• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her şeyi sürekli erteleme eğilimindeyim, bu durumu yaşayıp aşabilen var mı?

MaviliGizem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2020
3.559
3.793
63
34
Selam hanımlar, kendimde rahatsız olduğum ve bir türlü değiştiremediğim bir durumum var.
Çalışmayı seven bir insanım ama çalışmaya başlama konusunda kendimle neredeyse kavga vermem gerekiyor. Başladıktan sonra işleri çok hızlı halledebiliyorum ama o başlama işi beni mahvediyor. Beni en uzun süre yoran durumu anlatırsam daha iyi anlaşılır sanırım. Geçen yıl tez yazmam gerekiyordu. Tezi yazmaya başlamak için ne zaman niyetlensem kendimi alıkoyacak bir iş uydurdum. 8 ay boyunca sürekli aklmdaydı hatta uykularıma varana kadar girip beni rahatsız etmesine rağmen başlayamadım. Başladığımda ise 3 haftada 180 sayfalık tezi yazıp bitirdim. Nedenini anlayamadığım şekilde her işimi bu şekilde yapıyorum. Her gün hayatımda olan başka bir Misal 8.30da okulda mı olmam gerekiyor, 8.15da kalkıp 5 dk da giyinip 12-13 dakikalık yolu koşarak kat edip okulda oluyorum. Sürekli ertelemekten bıktım artık yapmayacağım diyorum ve daha cümlem bitmeden ertelemeye başlıyorum. Bulaşıkları yerleştirmeyi ertelemek, çamaşır yıkamayı ertelemek neyse de çocuk yapmayı bile erteledim sanırım. Güya 4 yıldır çocuk istiyorum onda bile tedaviyi erteledim durdum. sürekli bir şeyleri ertelemekten sıkıldım. Nasıl çıkacağım ben bu girdabın içinden?

🥺

Selam hanımlar, kendimde rahatsız olduğum ve bir türlü değiştiremediğim bir durumum var.
Çalışmayı seven bir insanım ama çalışmaya başlama konusunda kendimle neredeyse kavga vermem gerekiyor. Başladıktan sonra işleri çok hızlı halledebiliyorum ama o başlama işi beni mahvediyor. Beni en uzun süre yoran durumu anlatırsam daha iyi anlaşılır sanırım. Geçen yıl tez yazmam gerekiyordu. Tezi yazmaya başlamak için ne zaman niyetlensem kendimi alıkoyacak bir iş uydurdum. 8 ay boyunca sürekli aklmdaydı hatta uykularıma varana kadar girip beni rahatsız etmesine rağmen başlayamadım. Başladığımda ise 3 haftada 180 sayfalık tezi yazıp bitirdim. Nedenini anlayamadığım şekilde her işimi bu şekilde yapıyorum. Her gün hayatımda olan başka bir Misal 8.30da okulda mı olmam gerekiyor, 8.15da kalkıp 5 dk da giyinip 12-13 dakikalık yolu koşarak kat edip okulda oluyorum. Sürekli ertelemekten bıktım artık yapmayacağım diyorum ve daha cümlem bitmeden ertelemeye başlıyorum. Bulaşıkları yerleştirmeyi ertelemek, çamaşır yıkamayı ertelemek neyse de çocuk yapmayı bile erteledim sanırım. Güya 4 yıldır çocuk istiyorum onda bile tedaviyi erteledim durdum. sürekli bir şeyleri ertelemekten sıkıldım. Nasıl çıkacağım ben bu girdabın içinden?

🥺
Spora başlayın.Bu konuda çok etkili.Geri kalanı zincirleme bir şekilde hallederken buluyorsunuz kendinizi.

Psikiyatriye git bencr keyif almiyor musun yaptigin isten
Problem iş değil, hayatımdaki herhangi bir şeyi erteleyebiliyorum. Mesela sabahtan beri bulaşık yerleştireceğim ve birazdan yaparım diyerek 4 bölüm dizi izledim.

Psikiyatri biraz ağır olmadı mı ayrıca hadi psikolog neyse de ilaç kullanılacak bir durumda değil sanki

Problem iş değil, hayatımdaki herhangi bir şeyi erteleyebiliyorum. Mesela sabahtan beri bulaşık yerleştireceğim ve birazdan yaparım diyerek 4 bölüm dizi izledim.

Psikiyatri biraz ağır olmadı mı ayrıca hadi psikolog neyse de ilaç kullanılacak bir durumda değil sanki
Isten bahsetmiuorum yani yaptigin herneyse..

ben de tam olarak böyle bir şey yaşıyorum. sabaha teslim etmem gereken bir yazı var ama burada gelmiş bunları okuyorum :D sizi alıkoyan nedir peki? beni alıkoyan işin çok sıkıcı olması ve uğraşmak istememem ve hakettiğim parayı almadığımı düşünmem. 20 bin tl para alsam kesinlikle daha iyi çalışırdım mesela ahahahha. önce bir sebebini bulmaya çalışın bence. mesela yorgun mu hissediyorsunuz?

Dönem dönem ben de aynen harfi harfine yaşıyorum bu dediklerinizi. Benim bu döngüden çıkma yöntemlerim şunlar bazen çok şiddetliyse hepsini birden bazen de teker teker giderek uyguluyorum.
Günde sadece beş dakika da olsa meditasyon. Disipline olma ve konstantre konularında güçlendiriyor.
İnsanı gaza getiren motivasyon müzikleri ya da motivasyon konuşmaları dinlemek.
Atalet konusunda aydınlatıcı olabilecek kitaplar okumak.
Ye O Kurbağayı ve Kişisel Ataleti Yenmek kitaplarını tavsiye edebilirim.

ben de tam olarak böyle bir şey yaşıyorum. sabaha teslim etmem gereken bir yazı var ama burada gelmiş bunları okuyorum :KK70: sizi alıkoyan nedir peki? beni alıkoyan işin çok sıkıcı olması ve uğraşmak istememem ve hakettiğim parayı almadığımı düşünmem. 20 bin tl para alsam kesinlikle daha iyi çalışırdım mesela ahahahha. önce bir sebebini bulmaya çalışın bence. mesela yorgun mu hissediyorsunuz?
Şu diyebileceğim herhangi bir şey yok aslında sadece bir şeyi yapmaya başlamak için hazır olmadığıma inanıyorum ve bu sürekli bu şekilde oluyor. 3 gündür çamaşırları yerleştirmem gerekiyor ve sürekli kendimi yorgun olduğuma ikna ediyorum. Aslında yorgun falan değilim sadece erteliyorum. Başlayınca ise kısa sürede bitiriyorum.

Dönem dönem ben de aynen harfi harfine yaşıyorum bu dediklerinizi. Benim bu döngüden çıkma yöntemlerim şunlar bazen çok şiddetliyse hepsini birden bazen de teker teker giderek uyguluyorum.
Günde sadece beş dakika da olsa meditasyon. Disipline olma ve konstantre konularında güçlendiriyor.
İnsanı gaza getiren motivasyon müzikleri ya da motivasyon konuşmaları dinlemek.
Atalet konusunda aydınlatıcı olabilecek kitaplar okumak.
Ye O Kurbağayı ve Kişisel Ataleti Yenmek kitaplarını tavsiye edebilirim.
Konuşmalar ya da filmler etkili oluyordu eskiden ama onlar da etkisini yitirdi zamanla. 😶‍🌫️ ama kitabı okuyabilirim belki o iyi gelir.

🥺
Bende şuan öyleyim. Tez yaziyorum bitirip teslim etmem düzeltmem lazım ama yok olmuyor. Kahve yapıp oturuyorum yokk asla baslayamiyorum. Çalışıyorum mailler yoğun oluyor zar zor erteliyorum her şeyi erteliyorum sürekli.

Bende şuan öyleyim. Tez yaziyorum bitirip teslim etmem düzeltmem lazım ama yok olmuyor. Kahve yapıp oturuyorum yokk asla baslayamiyorum. Çalışıyorum mailler yoğun oluyor zar zor erteliyorum her şeyi erteliyorum sürekli.
Olay başlama konusunda, bi başlasam yapacağım ama başlayamadığım için de bitmiyor. Allah kolaylık versin. Sürecin sonunda muvaffak olursun umarım

Back