Herşeyden önce ölüm riski %5 ve Dr bunu dan diye söylüyor...
Operasyon öncesi yapılan tetkikler çok uzun ve yipratici...en küçük bi sıkıntılı tahlil sonucunda hop başa donuyorsun...
Biz uludağ uni de olduk..Dr umuz ısının ehliydi biz neredeyse 150 küsürüncü amelyatiydik...hiç kaybi yok...mesela sigara içiyorsan buyur risk..
Şehir dışından gittik geldik sürekli tahlil için. ..son gece ağlayarak birbirimize sarılıp uyuduk...feciydi...o çok sonradan öğrendi ama ameliyattan bigün önce duydum ki bizim ilde bir kadın hasta hayatını kaybetmiş...soylenene göre Dr. Undan gizli wc de likir likir şu içmiş...ama ona söylemedim çünkü ısrarla bu tip haberleri duymak istemiyordu
Ameliyat bekledigimizden biraz uzun sürdü...ameliyathane kapısında ne kadar agladigimi tahmin edersin...içeriye kaç kere telefon ettirdigimi...Dr çıktı nihayet "esin açısından iyi ama benim geçirdiğim en zor operasyondu" dedi...Bütün yağlar sirtta toplanmış ve Dr çok zorlanmış...
Neyse çıktık Odamıza ama eşimin bilinci yerinde değil. ..hemşireler Dr.lar seferber oldu uyanmiyor diye...3-4 saatin sonunda nihayet gözünü açıp cevap verdi...o kısmı da tahmin edersin,ağlama pismanlik vs...
5 gün yattik...ilk hafta sadece su vb.
4 haftalık geçiş dönemli beslenme programı...eve geldiğimizde ramazan başlamıştı...bebek gibi baktım ona...corbasi ni yapıp 2 kez tel suzgeclerden geçirdim. ..sıvı dönemi nerdeyse 15 gün ama bize 15 ay gibi geldi...iştah ilk zamanlarda kaybolmuyor beyin hep yemeğe odaklı ama 2 kaşık çorba suyuyla doyuyor...sonra sonra ayrana başladı elma suyu vs...
Biz evde çocuklarla iftar yapamadık hiç. ..hep peynir ekmek gizli gizli yedik...bi gün kızım anne nolur köfte yap diye yalvardi kıyamadım çocuk oruçlu. ..kızartma nin kokusunu duydu bi tane istedi...veremem dedim daha pure döneminde bile değil neredeyse....dikişler çok önemli. .kaçak ihtimali var ve Allah korusun ki ölüm nedeni...ama psikolojisi o kadar bozuldu ki bi köfte yüzünden isitmedigim laf kalmadı...
Pure dönemi daha rahattı 3.hafta falan...sonra sonra az katı ve katılar...
mesela suan bile yemekte katı ve sıvıyı aynı anda tuketemiyor...yasak bir ömür hem mide bulantısı kusma oluyor hem de mide genişler dedi Dr. ..
Bilemiyorum ki ara ara sikintilarimiz oldu ama çok şükür ki şu an hersey yolunda...bünyesi kuvvetli...
1 yılda 50 kilo verdi...140 dan 90 a dustu...Spor sadece yuruyus yapti o da cok duzenli degil...diyetisyeni her ay görüyor ne zamanki hızlı verse hemen durduruyorlar...hem sarkma olmasın diye hem de sağlıklı versin diye...
Geçen akşam yemeği 1 dolma idi :) yemekten bi kalkisi var öf öldüm bittim diye...
Eskiden ameliyattan vazgecirmeye çalışanlar sürekli arayıp yol göster diyorlar ana eşimin ağzından hiç " ameliyat olun" lafı duymadım...yaşadıklarını anlatıyor ve tekrar diyet egzersiz tavsiye ediyor...ama kendisi için düşüncesi hep net "iyi ki olmuşum çünkü benim çarem yoktu "
Uzun olmuş ama inan yasadiklarimizin özeti sadece....Allah yardımcın olsun...bişey sorarsan cevaplarim yine de...ben o zamanlar ağlayarak yardım istiyordum forumlardan....