Her Şey Daha Kötü Oluyor

Vajinal ultrasonla baktı ama kanamadan dolayı bir şey göremedi. Histeroskopi kanama varken yapılmıyormuş. Bayramdan sonraya kadar bekleyeceğiz mecburen, o zamana kadar ne kadar azalırsa o kadar iyiymiş. Artarak devam ederse ve diğer problemler de devam ediyor olursa beklemeden gelmemiz gerekiyormuş.

hamile kalıp buraya yazdığınızda ben de size alışacağınızı ve ilk şoktan sonra harika bir duygu içine gireceğinizi yazmıştım. Ancak geldiğiniz nokta yaşadıklarınız tepkileriniz bu anlamda genel olarak çok sıkıntılı görünüyor. Bi süre bebek fikrinden uzak durmanız ve psikolojik tedavi sonrası iyileşerek bebek sahibi olmayı denemeniz herkes için daha sağlıklı görünüyor. Geçmiş olsun

Eşiniz de şu an sağlıklı psikolojide değil, bazen doğum sonrası falan eşlerde olabiliyor bu tarz saçma davranışlar, bazı büyükler eş yanında emzirmeyin vs derler. Ama o durumlar eşi kadın olarak görmeyi zorlaştırır, cinsel çekim yok olabilir diye düşünüyorum. Size karşı olan şefkati ve merhameti neden yok acaba?? Güçlü olan hep siz olmuşsunuz belki de ilk kez sizi bu kadar çaresiz gördü, çok hayal kurduğu bebeği kaybetti, bu durumlarda hep siz toparlamışsınız afalladı, ne yapacağını bilemedi ve saçmaladı. Siz birbirini tanıyan ve iletişimi olan bir çiftsiniz, konuşun. Gerekirse Ortak terapi alın ama iletişimi kesmeyin.

Düşük yaptığınız gün eşinize çok sinirliydiniz. O gün söylediğiniz bir şey onu çok kizdirmis olabilir mi? Bir de erkekler lohusadan çok lohusa olur ya bu durum biraz ona benziyor

Düşük yaptığınız gün eşinize çok sinirliydiniz. O gün söylediğiniz bir şey onu çok kizdirmis olabilir mi? Bir de erkekler lohusadan çok lohusa olur ya bu durum biraz ona benziyor
Buymuş problem.

Olabilir, söyledikleriniz çok mantıklı geldi bana. İnşallah her şey eskisi gibi güzel olur. Teşekkür ederim

Teşekkür ederim

Eşiniz kasten bebeğe zarar verdiğinizi düşünüyor olabilir mi? Bana üzgünden çok öfkeli gibi geldi anlattığınız tavır
Böyle oldu

Ben eşinizi anladım, hayatım boyunca bazı jinekolojik problemler yaşadım ve bunu kendi eşimde de gördüm. Son ameliyatımda mesela yanımda kalacak eşimden başka kimse yoktu, bir gece kaldık hastanede ama eşim on gün suratı bembeyaz gezdi, gördükleri onu cidden sarstı. Beni kırmadı ama on gün resmen uzak durdu benden. Ameliyattan sonra beni yürütmeye geldiklerinde yere bastığımda birden bir kan boşaldı eşim panikle beni kucağına alıp yatağa koydu ve ellerine kan bulaştı o an ki halini size anlatamam. Hayatı boyunca çok zor şeyler görmüş bir adamdır, askerde arkadaşı yanında vurulup ölmüş öyle zor travmaları var ama bunu kaldıramadı. Günlerce ellerini kolonyaladı, konuşmadı. İçimden bir an şu geçti sürekli ve ağır bir hastalığım olsa bu adam ne yapacak. Ama sonra yani çok zaman sonra oturup konuştuk iğrendin mi, korktun mu ne hissettin dedim; bana çok bakmıştır eşim kulağımdaki sinir hasarı yüzünden her atak geçirdiğimde beni yıkar, paklar, burnumu bile sildiği olmuştur senden iğrensem bunu yapamazdım dedi. Ama o kan aklımı başımdan aldı bir şeylerin ters gittiğini düşündüm, öleceğini sandım dedi sonra konuşa konuşa aştık. Ama bir hasar kaldı içinde sanki şimdi regly olduğum zaman bile endişeli oluyor, kanamam biraz uzasa panik yapıyor ve üzerimde bomba varmış gibi uzak duruyor. Erkekler bu konularda biraz hassas sanırım anlamaya çalışın. Büyük ihtimalle eşiniz kendini suçlu hissediyor, yaşadığınız korkuya, acıya kendisinin sebep olduğunu düşünüyor ve üzülüyor.

Öyle de olabilir, teşekkür ederim.

Eşiniz çok istiyordu bebeği diye hatırlıyorum belki onun için de büyük bir travma oldu bu. Biraz birbirinize zaman verin derim. Umarım herşey en kısa zamanda normale döner.

Ne tatlı eşiniz var... maşallah

Şu cevapları okuyorumda insanın annesinden başka kimseden faydası yok cidden el oğlu tiksiniyorda soğukta duruyor.Koşulsuz şartsız eşinin yanında duran binde bir çıkıyor ya

Benim eşim sağlıkçı belki 12-13 yıldır ölenler kazalar yaralananlar hep içinde sma ilk doğumum normal diye gidip sezeryana döndüğünde o kadar kötü oldu ki bayılıyodu rengi attı başı döndü yere yığılıyordu onu öyle görünce ben daha çok korkmuştum. Bence durum iğrenmek gibi değil tam olarak neler neler yaşamış görmüş bi insan için sezeryan çok çok basit bişey ama kendi yakını olunca ki daha önce çok yakınında sezeryanına girmiş birisi kendi eşi çocuğu olunca konu bence değişik hissediyorlar o yüzden kendinizi kötü hissetmeyin

Ben doğum yaptıktan sonra eşimi odaya aldıklarında doktor ve hemşire apar topar üstümu örtmüştü, tamam görünmedi filan demişlerdi. Eşim o sekilde görse ne düşünürdü bilmiyorum ama demek ki uzak duran, tiksinen vs eşler olabiliyor. Biz 12-13 yaşından beri kanlı revanli işlerle haşir nesir olduğumuzdan belki daha normal geliyordur bize. Ayrıca insanlar neler neler yaşıyor da unutuyor. Bu da belli ki gecici bi durum, kadını esine karşı dolduruşa getiren yorumlara şaşırdığımı belirtmeden geçemedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…