- Konu Sahibi Sorma_Kalbim_Sorma
-
Her kadın dugun ister diye bir sey yok elbette. Açıkçası ben istemiyorum sade bir nikah ya da kokteyl tarzı bi sey var aklımda. Sonra fikrim degisir mi bilmiyorum ama dugun bana gereksiz bir telase ve yorgunluk gibi geliyor. Gerçi adetlerimiz gereği mutlaka ailelerimiz isteyecektir su gidilen düğünlerde takilan takilarin geri donus muhabbetinden dolayı:) o yüzden nikaha ikna edemezsem davullu zurnali dugun yerine kokteyl gibi bi sey istiyorum. Bakalım nasip kismet
Şimdi düğün var düğün var kızlar :) Zevksiz ve ucuz parlak naylon kumaşla kaplı plastik sandalyelerin olduğu, yerin yedi kat dibinde havasız, kolonların olduğu biçimsiz bir salonda dıngıdı dıngıdı bir müzikle, bayat 2 kuru pasta, gazı kaçmış içecek ve çeyrek dilim pastaya batırılmış 4 çatalla yapılana da düğün deniliyor ama bence değil.
Bence her kadın deniz kenarında muhteşem manzaralı ya da yeşillikler içinde beyazın ağırlıklı olduğu geniş masalarda yer alan şık yemek takımların, şamdanlar ve mumların, modern bir orkestranın bulunduğu, davetliler için anı defteri yazımından tut da, sinevizyon gösterisine, dilek fenerinden, dans gösterilerine, hediye dağıtımından, muhteşem yemeklerin olduğu sürprizlerle dolu bir organizasyona bence kimse hayır demez.
Ama ikinci düğünü yapmaya bütçe yetmiyorsa nikah + aileyle yenilen yemek tercihimdir. Herkesin gönlüne göre olsun.
herkes bütçesine göre elinden geldiğince yapıyor düğününü. tabi ki herkes ikinciyi ister de bütçe yetmiyorsa ne yapsınlar. küçümsememek lazım diye düşünüyorum
Aslında davullu zurnalı düğünden ziyade bence gelin hanım o günün, giydiği gelinliğin tadına varmak ister :) şöyle gelinliğiyle salınmak ister.. O yüzden düğün isteyebilir çünkü nikah çok kısa sürüyor ve ne yazık ki hiçbir şey anlaşılmıyor. Biz de o yüzden, yani aslında benim ısrarlarım sonucuinşallah, nikah kıyıp ardından ailelerle ve yakın arkadaşlarla küçük bi düğün yapıcaz :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?