Her şey olmak isterken Hiçbir şey olamamak

echoo

Her şey güzel olacak elbet.
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2009
885
289
İçimde öyle bir sıkıntı var ki.Nasıl kelimelere dökeceğim bilemiyorum.İstanbul 'da iyi bir devlet üniversitesinde Türk dili ve Edebiyatı okuyorum.aslında geçen sene bitirmem gerekirdi ama bazı aksilikler oldu ve 1 yıl uzadı okulum.Aldığım formasyon yanıma kar kaldı.bu sene bitirmek için çok çabalıyorum ve Allah'ım da karşılığıı veriyor.Ama benim sıkıntım daha geniş boyutlu.ben mezun olunca ne yapmak istiyorum?

size saçma gelebilir ama bu düşünce o kadar kurcalıyor ki kafamı.çünkü özgüveni pamuk ipliğine bağlı biriyim.bugüne kadar ne plan yaptıysam o planı gerçekeştiremedim.ya daha iyisi oldu ya da daha kötüsü ama hiç bi zamanhayal ettiğim olmadı.reklamcılık bölümüne gitmek istedim öss puanım fazla geldi kıyamadım edebiyat bölümü yazdım.edebiyat bana çok uzak değildi zaten cünkü kendimi bildim bileli hem okurum hem yazarım.ilkokuldan liseye kadar her kompozisyon yarısmasına ben katılırdım.şiir öykü makale her türde kalem oynatırdım.hatta ilk okul 3 te müzik hocamız doğa ile ilgili şarkı yazmamızı istemişti.ben yazmıstım ve öğtretmenim o şarkıyı besteleyip 23 nisan da koroya okutmuştu:KK17: 19 mayıs için özel sipariş vermişti bana şarkı sözü yazmam için.lisede edebiyat öğretmenimin teşvikleriyle yazıyla ve yarısmalarla daha haşır neşir olmuştum bir çok yarışmada dereceye girdim.kompozisyon sınavlarında kendim hariç 4-5 arkadaşıma kompozi,syon yazıyordum hep farklı üslup kullanarak.kendimi övmek için değil kendi potansiyelimin farkında olduğumu göstermek için yazıyorum bunları.

işin özü ben kendimi ya güzel bir dergi de ya da ünlü bir gazete de hayal etmiştim hep.konuşulmak,tanınmak takdir edilmek istiyorum.ama hayat beni realist bir insana çevirdi.bardağın boş tarafı gözüme çarparken dolu tarafından nasıl söz edebilirim ki...Kastamonulu bir ailenin kızıyım tamam durumumuz iyi olabilir ama sıradan insanlarız biz.o dergilerde gazetelerde reklam şirketlerinde torpil olmadan kapıdan geçemiyosun.hiç iş deneyimim olmadan nasıl bu hayalimi gerçekleştirebilirim ki?..

öğretmenlik...formasyonum var evet kpss ye calısmam gerek kazanamazsam belki özel okul belki dershane...ya ben para kazanmak istiyorum önemli biri olmak istiyorum ben öğretmenliği istesem bile bu meslege hiç önem vermeyen bi babam var.işin aslı ben kendimi kanıtlamaya calısıyorum.özellikle babama karsı.seviye atlamak istiyorum.ben kendimi hep şık kıyafetlerle kariyer sahibi kendi hayatını kurmuş önemli bir çevre edinmiş bir insan olarak hayal ediyrum hep ama sorun şu ki bugüne kadar hayal ettiğim hiçbir şey gerçekleşmedi!

akademik kariyer...maalesef ortalamam düşük ve ben yüksek lisansla daha fazla zaman kaybetmek istemiyorum tamam tez yazmak makalelerle uğraşmak bir alanda uzmanlaşıp akademik acıdan önemli bir isim haline gelmek cezbediyor beni ama bir nevi öğrenciğin devamı gibi olacak.

spikerlik...tamamamen hayal hatta içi boş bi hayal...torpilin ağa babası asıl burada dönüyor.dedim ya tanınmak konusulmak takdir edilmek...of kafam çok karışık:KK43:

çalışan arkadaslarımı görüyorum kendi paralarını kazanıyorlar kendi hayatlarını kuruyorlar.yurt dısı gezileri ne bileyim güzel bir yaşam kariyer o kadar cezbediyor ki bunlar beni.ama bu kararsızlıkla hiçbir şey olmaz benden. her şey olmak isterken hiçbir şey olamamak dedim ya...

daha mezun bile olamadan bunları dert etmemde ayrı mevzu tabi.

Bişeyler yapmak için çabalamak istemen ne kadar güzel :) Öncelikle bence babanı bir kenara koy onu bunu şunu bir kenara koy. Sen kendini tanıyorsun öyle değil mi en çok ne istiyorsun bunu düşünmelisin bence. O senin dediğin şeyler var ya işte kendini ispatlamış olmak , başarılı olmak falan.. Onlar sonuç, sebep olamazlar:KK66: Eğer onları sebep yaparsan çok zorlanırsın. Önce kendin nerede mutlu olursun hangi işi yaparken en çok mutlu olursun.Buna karar ver evet torpil çok dönüyor ama Allah'ın açtığı kapıları çok duydum ben dua et çalış çabala.Okul dışı etkinliklere katıl karar verdiğin ilerideki mesleğinle ilgili olarak. Ne bilym gazeteci mi olmak istiyorsun. Yazılar yaz gönder gazetelere hiç yılmadan orada burada paylaş Facebook'ta filan paylaş. Çabala sürekli hedefinle ilgili.O başarılı olan ve yerini korumayı da başaran insanların ne kadar emek harcadığını tahmin bile edemezsin. (çünkü torpille gelen jet hızıyla beceremeyince geri de gider torpil de bi yere kadar :KK66: Klasik örneklere de girmek gerekirse; Edison ampul için kaç kere denedi yılmadan, sonra sağır müzisyen Beethoven müzikten vazgeçti mi çok güzel besteler yaptı .İmkansız yok bu hayatta emek var dua var :KK34:

merhaba cnm.sana tek bir cevabım var.3 idiots filmini izle.bütün cevapların orda.hemen izlemelisin bence.

cevabın için teşekkür ederim dedim ya hayal etmekten şöyle yapıcam! demekten korkuyorum gercekleşmiyo çünkü:KK14: okulumun bittiğini bile hayal etmeye korkuyorum inanır mısın. bi kaç dergi gazetearastırdım yazı göndermek için ama içimden hep boşuna uğraşıyosun diyorum:KK43:

cevabın için teşekkür ederim dedim ya hayal etmekten şöyle yapıcam! demekten korkuyorum gercekleşmiyo çünkü:KK14: okulumun bittiğini bile hayal etmeye korkuyorum inanır mısın. bi kaç dergi gazetearastırdım yazı göndermek için ama içimden hep boşuna uğraşıyosun diyorum:KK43:

O okul eninde sonunda biter (inşallah tabi her zaman) Bizim bir tane hocamız şu an dünyanın birçok ülkesine hastahaneler yapıyor.Oldukça başarılı tabi ve 4 yıllık okulu 7 yıl da bitirmiş :) Bana göndersene yazılarını sakıncası yoksa okumak istiyorum :-)

O okul eninde sonunda biter (inşallah tabi her zaman) Bizim bir tane hocamız şu an dünyanın birçok ülkesine hastahaneler yapıyor.Oldukça başarılı tabi ve 4 yıllık okulu 7 yıl da bitirmiş :) Bana göndersene yazılarını sakıncası yoksa okumak istiyorum :-)

işin garibi edebiyat bölümü okumama rağmen o kadar az yazı yazdım ki:) zevkim gelişti ama vaktim az çok isterim okumanı yakında bi hikaye yazıcam bi yarısma için bu konuda görüslerini alabilirim aslında :KK34:

merhaba cnm.sana tek bir cevabım var.3 idiots filmini izle.bütün cevapların orda.hemen izlemelisin bence.

ay çok merak ettim hemen araştırıyorum bu gece izleyemem ama yarın mutlaka izlerim inşallah teşekkür ederim:)

işin garibi edebiyat bölümü okumama rağmen o kadar az yazı yazdım ki:) zevkim gelişti ama vaktim az çok isterim okumanı yakında bi hikaye yazıcam bi yarısma için bu konuda görüslerini alabilirim aslında :KK34:

Çok hoşuma gider :-) Umarım başarılı olursun bu sana devamını getirmek için güzel bir yol açar belki :KK34:

ya bak söylediğim filmi kesinlikle izle.ne demek istediğimi anlıcaksın. ayrıca sana şunu söyleyeyim.

bazı insan vardır,geçmişe bakıp vah şunu yapsaydım,yada yapmasaydım der.

bazı insan da gelecek için evham duyar.sen 2.grupsun anladığım kadarıyla.

sadece yapman gereken şu.karanlık bir oda da gözlerini kapa.koltukta rahat bir şekilde otur.istersen slow bir müzikte açabilirsin.

sonra içindeki senle konuş.şuanda içindeki sen ne istiyor. gerçekten ne yapmaktan mutluluk,zevk ve haz duyuyor.kendini dinle.sor.hatta içindeki sen ile diyoloğa gir.

en son olarak.yapmak istediklerin hakkında kağıda kararlarını yaz imzala.

en kısa zamanda da kendine güvenini tekrar sağlayacak kişisel gelişim egzersizlerini yap.en önemlisi kendini,yaptıklarını sev.eğer pişmanlıkların varsa kendini hemen affet.işte sana başarı.

realist olman hoş çünkü eğer gerçekten realistsen türk dili ve edebiyatı bitirerek bu bahsettiğin şeylere asla sahip olamicağını biliyorsundur..hele türkiye gibi edebiyata dile önem verilmeyen bi ülkede işin zaten zorken bi de hayal kurma bence..en iyi ihtimalle akademisyen olabilirsin o da seni anca idare eder..

ben türkiyenin en iyi üniversitesinin güzel bi bölümünden mezun olup aylardır aval aval gezen biri olarak söylüyorum bunları sana..şans falan tamam da gerçekten de meezun olduğun bölüm hayatının %90 ını belirliyor malesef..türkiyede de sözel bölümlerin bi değeri yok.

ya bak söylediğim filmi kesinlikle izle.ne demek istediğimi anlıcaksın. ayrıca sana şunu söyleyeyim.

bazı insan vardır,geçmişe bakıp vah şunu yapsaydım,yada yapmasaydım der.

bazı insan da gelecek için evham duyar.sen 2.grupsun anladığım kadarıyla.

sadece yapman gereken şu.karanlık bir oda da gözlerini kapa.koltukta rahat bir şekilde otur.istersen slow bir müzikte açabilirsin.

sonra içindeki senle konuş.şuanda içindeki sen ne istiyor. gerçekten ne yapmaktan mutluluk,zevk ve haz duyuyor.kendini dinle.sor.hatta içindeki sen ile diyoloğa gir.

en son olarak.yapmak istediklerin hakkında kağıda kararlarını yaz imzala.

en kısa zamanda da kendine güvenini tekrar sağlayacak kişisel gelişim egzersizlerini yap.en önemlisi kendini,yaptıklarını sev.eğer pişmanlıkların varsa kendini hemen affet.işte sana başarı.

hayalim şöyle;üzeirmde çok şık bi gömlek ve etek var topuklu ayakkabılarım tıngır mıngır...saçlarıma düz fön çektirmişim hafif bir makyaj:KK34: ofiste yürüyorum her yer de insanlar var hal hatır soruyorum.arada bir calısanlar gelip bazı evraklar imzalatıyorlar.akşam ki iş yemeği için erken çıkmam gerekiyor kedi calısma ıdama gidip masama oturuyorum.çok basarılı ............ bir iş kadınıyım ama reklam yazarı mıyım?.... dergi editörü müyüm?.... gazete de mi çalışıyorum bilemedim:26: tek bidiğim herkesin beğendiği takdir ettiği işinde başarılı saygı duyulan biri olmak istediğim

realist olman hoş çünkü eğer gerçekten realistsen türk dili ve edebiyatı bitirerek bu bahsettiğin şeylere asla sahip olamicağını biliyorsundur..hele türkiye gibi edebiyata dile önem verilmeyen bi ülkede işin zaten zorken bi de hayal kurma bence..en iyi ihtimalle akademisyen olabilirsin o da seni anca idare eder..

ben türkiyenin en iyi üniversitesinin güzel bi bölümünden mezun olup aylardır aval aval gezen biri olarak söylüyorum bunları sana..şans falan tamam da gerçekten de meezun olduğun bölüm hayatının %90 ını belirliyor malesef..türkiyede de sözel bölümlerin bi değeri yok.

sen bardakta kalan son damlayı da döküp bardağı tamamen boşalttın ama haklısın ne diyeyim:KK34:
öğretmenlik ya da akademik kariyer kaldı geriye akademik kariyeri de ben kaldıramayacağıma göre kaldı geriye öğretmenlik kpss yide ilk sınavda kazanamayacagıma göre ücretli öğretmenlik elimden öper.

sen bardakta kalan son damlayı da döküp bardağı tamamen boşalttın ama haklısın ne diyeyim:KK34:
öğretmenlik ya da akademik kariyer kaldı geriye akademik kariyeri de ben kaldıramayacağıma göre kaldı geriye öğretmenlik kpss yide ilk sınavda kazanamayacagıma göre ücretli öğretmenlik elimden öper.

Bu kadar çabuk pes etmen hayalinin eksik olduğunu gösteriyor ki :KK19: Umarım hayalinin üzerine biraz düşünür yeteneklerini boşa harcamazsın. Eğer güzel yazıyorsan bunu değerlendirmeye çalışsan keşke, dediğim gibi diğer saydıkların hep sonucu onlar zaten olur ki sen yeteneğini değerlendirirsen.O arkadaşın öyle düşünmesi çok normal çünkü kendi şu an olumsuz kısmını yaşıyor seni de öyle görüyor o pencereden bakıyor. :KK31: Kendine güvenmediğin için de hemen kabul ediyorsun..

hayalim şöyle;üzeirmde çok şık bi gömlek ve etek var topuklu ayakkabılarım tıngır mıngır...saçlarıma düz fön çektirmişim hafif bir makyaj:KK34: ofiste yürüyorum her yer de insanlar var hal hatır soruyorum.arada bir calısanlar gelip bazı evraklar imzalatıyorlar.akşam ki iş yemeği için erken çıkmam gerekiyor kedi calısma ıdama gidip masama oturuyorum.çok basarılı ............ bir iş kadınıyım ama reklam yazarı mıyım?.... dergi editörü müyüm?.... gazete de mi çalışıyorum bilemedim:26: tek bidiğim herkesin beğendiği takdir ettiği işinde başarılı saygı duyulan biri olmak istediğim

o zaman şöyle yap.zaten yazarlık çalışmaların çok fazla ,o zamn sen de bazı yazılarını ve yorumlarını dergilere gönder ve beğeni kazanmaya başla.bir taraftan da okulunu bitirirsin.sonrada zamana bırakırsın.zaten nereye gideceğini anlarsın.şimdiden endişe duymana gerek yok.endişe senin elini kolunu bağlar ancak.

valla cnm benim de hayallerim vardı bizi okulda siz şöyle iyisiniz böyle mükemmel eğitim aldınız diye bi gazla yolladılar ee mezun olduk dışarda adamlar 1000tlye meslek sahibi insana bin tane iş yükleyip eşşek gibi çalıştırıp üstüne bi de çay falan getirtmeye kalkıyolar ..hiçbişey de hayal ettiğim gibi olmadı üstelik ben birincilikle bitirdim.o gazla da gerçek dünyayla karşılaştığımda fena çakıldım.hayal kurmak gerçekten üzücü olabiliyo..

Bu kadar çabuk pes etmen hayalinin eksik olduğunu gösteriyor ki :KK19: Umarım hayalinin üzerine biraz düşünür yeteneklerini boşa harcamazsın. Eğer güzel yazıyorsan bunu değerlendirmeye çalışsan keşke, dediğim gibi diğer saydıkların hep sonucu onlar zaten olur ki sen yeteneğini değerlendirirsen.O arkadaşın öyle düşünmesi çok normal çünkü kendi şu an olumsuz kısmını yaşıyor seni de öyle görüyor o pencereden bakıyor. :KK31: Kendine güvenmediğin için de hemen kabul ediyorsun..

benim hayat felsefem ne biliyo msun ? ben kendimi her zaman en kötüye hazırlarım en olumsuza beklentiye girmem endişe duymayı ümid etmeye tercih ederim.sonuc olumluysa mutlu olurum.değilse zaten biliyodum derim. umutlanmak beklentiye girmek daha cok üzermiş gibi

sevgili hemşerim, hayat gerçekten bizi öyle noktalara sürüklüyoki bazen istemediğimiz bişeyi istemek zorunda bırakıyor. ben biyoloji okudum şu an işsizim, yakın bi zamandada bulacağımı düşünmüyorum. alternatif işler bulmaya çalışıyorum.. artık ne çıkarsa bahtıma.. bu arada torpilin dönmediğ yer yokki...

valla cnm benim de hayallerim vardı bizi okulda siz şöyle iyisiniz böyle mükemmel eğitim aldınız diye bi gazla yolladılar ee mezun olduk dışarda adamlar 1000tlye meslek sahibi insana bin tane iş yükleyip eşşek gibi çalıştırıp üstüne bi de çay falan getirtmeye kalkıyolar ..hiçbişey de hayal ettiğim gibi olmadı üstelik ben birincilikle bitirdim.o gazla da gerçek dünyayla karşılaştığımda fena çakıldım.hayal kurmak gerçekten üzücü olabiliyo..

Bunları yazman çok hoş biliyor musun :) Çünkü sen yazdığında çürütmek daha kolay çünkü bunlar zaten konu sahibinin aklına zaman içinde gelebilecek şeyler :KK34:

Bunlar yaşanıyor evet bir sürü okul birincisi nice konumlarda çalışma durumuna geliyor.Demek ki önemli olan okul birinciliği değil.Ne kadar aktif olduğun ne kadar kendini geliştirdğin önemli..Bak bizim meslekten örnek vercm; mimarlık..bizim mesleğimizde üç boyutlu program bilenler azdır. Genelde o yüzden dışarıya yaptırırlar bu işleri bürolar. Şimdi sen üç boyutlu programı bilen bir mimar geldiği zaman büroya onu istesen de çay getir götüre veremezsin çünkü adam dolu ve sana lazım.Bilmem anlatabiliyor muyum? Belki sen de ekstradan kendini geliştirmelisin, kendini eleştirmelisin biraz da.Çünkü okul yetmiyor mutlaka bir şeylerle daha da geliştirmek lazım.
Talihsizlik olmuş durumun gerçekten üzüldüm okul birincileri bu durumda olmamalı kesnlikle o kadar emek vermişsin.Umarım emeklerin karşılığını bulur.

benim hayat felsefem ne biliyo msun ? ben kendimi her zaman en kötüye hazırlarım en olumsuza beklentiye girmem endişe duymayı ümid etmeye tercih ederim.sonuc olumluysa mutlu olurum.değilse zaten biliyodum derim. umutlanmak beklentiye girmek daha cok üzermiş gibi

ya burada anlamadığın nokta ne biliyormusun.en kötüsüne hazırladığın şeyi kendine doğru çekiyorsun.

sen yapman gereken herşeyi yaptıktan sonra.yani tüm çabaları sarfettikten sonra gerisini allaha bırak.yada inancını bilmiyorum ama kadere falan bırak.neyse hayırlısı o olur.ben elimden geleni yaptım.demekki hayırlısı buymuş diyebilmelisin.

bırak artık kötüsünü iyisini senin ruhunu huzura kavuşturan NE????????????????????????

Öyleyse şimdi neden mutsuzsun??
Konuna çok daldım bundan sonra yazmym diyorum alınma sakın lütfen :) Fikirlerim bunlar umarım güzellikler olur hakkında :KK34:

Son düzenleme:
X