doğru söylüyorsun da insanı da bazen yıldırıyorlar içinde heves bırakmıyorlar. sen birşeyler yapmaya çalıştıkça önüne taş koyuyorlar.
"çocukları geziye götürelim görsünler öğrensinler" : "bilmem ne belgeli otobüs bulun".
liseleri tanıtmaya götürdük yolda gelirken bir lisenin adı yazılmamış listeye. "geçerken bu liseyede uğrayalım" : "yok o lise için izin alınmamış".
"kitap alalım, deneme yapalım sbs ye hazırlansınlar" : "yok kitap aldırmak yasak, deneme yapmak yasak..." (sonra sbs açıklanınca okul başarısı niye düşük. e senin daha içinde ne yazdığından habersiz verdiğin kitapla işlenen dersten bu kadar hayır gelir...)
burdaki herkes bilir bu tarz şeyleri. artık bir süreden sonra ister istemez siteme başlıyorsun yani.
o kadar haklısınız ki ... bi mdürüm vardı yaklaşık 8 yıl beraber çalıştık. sunduğum tüm önerilere verdiği tek cevap vardı...
- ne gereği var
kendimi inanır mısınız uzaylı gibi hissetmeye başlamıştım bi süre sonra..,
öğretmenler odasına giriyosun dakikada 5 kez öğrenciye gerizekalı diyen öğretmenler...
başa da çıkılmıyo ki öyleleriyle ne desen boş..
okulumuzdaki yönetici ve öğretmenlerin çoğu kendi memleketlerinde çalıştıklarından ne cenazemiz biterdi ne düğünümüz.... hoca derse geç girmiş, cenazeye katılmış,, tarlasına gitmiş...vs hesap soran yok.. klasik memur zihniyeti işte gir sınıfa al maaşını.. bu yüzden şu öğretmenlere de düşünülen rotasyonu destekler hale geldim... gitsinler de neler yaşadığımızı belki anlarlar, bu kadar gevşek davranamazlar diye....
yıl sonu gelir sapla saman ayrılmaz
ne teşekkür eden olur ne bişey.. yeri gelir baltalarlar amir yapsa neyse diyecem ama seninle aynı sıkıntıları yaşayan(yaşamıyor aslında hava hoş onlara) meslektaşlarının kıskançlıkları km lerce öteden beli oluyor... özel sektörde de değiliz ki eline ne geçecek sanki.. klasik türk zihniyeti ben yapmıyom sen de yapma başıma iş çıkarma...
allah yardım etsin bizim gibi olanlara yılmamak için çelik zırhlara kuşanmak lazım gelirmiş bu meslekte bunu da 12 yıl sonra öğrendim.
içim öyle bi dolmuş ki uzattım sanırım:)) sonuç olarak sizler gibilerinin de olduğunu bilmek umut veriyor gelecek kuşaklar için ben içinse uzaylı değilmişim :))))