Her siğil hpv midir?

varanda

Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2013
22
0
16
Bursa
Arkadaşlar Merhaba 22 yaşındayım. Biraz zaman önce kısa olan vajina küçük dudağımın uç bitiş kısmında iğne ucu kadar küçük kabarciklar farkettim. Siğile benzemiyor vajinanım uç kısmı tırtık tırtık. Bahsettigim kabarcik ten rengimde. Daha önce hiç bakmadigim için farkında değildim. Hep mi vardı vajinamin dokusu mu bu , bilmiyorum.
Tabi ki en kötüsünü düşünerek hpv ihtimali üzerinde duruyorum ve bu beni çok korkuyuyor. Erkek arkadaşım da yaklaşık 10 yıl önce Penis üzerinde ben çıkmış bir tane. Bu hpv midir sizce? Her genital siğil hpv midir?

Öncelikle geçmiş olsun
HPV haricinde HSV gibi siğilimsi yapılara neden olabilecek viruslar da vardır. HSV de, HPV de cinsel yollarla bulaşabileceği gibi pekçok farklı yolla da bulaşabilir. Toplumumuzda oldukça yaygın görülür.

Öncelikle yapmanız gereken HSV PCR testi ile HPV-DNA PCR testi yaptırmaktır. Bu testler şu anda ülkemizdeki en gelişmiş tanı yöntemidir. Bu test sonucuna göre diğer ihtimaller değerlendirilir. HPV pozitif olması da sizleri korkutmasın. HPV nin 100 e yakın türü vardır ve bunlardan sadece 10 tanesi yüksek risk gurubunu oluşturur.

Çalıştığım laboratuvarda bu etkenlerle ilgili çok detaylı ve güvenilir testler yapılıyor. Detaylı bilgi almak için benimle iletişime geçebilirsiniz. Özelden telefon numaramı yazıyorum.

Tekrar geçmiş olsun

Merhaba , doktora gittim yazayım dedim. Bendeliler siğil değilmiş. Vajinamin kendi yapisiymis. Yine de test yaptırdım 3 hafta sonra alacağım sonuçları.

arkadaşlar yaklaşık 1.5 2 ay önce makatımda 2 tane ince bişey fark ettim banyoda ve herhangi cinsel temasımda yokken kabızlık gibi sorunum vardı genel cerreha gittim bana kondilom dedi internette araştırdığım hastalıkla aynıydı beni yan odadaki cildiyeciye yönlerdi ve kadın beni sorgulamaktan infaz etti yok erkek ark varmı beraberlikle olur yok değme argo konuşmalar ve en önemlisi ailedeki herkesin benden uzak durmasını ilerde çocuğum olmazmış kanser olurmuşum ben artık taşıyıcıymışım neler dedi ve hüngür hüngür ağlayarak çıktım bana ladara diye ilaç verdi ve bağışıklık sistemim güçlendirici ilaçlar bana bu krem tahriş edicek canın yanıcak dedi ben yakılma olmuyormu ora hassas yer saçmalama nasıl olucak dedi annemle gittim ben böyle bir olay yaşasam cinsel temasla aileme dermiyim yada annemle gidermiyim tanıdık bulduk ve prof. namı diyar kolsuz agopa gittik kadının dediklerini dedim kahkaha attı siğillerim baya çoğaldığı hastane ortamında olmam gerekir dedi korkulacak bişey yok bunlar çerez dedi doktor araştırıyordum iyi bir cildiyeci kadın var dediler aradım tel benmle konuşma tarzını beğenmedim devlet hastanesini aradım yok 2 seansta yok 2 rane falan hafta hafta yakılır dedi en sonunda türkiye hastanesine gittim 2 ay önce dedim banyo yaparken elime 2 tane bi kabarcık değdi dedim anında muayne etti kadının dediklerini dedim oda güldü bana aldara ilaç olarak kullanmıyoruz biz dedi ilaç tedavisi yapalım ben uygulayayım dedi ama sonra yaktırmada karar kıldık ama ben daha önce çok ararştırdım çok kötü yorumlar yazılmıştı ağrı sızı fazla oluyor diye ağla ağlaya gittim krem sürdü uyuşturdular 4 tane iğne yaptı sadece iğneler canımı çok yaktı 5 gün önce yaktırdım ve bana uyuşturucu krem ile antibiyotik verdi yürüyerek çıktım hastaneden oturabildimde yani korkulacak gibi hiç birşey olmadı siğillerim ufa ufak rahat 40 50 adet vardı dedi doktorum inan işe bile gidiyorum siğillerim epilasyondan geçebildiğini söyledi havuzdan wc den ve jilet kullanmayın benim bu kadar yayılmasının sebebi jilet kullanmam mış çok uzun yazdım biliyoeum ama ben bu hastalığa yakalandığımda ne olucak diye araştırdım okuduklarımdan çok korktum ama bende siğil yaktırdım ve hiç birşey hissetmedim inanın ağrım sızım yok sadece ilaçlar akıo bu yüzden arkanızda sürekl, ıslaklık hissediyorsunuz bide aşı vurulmamam gerektiğini söyledi hepsi bu inşallah doğru doktor tercihiniz olur türkiye hastanesinde 1 tane cildiye doktoru var ve inanın diğer yerlere görede çok ucuz bir yaktırma ücreti ödedm benden tavsiye arkadaşlar

Öncelikle geçmiş olsun. Siğillerin birçok çeşidi ve ona göre tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Siğillerle ilgili önce biraz araştırma yapmak gerekir diye düşünüyorum. sitesinde konu konu makalelerle aydınlatıcı bilgiler bulunmakta. Arkadaşlara tavsiyem olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar. Ben de aranıza yeni katıldım
8 gün önce bende genital siğillerimi yaktırdım ve hala düzgün oturamıyorum doktorumu arayıp sorduğumda iyileşme sürecindesin gayet normal diyor ama aklımın almadığı operasyonun ilk ve ikinci günü hiç bir rahatsızlık yaşamadan geçti hatta ilk gün ayıldıktan sonra alışverişe bile çıktım ama şuan günlük işlerimi bile yapamaz hale geldim. Bana da aldara krem verdi ciddi tahriş oluştu ve kremi kullanmayı kestim 3 gündür kullanmıyorum sadece sabah ve gece yatarken batikon uyguluyorum ama yakılan yerlerde ve harici bölgelerde ciddi tahriş var hatta çok az kanama bile oluşuyor aranızda yaktırma işlemi yaptıranlar bana bu konuyla ilgili bilgi verebilir mi rica etsem şimdiden teşekkürler...

arkadaşlar bende de düz siğil vardı ben de doktor aracılığıyla tedavi gördüm geçti fakat 6 ay sonra tekrar çıktı ve benim ki düz siğil ve yüzümde çıkıyordu ve tekrar çıkmaya başladığında hemen kendim başka yollar bulmak istedim çünkü böyle sürekli çıkması canımı sıkıyordu ve anladım ki bu stres, sıkıntı, bağışık sisteminin düşük olmasından çıkıyor. doğal yollar denemek istedim bu sefer ve tedavi şeklim :) pekmeze zencefil, zerdeçal karıştırıp sabah akşam olmak şartıyla düzenli olarak bir yemek kaşığı tükettim ve azalıyor müthiş bir duygu ben bir dahiyim :) bol bol sebze, meyve, balık da tüketin :) bu arada arkadaşımın biri de propolis kullanmış yüzüm doluydu ve şimdi hiç yok diyecek kadar var fakat tedavimi uyguluyorum hemde ilaçtan daha iyi

arkadaşlar bende de düz siğil vardı ben de doktor aracılığıyla tedavi gördüm geçti fakat 6 ay sonra tekrar çıktı ve benim ki düz siğil ve yüzümde çıkıyordu ve tekrar çıkmaya başladığında hemen kendim başka yollar bulmak istedim çünkü böyle sürekli çıkması canımı sıkıyordu ve anladım ki bu stres, sıkıntı, bağışık sisteminin düşük olmasından çıkıyor. doğal yollar denemek istedim bu sefer ve tedavi şeklim :) pekmeze zencefil, zerdeçal karıştırıp sabah akşam olmak şartıyla düzenli olarak bir yemek kaşığı tükettim ve azalıyor müthiş bir duygu ben bir dahiyim :) bol bol sebze, meyve, balık da tüketin :) bu arada arkadaşımın biri de propolis kullanmış yüzüm doluydu ve şimdi hiç yok diyecek kadar var fakat tedavimi uyguluyorum hemde ilaçtan daha iyi

arkadaşlar bende de düz siğil vardı ben de doktor aracılığıyla tedavi gördüm geçti fakat 6 ay sonra tekrar çıktı ve benim ki düz siğil ve yüzümde çıkıyordu ve tekrar çıkmaya başladığında hemen kendim başka yollar bulmak istedim çünkü böyle sürekli çıkması canımı sıkıyordu ve anladım ki bu stres, sıkıntı, bağışık sisteminin düşük olmasından çıkıyor. doğal yollar denemek istedim bu sefer ve tedavi şeklim :) pekmeze zencefil, zerdeçal karıştırıp sabah akşam olmak şartıyla düzenli olarak bir yemek kaşığı tükettim ve azalıyor müthiş bir duygu ben bir dahiyim :) bol bol sebze, meyve, balık da tüketin :) bu arada arkadaşımın biri de propolis kullanmış yüzüm doluydu ve şimdi hiç yok diyecek kadar var fakat tedavimi uyguluyorum hemde ilaçtan daha iyi. yaktırdım bende gaz gibi birşeydi ilaç da kulandım boş doğal yöntem dene kuzu oda olmazsa bak antep şahinbey araştırma hastanesinde prf serhat inalöz var ona git arkadaşlarım ona gitti ve çok memnunlar ben sürekli ilaç kullanmak istemiyorum sadece

arkadaşlar bende de düz siğil vardı ben de doktor aracılığıyla tedavi gördüm geçti fakat 6 ay sonra tekrar çıktı ve benim ki düz siğil ve yüzümde çıkıyordu ve tekrar çıkmaya başladığında hemen kendim başka yollar bulmak istedim çünkü böyle sürekli çıkması canımı sıkıyordu ve anladım ki bu stres, sıkıntı, bağışık sisteminin düşük olmasından çıkıyor. doğal yollar denemek istedim bu sefer ve tedavi şeklim :) pekmeze zencefil, zerdeçal karıştırıp sabah akşam olmak şartıyla düzenli olarak bir yemek kaşığı tükettim ve azalıyor müthiş bir duygu ben bir dahiyim :) bol bol sebze, meyve, balık da tüketin :) bu arada arkadaşımın biri de propolis kullanmış yüzüm doluydu ve şimdi hiç yok diyecek kadar var fakat tedavimi uyguluyorum hemde ilaçtan daha iyi. yaktırdım bende gaz gibi birşeydi ilaç da kulandım boş doğal yöntem dene kuzu oda olmazsa bak antep şahinbey araştırma hastanesinde prf serhat inalöz var ona git arkadaşlarım ona gitti ve çok memnunlar ben sürekli ilaç kullanmak istemiyorum sadece

canım cevaplarımı incele geçmiş olsun :) altta okursun umarım geçer

Smear testi yapmak gereklymiş bnde de şuan makat kısmımda var iki.tane araştırıyorum en kısa.sürede gideceğim kadın doğuma. Sende git aklında takılı kalmasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…