Her seye karışan kayinvalide sorunsalı?

Busra54Nur

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2018
194
-53
26
Eşimle 5 yıllık evliyiz 1 tane kızımız var ve oğluma hamileyim. Kayinvalidrmle ayni apartmanda yasiyorum (miras kalan arazi satilirsa yeni ev alacakmis bir an once gider InsaAllah!) Durust olmak gerekirse ben biraz dağınık insanım (toplasam da dağılır) çocuk da var. Ustune kocam sebze yemekleri çok sevmez illa haftanın 2 3 günü ya et yiyecek ya da aperatif şeyler yemek istiyor.1 gün önce eşimi çağırdılar yukarıya neymiş ben dağınıklığı ev işi yapmiyomusum neymis çok markete gidiyormuş eve çok kargo geliyomus vs vs. Benim haberim ertesi gün oldu markete gittim ekmek gazoz ve katlanir oturak indirimdeyken aldim bahçede iyi oluyor diye. Eskm görür görmez burnumdan getirdi. Ne lazımmış diye söylendi durdu anlattı her şeyi sinirliyim ama şu an hiçbir şey yapma dedi. Zor sabrediyorum şu an bir an önce parayı alıp yeni ev alması için dua ediyorum. Ne yapmalıyım?

Eşimle 5 yıllık evliyiz 1 tane kızımız var ve oğluma hamileyim. Kayinvalidrmle ayni apartmanda yasiyorum (miras kalan arazi satilirsa yeni ev alacakmis bir an once gider InsaAllah!) Durust olmak gerekirse ben biraz dağınık insanım (toplasam da dağılır) çocuk da var. Ustune kocam sebze yemekleri çok sevmez illa haftanın 2 3 günü ya et yiyecek ya da aperatif şeyler yemek istiyor.1 gün önce eşimi çağırdılar yukarıya neymiş ben dağınıklığı ev işi yapmiyomusum neymis çok markete gidiyormuş eve çok kargo geliyomus vs vs. Benim haberim ertesi gün oldu markete gittim ekmek gazoz ve katlanir oturak indirimdeyken aldim bahçede iyi oluyor diye. Eskm görür görmez burnumdan getirdi. Ne lazımmış diye söylendi durdu anlattı her şeyi sinirliyim ama şu an hiçbir şey yapma dedi. Zor sabrediyorum şu an bir an önce parayı alıp yeni ev alması için dua ediyorum. Ne yapmalıyım?

BAşkasının gelini hamile diye kalkıp çay doldurmaz, evine kaynanası gelir her işini görür birde sizinkine bak. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın diye boşa demiyorlar. Kaynanaya bak, hamile geliniyle ilgili oğluyla dedikodu yapıyor. İnsan en azından hamilesin diye ses çıkarmaz.

Eşine ev işleri konusunda ne kadar çaba harcadığını ve çocukla ilgilenmenin zorluklarını anlat bence. Sen de tüm gün yatmıyorsun sonuçta. Yemek + ev işi + çocuk + hamilelik+ evin market alışverişi her şey mümkün.

Birde konu sshibi yemek konusunda eve şey aldır vakum makineleri var ev tipi, yemeğini yap, vakumla buzlukta sakla. Sana kolaylık olsun. Mantı, börek, poğaça vs ne varsa. Hem bebek doğduğunda kolayına gelir.

Sorun eşinizde üzgünüm kendi rahat rahat cirit atabilsin diye kaynana gelin arasında kaos çıkarıyor siz birbirinizle uğraşırken onu hayatını yaşıyor
Lütfen eşinizin oyununa gelmeyin sakin olmaya çalışın
Az fena olun ya herşeye takılmayın çünkü siz takılmaya üzülmeye devam ettikçe mutlu olurlar
Rabbim yar ve yardımcınız olsun

Hiçbir şey. Konuşsun dursunlar.
Eşine sinir oldum ama.
Zaten sorun eşinde 1000 de bir belki gelinine laf etmeyen kaynana var onlarda damara yada kızına sarıyor ya neyse
Eşi laf taşımasa sorun olmayacak ama eşi bunu bile isteye yapıyor onlar birbirini yesin ben keyfime bakayım mantığı

Büyük evladınızı kayınvalideye bırakın gün içinde bir kaç saat o saat aralığında evinizle kendinizle ilgilenin
Annecim torununuz sizi özlemiş sizinle olmak istiyor vs vs
Çocuk tek kalmıyor ise de 1 saat bile olsa kayınvalideye gidin orada oynayıp orayı dagitsin sizde sancım var ağrım var deyip oturun dinlenin
Nasıl olsa her halükarda siz haksız oluyorsunuz bari değsin demi

Senin dağınıklığından kaynanana neymiş ? Bunu eşine söylemesi demek eşinden çok yüz bulmuş demektir
Emin olun belki kayinvalidenin dediği birşey yoktur bazı erkekler sırf kendileri kötü olmayayım yada ara bozulsun kaos çıksın diye yapıyor bunu

Ne münasebet çağırıp kocaya şikayet etmek? Onları ilgilendiren kısım neymiş tam olarak? Evlilik olunca kendilerinde böyle bir statü görüyor kayın aileler, aileye gelen insanı yönetme hakkı aldıklarını falan sanıyorlar. Insanlarin hadsizliği beni benden alıyor.

X