokusunu fazla almasınlar diye azıcık koyuyorum suya.
yerlerde dönüyorlar deli oluyolar resmen o kokuya...
Çamaşır suyu kullanmayın bir daha yapmayacaktır.
Artık kediniz 10 aylık olmuş 6 aylıktan itibaren kısırlaştırabilir ayrıca kısırlaştırma bircok hastalıgın önlenmesine yardımcı olur.Bilgilerinize...

benımkı 3 yasında heryere çişini yapıor kusuor ben tavuk verıorum tek onu yıyor kuru mama yemıor bız evde olmayınca kuru mama yıyor mecburen yıyor yanı tuvaletı kırlı deıl yınede kıyafetlerın uzerıne yatakların uzerıne posetlerın uzerıne çişini yapar :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…