her yerde saç görmekten bıktım....

hemxsxirem

gamzeli kelebeğim beniiim
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2008
667
5
96
İstanbul
doğum yapalı 4 ay oluyor, her geçen gün daha çok saçım dökülüyor. heryede saç var, çıldırmak üzereyim. kendi eşyalarımdan geçtim de kızımın ellerinin içinden kıyafetlerinden, oyuncaklarndan, battaniyelerinden saç toplamaktan yoruldum artık. e çok da üzülüyorum artık, ya bildiğiniz gibi değil avuç avuç dökülüyo resmen. topladığım zaman serçe parmağımdan ince oluyor artık. taramaya korkuyorum artık o kadar

çok üzülüyorum, canım çok sıkılıyo, bildiğniz iyi bir maske falan var mı kızlaaaaaaar...:sinifsinif::sinifsinif::sinifsinif:

Doğum Sonrası Saç Dökülmesi
Önemli Noktalar
• Doğum sonrası saç dökülmesi kalıcı bir saç dökülmesi değildir
• Saç derisinde normal olarak yaklaşık 100 bin saç teli büyür ve hergün genellikle 50 ila 200 saç teli dökülür
• Hamilelik sırasında hormon düzeylerindeki artış saçların normalden daha fazla büyümesine yol açar
• Doğum yaptıktan sonra hormon düzeyleri normale döner ve iki üç ay sonra, üç ila altı ay boyunca aşırı saç dökülmesi olur
• Saçların büyümesi, dökülmeye başladıktan sonra üç ila altı ay arasında normale dönecektir
• Doğum sonrası saç dökülmesi her hamilelikte olabilir

Doğum sonrası saç dökülmesi nedir?
Birçok kadın hamileliğin ardından saçlarının döküldüğünü farkedecektir. Hamilelik sırasında artan hormonlar deride ve vücudun birçok yerinde değişikliklere yol açmaktadır. Artan hormonlar, saçın, yaşam döngüsünde büyüme aşamasına girmesini sağlarlar. Birçok kadın hamileliği sırasında saçlarının gürleştiğini farkedecektir. Bebeğin doğumundan sonra, saç tellerinin çoğu büyümez ve iki ya da üç ay sürecek olan bir dinlenme aşamasına girer. Saçın yaşam döngüsü yeniden başladığında, saçlar büyüme aşamasına girecek ve eski saçlar hemen dökülecektir. Dökülen saç miktarı, bazılarında az, bazılarında çok olmak üzere kadından kadına farklılık göstermektedir. Eğer, kadında bu konuda kalıtsal bir yatkınlık varsa, doğumdan sonra saçları çok daha fazla dökülebilir. Doğum sonrası saç dökülmesi, genellikle iki ila üç ay sürer ve daha sonra saçlar yeniden çıkmaya başlar. Birçok kadında saçlar hemilelik öncesi durumuna geri döner.

Nasıl tedavi edilir?
Doğum sonrası saç dökülmesi için herhangi bir tedavi uygulanması gerekmez. Bu, hamilelik sırasında hormonal değişiklikler nedeniyle saçın yaşam
döngüsünde oluşan geçici bir durumdur. Saçları aşırı fırçalama, kolaylıkla dökülmesini sağlayacak ve normalde iki ya da üç ay sürebilen dökülme sürecini hızlandıracaktır. Bu durum saçlara hiç bir şekilde zarar vermez. Vitamin almanın ya da baş derisini özel ilaçlarla ovmanın hiç bir yararı olmayacaktır. Bazı kadınlarda her hamileliğin ardından saç dökülmesi görülür

gebelikte görülen hormonal değişikliklerden dolayı doğum sonrası görülen bu dökülmeler normaldir.. bir süre sonra saçlarınız eski haline gelir endişelenmeyin..

bilirim bilirim
hata biliriz
hemde çok iyi
ama geçecek canım biraz sabır en fazla 1-2 ay daha
elimden süpürge düşmüyordu sabah akşam süpürüyordum evi yine saç yine saç
ama geçiyor saçlarda yavaş yavaş eski haline dönüyro
şuan ne kullansan faydalı olacağını düşünmüoyrum

canım, detaylı bilgilerin için çok teşekkür ederim. a.s.
Doğum sonrası saç dökülmesi, genellikle iki ila üç ay sürer ve daha sonra saçlar yeniden çıkmaya başlar. Birçok kadında saçlar hemilelik öncesi durumuna geri döner diyo yaa inşallah döner. hamileyken çok güzeldi parlak parlak olmuştu. bir an önce düzelsin artık

süpürge değil, halı yıkama fırçasıyla temizliyorum her gün halıları. saçları tahmin edebilirsin öbek öbek... ondan sonra süpürüyorum da yine her yer saç... en iyisi biraz kestireyim diyorum canım. şöyle saçımı sık gösterecek bi model. o kadar azaldı ki kafama yapışık duruyo :sinifsinif: çok sıkıldım artık...

cok kötü ya benimde oglum 4 aylik cok sacim dökülüyor ya banyoda suyun altinda sadece dokundugum an uzun uzun saclar ellerimde oluyor ,heryerde giysilerimde ,yerlerde,cocugum elinde felan heryerde sac var ,1 ay daha beklicem gecmezse su maya yöntemini denicem

benim saçlarımın hamileyken çok dökülmeye başlamıştı. eczaneden bi şampuan almıştım bitkisel adı fazla duyulmadık bi şampuan.. ama süper etkisini gördüm. doğum yapalı 11 gün oldu. ve şampuanı 7 aydır kullanıyorum tek bi tel bile dökülme olmadı.. yoksa bende saç kalmazdı.. pyhto adı şampuanın..ama ben her eczanede bulamıyorum.

kızım 6 aylık saç dökülmem azaldı ama hala var ama eskşye göre daha az :)dv

dogum sonrasi hemen cinko ya baslamak gerekiyo benimde sac dökülmem coktu hemen cinko almaya basladim hap olarak günde 3 kere 1 ayda bitti sac dökülmesi

Bende dogumdan sonra ayni sizin gibiydim saclarim acayip cok dökülüyordu.Inaninki kel kalicam diye korkmaya baslamistim.Benim7.ayda bitti sac dökülmem ,insallah sizinki daha cabuk biter

kızlar benimde 6 ay bitti hala saçım dökülüo evde heryer saç
bu çinko dediğiniz ney hapmı nasıl kullanıyorsunjuz

canım o nasıl oluyor? ne yapıyosun? CADIARZU

dogum sonrasi hemen cinko ya baslamak gerekiyo benimde sac dökülmem coktu hemen cinko almaya basladim hap olarak günde 3 kere 1 ayda bitti sac dökülmesi

evet ya, niye hiç aklıma gelmedi... :kedi: yarın alayım eczanedeeeeeeen :)))))))))

bu arada çok kafam bozuldu gittim kestirdim saçlarımı. hala dökülüyoooo mafoldumben

kızlar benimde 6 ay bitti hala saçım dökülüo evde heryer saç
bu çinko dediğiniz ney hapmı nasıl kullanıyorsunjuz

hap olarak aliyorum ben ilk zamanalr günde 3 tablet uzun süreli kullanimda 2 ye düsüyo..
eczaciya söyleyin verir zaten...benim dökülmem 1 ayda kesildi...

evet ya, niye hiç aklıma gelmedi... :kedi: yarın alayım eczanedeeeeeeen :)))))))))

bu arada çok kafam bozuldu gittim kestirdim saçlarımı. hala dökülüyoooo mafoldumben

kestirmek iyi bir cözüm ama kalici degil malesef bende kestirmistim tek fark yerlerden uzun sac yerine kisa sac topluyodum cinko kullaninca dökülme bitti

evet ya bu saç olayı çok sinir hep topluyorum bu yüzden.üstelik benim bebişin de dökülüyor saçları onun yenileri çıkacak vallla saç görmekten bıktım.şu çinko olayına bir de ben bakayım.

bunu bir doktorun sitesinden buldum

Emzirme döneminde Saç dökülmesi.
Saç dökülmesine birçok sebep vardır. Bunların bir kısmı doğal, diğer kısmı da birçok hastalık sırasında veya sonrasında meydana gelmektedir. Hamilelik ve hamilelik sonrası dökülen saçlar doğal bir süreçtir. Ancak bu dökülen saçlar tekrar geri gelmektedir. Geri gelmesi saç siklusuna bağlıdır. Yani saçlar çocuk dişleri gibi çıkar ve zamnı geldiğinde yerine yenileri gelir. Saç siklusu da buna benzer. Farkı şudur. Saçlar kişinin yaşamı boyunca bunu tekrar tekrar yaparlar. Çıkar -Dökülür, Çıkar - Dökülür. Burada daha az saç dökülmesi için tamamen naturel ve çocuğa hiçbir zararı olmayan Sizin saç dökülme sebebi ortada:hamilelik ve hamilelik sonrası emzirme. Bu nedenle ayrıca beslenmenize ve temizliğinize dikkat etmeniz yararlı olacaktır. Çinko ile ilgili ise önce çinko seviyesini ölçülmesi gerekmektedir. Bu nunu yerine tamamen doğal ürünlerden kullanabilirsiniz.

Vitaminler ve beslenme
Merhaba,süt verme döneminde sizin için enönemlisi beslenmenizdir.Vitamin eksikliği,çinko.selenyum eksiklikleri.kansızlık saç dökülmesine neden olur..Ayrıca kan sayımı ve çinko,folik asit,B12 testlerinizi yaptırırsanız daha doğru olur.

evet benimde 4aylıkken başlamıştı dökülmeye kel kalıcam diye çok korktum çeşitli şampuanlar kullandım
sarımsağı ezip zeytinyağıyla karıştırmıştım hiç birşey çözüm olmadı (ayrıca 2hafta o koku başımdan hiç çıkmadı)benneyaptımki
3ay sonra durdu kendiliğinden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…