Bu kadar çabuk mu?Bitmiş bu evlilik
O kadar saçma sapan bir şey ki ya. Aynı evde yaşayan iki yabancı olduk sanki en azından ben öyle hissediyorum. Dün akşam bir şeyler söylemeye konuşmaya çalıştı. Lütfen beni anla, diye başladı bu sefer ben dinlemek istemedim. Şu anda konuşmak istemiyorum diye başka odaya geçtim. Belki bu sefer de ben uzatmış oldum olayı ama ne yapayım içimden gelmiyor. Ne söylesem anlamayacakmış gibi hissediyorum.Çocuğu ilk isteyen eşinizdi sanırım.Çocuğun nerden ve nasıl geldiğini bilse onuda istemeyecek biri sanırım.Tövbe yarabbim ya.
Erkekler konuşurken pek düşünmüyorlar.Herşeyi çok yeni yaşadınız daha.Biraz sular durulsun.Boşver onu.Sen kendini toparlamaya bak öncelikle.Söylemesi kolay yapması zor dediğini duyar gibiyim ama önceliğin kendin olsun lütfen.Seni senden başka kimse anlayamaz.Dedikleri ayıp olmuş.Böyle düşünse bile söylemeseydi bari.Ya da başka kelimeler kullansaydı keşke...O kadar saçma sapan bir şey ki ya. Aynı evde yaşayan iki yabancı olduk sanki en azından ben öyle hissediyorum. Dün akşam bir şeyler söylemeye konuşmaya çalıştı. Lütfen beni anla, diye başladı bu sefer ben dinlemek istemedim. Şu anda konuşmak istemiyorum diye başka odaya geçtim. Belki bu sefer de ben uzatmış oldum olayı ama ne yapayım içimden gelmiyor. Ne söylesem anlamayacakmış gibi hissediyorum.
Dünden beri ben de bunu düşünüyorum. Çocuk doğsaydı, onu doğarken görseydi ondan tiksinecek, uzak mı kalacaktı diye... Tam da ben anne olmak istediğimi anlamıştım. Korktum ettim başta kaygılandım ama hoşuma gitmiş meğer birlikte geçirdiğimiz kısa zaman. Annem gibi olamazmışım onu fark etmiştim. Şimdi bu çıktı ama. Sanki hiç tanımamışım, beş yıl boyunca her sabah beraber uyanmamışım gibi. Yabancı geliyor. Ne bileyim ben...
Hamile olduğumu öğrendiğimde onu hiç suçlamamıştım. Sonra düşük yaptığım süreçte çok çok panik olmuştum. Sağlıklı düşünemiyorum. O zaman hep senin yüzünden demiştim. Ama hiç gerçekten öyle düşünmedim ki. Ne bileyim temmuzda 5 yıldır evli olacağız. Bu kadar olsun tanıyoruz birbirmizi. Bilmeliydi, anlamalıydı diye düşünüyor. Hem sonra ben de istedim bebeği. Onun kadar heyecanlanmadım belki ama istedim, merak ettim. Şimdi fark ediyorum sevmişim de. Böyle hiç kendimi anlatmama bile izin vermeyince üzülüyorum. Bilmiyorsa bile keşke üzgün olduğumu söylememe izin verseydi. İhanet etmişim gibi davranıyor. 7 hafta 5 günlüktü. Doktorla dün konuştum. Yarın tekrar konuşalım duruma göre gelmeni isteyebilirim dedi.
Demek ki.Aynı evin içinde ayrı dünyalar.Çok iyi bilirim annemden babamdan.Bu kadar çabuk mu?
Ben de aynı yorumu yapmıştım fakat adam kadını kan revan içinde görünce iğrenmiş baksanızaEşinizin bu halinin sadece düşük üzüntüsü oldugunu dusunmuyorum. Toplamda 7 haftalik gebeliği 2.-3. haftasindayken yeni ogrenmişsinizdir muhtemelen.
Geriye kalan 4-5 haftanin yarisini aglayarak, soylenerek geçirip, düşük yaparken de yine adami suclayip kirip doktunuz.
Simdi yine bayiliyorsunuz, agliyorsunuz...
Herşeyi asiri zorlaştirarak yasiyorsunuz ve karsinizdakine de psikolojik olarak eziyet ediyorsunuz resmen. Adam duzelirse şansli sayin kendinizi.
Duzeltme: Gebeliginizin 5. Haftasinda da hala agliyormuşsunuz zaten.
Ben de aynı yorumu yapmıştım fakat adam kadını kan revan içinde görünce iğrenmiş baksanıza
Ya bugün hastaneye gitmemiz gerekiyordu artık arabada kaçamayacağını bildiğim için açık ve net neden böyle davrandığını sordum. O an onu suçladım diye mi falan. Yok neden ona kızayım falan diye kem küm etti. Ben de yineledim sorumu. Dedi ki o gün seni gördüm. İçinden bir sürü kan, mukus benzeri bir şey ve parça parça bir şeyler akıyordu. Korkunç görünüyordu. Seni görünce onlar aklıma geliyor. Sanki kan kokuyormuşsun gibi, çok beyazsın, çok yavaş hareket ediyorsun bilmem ne bilmem ne...
Cidden şok oldum ya. Bana kızdın da ben de o yüzden sana küstüm falan dese daha iyiydi
Bakın alıntıladım.Okumadim o kismi kacinci sayfa? İgrendigini nerden anlamis?
Bakın alıntıladım.
5 hafta iki günlüktü öğrendiğimde. Yalan yok ilk öğrendiğimde çok kaygılanmış ve hep ağlamıştım özellikle ilk üç gün. Anne olmak hep bana biraz uzak gelen kaygı verici bir düşünceydi.Eşinizin bu halinin sadece düşük üzüntüsü oldugunu dusunmuyorum. Toplamda 7 haftalik gebeliği 2.-3. haftasindayken yeni ogrenmişsinizdir muhtemelen.
Geriye kalan 4-5 haftanin yarisini aglayarak, soylenerek geçirip, düşük yaparken de yine adami suclayip kirip doktunuz.
Simdi yine bayiliyorsunuz, agliyorsunuz...
Herşeyi asiri zorlaştirarak yasiyorsunuz ve karsinizdakine de psikolojik olarak eziyet ediyorsunuz resmen. Adam duzelirse şansli sayin kendinizi.
Duzeltme: Gebeliginizin 5. Haftasinda da hala agliyormuşsunuz zaten.
Sonra noldu peki, en sonunda?Demek ki.Aynı evin içinde ayrı dünyalar.Çok iyi bilirim annemden babamdan.
Geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim.Bu igrenmek degil aslinda korkmuş, kendi de igrenc degil korkunç gorunuyordu demiş zaten. O goruntuyu ben bile gorsem etkilenebilirim, okurken bile gozlerim kisildi. Gozunun onunden gitmesi ve unutmasi zor olabilir.
Hatta bebegi emzirirken eşlerinizin yaninda yapmayin derler, her erkek olmasa da bazilari etkileniyormuş o goruntuden bile.
Baba garip gelmedi o yuzden.
Konu sahibi için de zor ama boyle zamanlarda devamli aglamalar, suçlamalar yapmak yerine keşke bir olmayi deneselermiş.Gecmis olsun diyorum.
Teşekkür ederimBen de vaktiyle düşük yapmıştım. Pıhtılaşma sorunum var. Sizi anlıyorum kolay bir psikoloji değil. Ancak doktorunuz size de söylemiştir böyle düşükler doğacak bebekte bir engel olduğu için gerçekleşirmiş genellikle. Yani bu kısımdan bakıp her şerde bir hayır var demelisiniz. Eşiniz de belli ki cok etkilenmis bu da mümkün bir durum. Bazı erkekler bu konularda hassas olabiliyor. Zamanla düzelecektir inşallah. Yüreğinizi ferah tutun,doğru zamanda yeniden hamile kalıp evladinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız insallah
Benimki hâlâ devam ediyor ya. Doktor daha başka bir sorun olabileceğini düşünüyor.Eşinizi boşverin sağlığınıza bakın. Bende sizin haftalara yakın düşük yapmıştım öyle dediğiniz acayip kanama olmadı düştükten sonra da çok çok az kanama oldu 3 4 günde bitti. Aman doktor kontrolünü aksatmayın. Eşinizde nerenin peri prensiymiş acaba. Sanırım hala bebekleri leyleklerin getirdiğine inanıyor.
Teşekkür ederim, düzelir inşallahGeçmiş olsun. Allah yardımcınız olsun. Keşke konuşup birbirinize destek olabilseniz. Birbirinize anlayış gösterin. Zamana bırakın zamanla düzelir inşallah
Ayrıldılar,çok şükürSonra noldu peki, en sonunda?
Ne gibi bir sorun canım açıklamadı mı doktor ? Eşine gelince okudum yorumlarını da kandan rahatsız oldum vs demiş bana açıkçası biraz tuhaf geldi bu tutumu. İyi günde kötü günde sözüne sadık birisi gibi gelmedi bana . Allah korusun daha ciddi bir hastalık olsa bırakıp gidecek bir potansiyel var sanki kendisinde. Bir çocuk düşürmeden tiksinen insan başka bir şey olsa hiç katlanamaz . Bu evlilik değil kiBenimki hâlâ devam ediyor ya. Doktor daha başka bir sorun olabileceğini düşünüyor.