• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her Öğretmen için Mutlaka..

TheTudors

Biraz pamuk biraz un =)
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2011
4.831
713
363
ıyı gunler.. bizi boş boş semınere aldılar..hepimizce malum..

ne ufkumuz açıldı ne de dağarcığa bişey eklendı..ben hiç meslekı gelişime tabi olduğum duygusunu yaşamadım..

gelin kendımızı eğitimciler olarak kendımız geliştırelım..

bir öğretmenın mutlaka okuması gereken kıtapları,filmleri burada paylaşalım:126:

ilk paylaşımı ben yapayım;

1- Hasan Yılmaz' ın " Öğretmenim bu kitabi okur musunuz" adlı kitabı

ikide film paylaşayım;

1- üç aptal ( bu fılmı bır ilçede semınerde izlemişler,arkadaşım tavsıye etti )

2-her çocuk başarır

hocam merhaba;
üniversitede çoğu arkadaşımız tavsiye etti. fakat ben 2 filmi de izleyemedim. ikisi de hint filmiymiş. çok acıklılarmış.
en kısa zamanda izlemek istiyorum.

yanlış hatılamıyorsam adını;

iki dil bir bavul..

bu fılmıde ızledım..doğuya atanan bır öğretmenın yaşadığı zorlukları anlatıyordu..

hocam merhaba;
üniversitede çoğu arkadaşımız tavsiye etti. fakat ben 2 filmi de izleyemedim. ikisi de hint filmiymiş. çok acıklılarmış.
en kısa zamanda izlemek istiyorum.

inşallah hocam.. gerçekten faydalı fılmler..

bende duydum üç idiot ile yerdeki yıldızlar hint filmleri..çok güzel diyolar...iki dil bir bavulu izledim amatör çekim ama güzeldi..:)türkçe+kürtçe =anlaşamama konusu:)

ben branş dersıme ek olarak lısede Haluk Yavuzer okuyordum.. çocuk geişimi ya da okul öncesı okuyanlara tavsıyemdır yazarımız..

"ölü ozanlar derneği" bence kesinlikle izlenmeli ya da okunmalı. kitabı da filmi de var çünkü.
bir de mesleğimizi sevmeliyiz sevmeden yapılamayacak işler arasında başta gelir bence öğretmenlik. ben her sabah o bahçeye girdiğimde öğrenciler önüme doğru koştuğunda kafamdaki herşeyi geride bırakmaya çalışıyorum.

"ölü ozanlar derneği" bence kesinlikle izlenmeli ya da okunmalı. kitabı da filmi de var çünkü.
bir de mesleğimizi sevmeliyiz sevmeden yapılamayacak işler arasında başta gelir bence öğretmenlik. ben her sabah o bahçeye girdiğimde öğrenciler önüme doğru koştuğunda kafamdaki herşeyi geride bırakmaya çalışıyorum.

Evet,katılıyorum.Üniversitedeyken Sınıf yönetimi dersinde hocamız izletmişti. Bütün öğretmenler izlemeli...

öğretmenler olarak ek ders ve tayıne fazla dalınmıştı camıamızda..

kişisel gelişim adına yapılan bu paylaşımlara sevınıyorum..

birde sadece öğretmenlerin değil bütün annelerin okuması gereken biri var : Sabiha Paktuna Keskin.

bir fransız filmi "les choristes"...bilindik bir konu...genelde kimsesizve sorunlu çocukların olduğu bir yatılı okul ve okula gelen bir müzik öğretmeni (yatılı okullarda belletmen denir daha çok) ...avrupa sineması,çok naif, abartıdan, gereksiz kahramanlıklardan uzak bir film (müzikler vsvs)

şiddetle tavsiye edilir türkçesi "koro"..

ikide film paylaşayım;

1- üç aptal ( bu fılmı bır ilçede semınerde izlemişler,arkadaşım tavsıye etti )

2-her çocuk başarır

2 gün önce izledim 3 aptal filmini 25 yaşındayım şimdiye kadar asla ve asla hiç film izlememişim dedim anlatacak kelime bulamıyorum arkadaşlar muhteşemin ötesinde birşeydi benim için.. lütfen ama lütfen öğretmenlikten geçtim bir insan olarak listenizde ilk sırada yer alsın bu film :) vay be ne kadar etkilenmişim :)

öğretmenler olarak ek ders ve tayıne fazla dalınmıştı camıamızda..

kişisel gelişim adına yapılan bu paylaşımlara sevınıyorum..

dolan dolan yerimi buldum galiba:)) son derece haklısınız ek ders ve tayin konusunda ayrıca eklemek isterim ki bütün öğretmenleri katmam tabiki olanaksız ama çevremde gördüğüm meslektaşlarımın çoğu değil bir öğrencinin gelişimine katkıda bulunmak kendini geliştirmekten uzaktalar.
sürekli şikayet halinde" ne yapabilirim "sorusunu sormaktan acizler. varsa yoksa sistem varsa yoksa öğrencinin velinin kusurları!!
hani bi söz var ya
karanlıktan şikayet edeceğine bir mum da sen yak diye....şikayet etmeyen aydınlanma yolunda adım adım ilerleyen arkadaşlar paylaşımlarınız için şimdiden teşekkürler.

dolan dolan yerimi buldum galiba:)) son derece haklısınız ek ders ve tayin konusunda ayrıca eklemek isterim ki bütün öğretmenleri katmam tabiki olanaksız ama çevremde gördüğüm meslektaşlarımın çoğu değil bir öğrencinin gelişimine katkıda bulunmak kendini geliştirmekten uzaktalar.
sürekli şikayet halinde" ne yapabilirim "sorusunu sormaktan acizler. varsa yoksa sistem varsa yoksa öğrencinin velinin kusurları!!
hani bi söz var ya
karanlıktan şikayet edeceğine bir mum da sen yak diye....şikayet etmeyen aydınlanma yolunda adım adım ilerleyen arkadaşlar paylaşımlarınız için şimdiden teşekkürler.

doğru söylüyorsun da insanı da bazen yıldırıyorlar içinde heves bırakmıyorlar. sen birşeyler yapmaya çalıştıkça önüne taş koyuyorlar.
"çocukları geziye götürelim görsünler öğrensinler" : "bilmem ne belgeli otobüs bulun".
liseleri tanıtmaya götürdük yolda gelirken bir lisenin adı yazılmamış listeye. "geçerken bu liseyede uğrayalım" : "yok o lise için izin alınmamış".
"kitap alalım, deneme yapalım sbs ye hazırlansınlar" : "yok kitap aldırmak yasak, deneme yapmak yasak..." (sonra sbs açıklanınca okul başarısı niye düşük. e senin daha içinde ne yazdığından habersiz verdiğin kitapla işlenen dersten bu kadar hayır gelir...)
burdaki herkes bilir bu tarz şeyleri. artık bir süreden sonra ister istemez siteme başlıyorsun yani.

doğru söylüyorsun da insanı da bazen yıldırıyorlar içinde heves bırakmıyorlar. sen birşeyler yapmaya çalıştıkça önüne taş koyuyorlar.
"çocukları geziye götürelim görsünler öğrensinler" : "bilmem ne belgeli otobüs bulun".
liseleri tanıtmaya götürdük yolda gelirken bir lisenin adı yazılmamış listeye. "geçerken bu liseyede uğrayalım" : "yok o lise için izin alınmamış".
"kitap alalım, deneme yapalım sbs ye hazırlansınlar" : "yok kitap aldırmak yasak, deneme yapmak yasak..." (sonra sbs açıklanınca okul başarısı niye düşük. e senin daha içinde ne yazdığından habersiz verdiğin kitapla işlenen dersten bu kadar hayır gelir...)
burdaki herkes bilir bu tarz şeyleri. artık bir süreden sonra ister istemez siteme başlıyorsun yani.

o kadar haklısınız ki ... bi mdürüm vardı yaklaşık 8 yıl beraber çalıştık. sunduğum tüm önerilere verdiği tek cevap vardı...
- ne gereği var
kendimi inanır mısınız uzaylı gibi hissetmeye başlamıştım bi süre sonra..,
öğretmenler odasına giriyosun dakikada 5 kez öğrenciye gerizekalı diyen öğretmenler...
başa da çıkılmıyo ki öyleleriyle ne desen boş..
okulumuzdaki yönetici ve öğretmenlerin çoğu kendi memleketlerinde çalıştıklarından ne cenazemiz biterdi ne düğünümüz.... hoca derse geç girmiş, cenazeye katılmış,, tarlasına gitmiş...vs hesap soran yok.. klasik memur zihniyeti işte gir sınıfa al maaşını.. bu yüzden şu öğretmenlere de düşünülen rotasyonu destekler hale geldim... gitsinler de neler yaşadığımızı belki anlarlar, bu kadar gevşek davranamazlar diye....
yıl sonu gelir sapla saman ayrılmaz
ne teşekkür eden olur ne bişey.. yeri gelir baltalarlar amir yapsa neyse diyecem ama seninle aynı sıkıntıları yaşayan(yaşamıyor aslında hava hoş onlara) meslektaşlarının kıskançlıkları km lerce öteden beli oluyor... özel sektörde de değiliz ki eline ne geçecek sanki.. klasik türk zihniyeti ben yapmıyom sen de yapma başıma iş çıkarma...
allah yardım etsin bizim gibi olanlara yılmamak için çelik zırhlara kuşanmak lazım gelirmiş bu meslekte bunu da 12 yıl sonra öğrendim.
içim öyle bi dolmuş ki uzattım sanırım:)) sonuç olarak sizler gibilerinin de olduğunu bilmek umut veriyor gelecek kuşaklar için ben içinse uzaylı değilmişim :))))

2 gün önce izledim 3 aptal filmini 25 yaşındayım şimdiye kadar asla ve asla hiç film izlememişim dedim anlatacak kelime bulamıyorum arkadaşlar muhteşemin ötesinde birşeydi benim için.. lütfen ama lütfen öğretmenlikten geçtim bir insan olarak listenizde ilk sırada yer alsın bu film :) vay be ne kadar etkilenmişim :)

ilk ızleyenı gerçekten derınden etkılıyor..

hani bi söz var ya

hayırlısı olsun..

ildışı beklıyorum,başarı belgesı ıstedım kaymakamdan bakalım verecekmı..

çok bılınmeyenlı denkleme döndu hayatlarımız.. arzuayten de haklı herşeyı boşveren o kadar fazlakı aramızda..

bızde nasıl edelımde fark yaratalım derdındeyız işte..birkaç arkadaş burda katkıda bulunuyoruz..

Back