Doğuma Hazırlık Her telden merak ettiklerim...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

annekeki

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2018
708
1.183
33
Kızlar merhaba,
Artık doğuma yaklaşırken bir panik havası aldı beni. Oyüzden bana göre dert olan şeyleri tek konuda yazıp fikir almak istedim. En çok okunan yer burası malum

1-Öncelikle şu 40 gün yalnız kalma olayı doğru mu? Sizler ne yaptınız? Ben annem bir hafta dursun gitsin anneliğe kolay alışayım istiyorum...
2-Hastane çantasına süt sağma makinesini koymalı mı?
3-Son olarak da bu kalan süreçte buzluğa stok yapmak istiyorum. Sizler buzluğa neler koyuyosunuz? Mesela börek koydum diyelim ne kadar sürede tüketmek gerek vs pek bilgim yok açıkcası.
Yardımcı olursanız çok sevinirim.

1. Yalnız kalınmaz diye bir şey yok ama anneliğe alışana kadar yanında yardımcı olması iyidir.
2. Koymana gerek yok eğer lazım olursa hastane sana temin eder.
3. Börek , köfte, dolma, menemen , kek, kurabiye atabilirsin 6aya kadar tüketebilirsin
Rabbim hayırla kucağına almanı nasip etsin

1) lohusa kadın psikolojisi herkese aynı olmuyor ben hiç travmatik şekilde atlatmadim ama çok ağır geçirenler var bundan dolayı yanlız bırakmayın denir.
2) evin hastaneye uzaksa her ihtimale karşı koyabilirsin çünkü hastanede olanlar biraz acı verici yani ağır oluyorlar diye söylemişti bir arkadaşım.
3) çok misafirin gelecekse kurabiye (buzluğa koymadan 1 ay saklayabilirsin), poğaça, börek mutlaka koy. Yemeklik olarak düşünüyorsan sarımsak soğan tarzı ürünleri soyup buzluğa at ki bebekle yapmak kolay olsun. Bir de dolmabiber koyabilirsin çokça )doldurulmuş bir şekilde) hem misafire hem eve çok pratik oluyor.

Ben bekarım ama kuzenim doğum yaptığında annesi yanına gitti yardımcı oldu ona hem evi çekip çevirmek çocukla ilgilenmek zor olabilir başlarda yardımcı olmalı hele ki tecrübeli kişilerden

Ben 5. Gün herkesi yollamıştım evet kendi çocuğunuza daha iyi adapte oluyorsunuz ama bu süreçte yoruluyorsunuz. Biri evi temizlesin yemek yapsin istiyorsunuz. O yuzden bir 15 20 gün sabredin derim. Yoksa şu 40 muhabbetine takılmıyorum eşim vardiyalı çalışıyor 7. Günde gece evde yalnız uyumuştum.
Süt sağma mak ya da biberon gibiseylere ihtiyaç yok, hastane temin ediyor gerektiğinde.
Buzluğa börek, acma, sarma, kurabiye koyabilirsiniz

Menemeni biberleri domatesi normal kavurup soguyunca posetleyip mi koyuyosunuz

Anladim cok tesekkurler. Peki biber dolmasini doldurup koydunuz mu hic tadinda degisme oluyo mu

İlk doğum tecrübelerime göre yazcam.
Buzluğa hiçbir şey koymadım. Analarım sağolsun.
Süt sağma makinesine emzirdiğim 27 ay boyunca hiç ihtiyaç duymadım.

En önemli tavsiyem kendi evinde kal, kendi evinin düzenine kendini ve bebeğini alıştır. Annende yada kayınvalidende kalmak gibi bir hataya düşme. Ben o hataya düştüm ve evime döndüğümde kendime güvenim sıfırdı.

Menemeni biberleri domatesi normal kavurup soguyunca posetleyip mi koyuyosunuz
Ben kavurmuyorum. Domateside biberide robotta çekip direk koyuyorum. Yapcağım zaman donuk şekilde tencereye alıyorum sıvıyağ ve tuzunu ekliyorum, soğan isteğe göre eklenebilir. Hemen eriyor pişmeside kısa sürüyor zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…