Babam geç uyandı, kırgınız ama olsun babamız. Sen üzülme, sen ne olduğunu biliyorsun, eşin de erkenden annesinin gerçek yüzünü gördü ve yanında. İyi olmaktan vazgeçme, o kötü olsun ruhu bile kötü olsun sen iyi davran mükafatını eminim alacaksın. Bazen kötü ruhlu insanlara karşı sabırlı ve iyi kalmak çizgiyi bozmamak güzeldir. Bırak seni kötü bilsin, soğuk bilsin. Yaradan ve eşin kendi ailen senin nasıl olduğunu biliyorlar. Gerisi teferruatgerçekten üzüldüm annen adına
malesef bazı erkek anneleri gercekten çok kötüler
baban biraz geç anlamıs
benim eşim bunu en basından bılıyordu zaten ,eşimde de 3 sene evvel annesine karsı bir patlama oldu
karıma , evliliğime saygı duyacaksın dedi ve kv o günden sonra bana çok iyi davranmaya başladı
ağüzı öyle tatlı ki inananamazsın
ama sımdı ben ıyı değilim mesafeliyim ve bu sefer benim adım soğuğa cıktı , bizi sevmıyor a cıktı
nefret edıyorum böyle kötü kalpli insanlardan .
Benim canımı sıkan şeyBabam geç uyandı, kırgınız ama olsun babamız. Sen üzülme, sen ne olduğunu biliyorsun, eşin de erkenden annesinin gerçek yüzünü gördü ve yanında. İyi olmaktan vazgeçme, o kötü olsun ruhu bile kötü olsun sen iyi davran mükafatını eminim alacaksın. Bazen kötü ruhlu insanlara karşı sabırlı ve iyi kalmak çizgiyi bozmamak güzeldir. Bırak seni kötü bilsin, soğuk bilsin. Yaradan ve eşin kendi ailen senin nasıl olduğunu biliyorlar. Gerisi teferruat
ben de aynen öyle yapıyorumSiz gerekeni söylemişsiniz eşiniz de farkinda hani yapilabilecek pek de bir sey yok aslinda annesi ile konuşurken yanındaysanız uzaklasin duymazliktan gelin boyleleri insani sinir hastasi eder bi de karsina gecip guler
hala da kendini haklı çıkarma sebebi eşime karşı ;Bazı anneleri anlamak çok zor gerçekten.Oğlunu evlendirmeyip te turşusunu mu kuracaktı.Alt tarafı çocuğun evlendi diye ne bu sitem ya.Kırılmakta da haklısın tabiiki.
Evet aynen öyleçok üzüldüm ya çmür törpüsü kadın. Allah'tan eşiniz olayların farkında.
Bende çok iyi eşim, x yatsın kalksın beni bulduğuna şükretsin, ay evliliğimizi bozmaya çalıştılar ama o kadar iyiyiz ki ohhh yeahh diye takılın sizdeevet ama sürekli ben çok iyi anneyim der, çok fedakarım der
oğlum benim en kıymetlim , ayyy konusamayacağım banyo nerde der gider ağlamışi gibi yapar çıkar banyodan
Hep aynı inan senede iki üç kere görsem de o 2-3 gün sürekli
ben çok iyi anneyim , oğlum en kıymetlim sözlerini duymakla geçer
bazen tahammül edemiyorum.
Annemin yalnız olmadığını çok şükür okuyunca gördüm.. Annem herşeyimi bırakıp babamın yaşadığı ülkeye gitti zamanında, tabi istediler vs .. Anneme çok aşık babam, annem de öyle. Lakin Kv annemden kültürlü okumuş olduğu ve oğluna onu kendi seçmediği için nefret etti. Annem evlendikten sonra onların yaşadığı yere geldi, Kv annemin bütün kot pantolonlarını yaktı, herşeyini.. Babam işe giderdi geceleri Kv eve kadın toplardı sırf annem sabaha kadar otursun iş görsün diye. Annem kimseye anlatamadığı için bunları günlük tutardı. Kv onu yaktı. Babam gençti 22 yaşında annesini kötüleyen bi geline kim 100de100 inanır. Kv anneme şeytan derdi, bi cuma günü anneme şu cümleyi kurdu: köpeği bile müslüman ettik seni edemedik.[bilmezdi ki annem 5 vakit namaz kılardı] kendisi hacca giden yaşlı bi kadın ama neye yarar.
Hamilelikte annem kendine Doğum için özel kıyafet aldı Kv onları aldı ellinden kendi kızlarına verdi. Annem çok çekti.. kara gözlü oğlumu ellimden aldın diyerek. Babamın gözleri 26 yıl sonra açıldı. Annem sabretti çocukları ve babam için. 2 sene önce anneme küfür etti orda ipler koptu. Konuşmadık 2 yıl. Geçen gün geldi özür diledi annem babamın hatrına buyur dedi. O gün bile yalandan ağlamalar oğlum karın beni eziyo görmüyosn sen diye dizi çekti. Babam annemin ellinden tutu Annnnneeee! Senin ne olduğunu ben anladım artık, bundan sonra karıma çocuklarıma bi laf. Şöyle yüzümü göremezsin, bundan sonra ben ne dersem o eşime saygı göstereceksin haaa göstermiceksen gelme dedi. O günden sonra Kv iflas. Korka korka gelir korka korka gider
Ben hiç muhatap olmuyorum kendisi ileBende çok iyi eşim, x yatsın kalksın beni bulduğuna şükretsin, ay evliliğimizi bozmaya çalıştılar ama o kadar iyiyiz ki ohhh yeahh diye takılın sizde
Sana da kolaylıklar dilerim o halde canım:)Anneniz ne sabırlı ne mübarek kadınmış. İnsallah bundan sonra cok rahat eder. @dream3416 aynı şehirde olmadığınız icin, eşiniz herşeyin farkında oldugu icin o kadar şanslısınız ki. Ama yine de sizi çok iyi anlıyorum. Ogluna saplantılı bi model de bende var çünkü.
Zaten artık ülkemizdeki erkek annelerinin çoğunun hasta ruhlu olduğuna eminim. İnşallah cocugunun bir birey olduğunun farkinda olan yeni nesil anneler ile hiç degilse gelecek kuşak gelinler biraz gün yüzü görür :)
Kızlar merhaba,
Takılmayayım diyorum ama artık 4 senedir her sene aynı şeyi yapıyor kv dem deli oluyorum.
Kv ile başka şehirdeyiz.
4 yıl oldu evleneli.
Eşim benim yaşadığım şehire geldi burada düzen kurduk.
Eşim benimle evlenmek istediği zaman kv aylarca tavır aldı , ailece eşime trip attılar
( annesi- babası - ablası ve yeğenleri , hepsi aynı evde yaşıyorlar)
ne aradılar ne sordular , evlendik evimize 3-4 ay sonra annesi kalktı bizim davetimizle geldi,
bu süreç içersinde eşim her aradığında sen beni değil , deram ı tercih ettin diye sitemde bulundu annesi eşime.
sen de evlendin ya hayatta kimseye güvenim kalmadı diye söylendi hep.
biz evlenirken eşimin arabasının ruhsatını, anahtarınmı sakladı kv ve 3 seneye yakın vermedi.
ama bu süre içinde her telefon konusmamızda oğlum benim en kıymetlimdir diye ağladı durdu telefonda.
maddi bir beklentim yok ama manevi yönden farklı bir şehirde düzek kuran evladını bile aramadı sormadı.ablası ve babası da aynı şekilde.
ama lafa gelince kv hep ağlar ve oğlum benim en değerlimdir der.
ama eşime hiçbir zor zamanında desteği olmamıstır , evlendik ortalarda yoktu hiç,
eşim işsiz kaldı evlendikten birkaç ay sonra yine ne aradılar ne sordular,
ben başta annesidir alışır, düzene girer dedim ama her telefon görüşmelerinde eşime benim için saçmasapan seyler söylediklerini duyardım .
eşim de kapatırdı telefonu sinirlenirdi .
aramız ben gercek yuzlerını gördükten sonra hiç iyi olmadı
iki taraf da birbirini mecbur biraraya geldiğimizde idare eder senede 1-2 gün görüşülür ve diyaloğumuz biter
kv hep ağlar moddadır,
ben yanlızım , sen de evlendin , kimseye güvenim kalmadı , babana birsey olsa bana kim bakar vs vs vssssss.
60 yasında , platese giden, çeşitli aktivitelere katılan , yüzmeye giden , şehir şehir gezen , kendi maaşı geliri olan bir kadın kendisi.
her sene eşim anneler gunu için aradığında kv telefonu açar ve önce bir bununu çeker , ağlıyor gibi yapar.
sonra konusamayacağım oğlum der,
kapa ben senı ararım musaıt olunca der ve çat dıye eşimin suratına kapar:)
sonra kendı arar , kanadım kırık der annesi, evlendin beni bıraktın ben burda yanlızım kimsem yok der ağlıyor gibi yapar ve birdaha kapatır teli, 5 dak sonra yine arar ve şikayet eder durur.
sen bizi bıraktın gittin, sen annelik nedir bilmezsin gibi sinir bozucu konuşur.
eşim de bu sene artık sinirlendi, yanlız değilsin kocan var , kızın var iki torunun var dedi.
sen yoksun ama hiçbir zaman olmayacaksın dedi annesi kapadı.
ya kızlar deli oluyorum.
bu kadın gercekten eşime fedakar iyi bir anne olsa, düşünse etse tamam diyeceğim
ama hep düşmemizi beklediler,
insan öz evladının arabasını evlendi diye saklar , zorluk çeksin boşansın diye bekler mi.
eşim bekar evinde maddi yönden çok iyi şartlarda idi.
ailesinin durumu çok çok iyi
evlenınce tabiki aileden destek alamadı
ailesi hep bunu eşimin yüzüne vurdu, yapamayacaksın , geri geleceksin , ne kadar sürecek ki evliliğin falan dediler.
ama bunu da öyle güzel ifade ederler ki, ,işte sen bizi bıraktın diye biz sana kırgınız falan derler.
bunun yanında kv benim yüzüme, güzel kızım der, oğlum çok şanslı senin gibi bir eşi olduğu için falan der.
dün artık iyice sinirlendim , napıcam ben bu kadınla
farklı şehirdeyiz senede 2-3 gün görsem de yanında huzurlu olamıyorum, sesini duydugumda bile cinlerim tepeme geliyor.
sadece içimdekileri anlatmak istedim , bunu dert edinmiyorum pek ama böyle bazen tahammül edemediğim zamanlar oluyor
sürekli bir duygu sömürüsü hali..............
Hayır eşim asla bana yansıtmaz allah razı olsunEşiniz adına üzüldüm ben. Bir insan evladının yuvası yıkılsın ister mi? Resmen istemiş. Destek olmuyorsan köstekte olma. Peki eşiniz annesinin duygu sömürülerini size yansıtıyor mu? Kadıncağız çok üzüldü yazık ayrı yerlerde olduğumuz için böyle filan diye sizi huzursuz ediyor mu? Eğer etmiyorsa duymayın görmeyin, aramayın da.. Siniriniz bozuluyorsa eşinize söyleyin anlatmasın konuştuklarını, konuşup kapatsın.
Baksana bunu yolladı eşimeManyak kadın.sinir bozucu.eşiniz ağzının payını güzel vermiş.böyle kadınlar doğurduklarını fino köpeğimi sanıyor ya?zaman geçirebileceği,yalnızlığına ortak edebileceği,gel dediğinde gelen git dediğinde giden,lütfedip önüne bi kap yemek koyarsa yiyen,gıdısını iki okşayınca kendisini eğlendiren,eve döndüğünde sahibini sadıkça bekleyen!tövbe ya
Şair burada ne demek istemiş hemen açıklayayım:bir oğlu olmalı insanın kambur gibi sırtına binebileceği,bir oğlu olmalı insanın duygu sömürüsüyle hayat enerjisini emip,ömrünü tüketebileceği,bir oğlu olmalı insanın saf sevgiyle değil çıkar ilişkisiyle büyüttüğü vs vs vs bu uzar gider.nasıl bi enerjisi varsa kadının ta buralardan sinir edebiliyor insanıBaksana bunu yolladı eşime
Çok komik değil mi ya
40 yasında evli barklı adam