• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her kadın düğün ister mi?

Sorma_Kalbim_Sorma

Guru
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2012
49
2
286
İstanbul
Hani derler ya her kadın mutlaka gelinlik giymek ister , gösterişli bir düğün yapmak ister diye.Doğru mudur sizce , düğün gerçekten şart mıdır?Sohbeti biraz daha genişletebiliriz siz ne düşünüyorsunuz düğünler hakkında.

Her kadın dugun ister diye bir sey yok elbette. Açıkçası ben istemiyorum sade bir nikah ya da kokteyl tarzı bi sey var aklımda. Sonra fikrim degisir mi bilmiyorum ama dugun bana gereksiz bir telase ve yorgunluk gibi geliyor. Gerçi adetlerimiz gereği mutlaka ailelerimiz isteyecektir su gidilen düğünlerde takilan takilarin geri donus muhabbetinden dolayı:) o yüzden nikaha ikna edemezsem davullu zurnali dugun yerine kokteyl gibi bi sey istiyorum. Bakalım nasip kismet :ssz:

Açıkçası davullu zurnalı, oynamalı düğünler bana pek cazip gelmiyor. Aklımda daha çok nikah salonunda bir nikah ve güzel bir yemek organizasyonu var. Sonuç olarak illa ki mutluluğumu başkaları önünde dans ederek göstermek mecburiyetinde değilim. :)
Yine de güzel bir gelinlik seçmek ve gelinliğin içinde muhteşem görünmek, damadı büyülemek hemen hemen her kadının hayali olsa gerek.

not: bir de nedense bu sene yaz düğünlerinde gördüğüm birlikte balon bırakma/gece davetlerindeki dilek feneri bırakma adeti çıktı. Ne yalan söyleyeyim rengarenk balonlar ya da fenerler ve gelin damadın birlikte onları bırakması çok güzel görünüyor, görsel bir şölen gibi.

Her kadin bence Gelinlik giymek ister
beyazlar icinde hangimiz hayal etmedik kendimizi ?:-)

Ama dugun istermi bilemem , benim dugunume cok az
Bir zaman kaldi , ama daha cok aileler istiyo sanirim
Dugunu , bi bakiyosunki bi dugun telasi icindesin :-)
yani gelinlik giymek isterim ama dugun sart degildi
Olmasada olur.. olmazsa olmazlarim arasinda yer almiyodu
Bir insani sevdikten sonra gerisi pek onemli degil sonucta
4-5 saatlik bir oynamadan sonra basliyo zaten evlilik
Olmazsada olur yani...

açıkçası bana çok mantıksız geliyor düğün. millet bayat kuru pasta yiyip kola içecek, bi kaç saat göbek atacak diye o kadar dökülen paraya gerçekten acıyorum. zaten ne yaparsan yap milleti memnun edemezsin. olay sadece senin harcadığın para ve. bi süre hamallığını yapacağın borçla kalır. kalabalığı düğünü felan hiç sevmem. hiç bi arkadaşımın düğününe kına gecesine katılmadım. mesela kendim için hep şöyle düşündüm. isteme olayında nişan yapılır. kına gecesi yerine evde küçük bişi yapılır. ilk yorumlarda yazan arkadaşlar gibide nikah-kokteyl tarzı bişi olur. benim harcayacağım para kesinlikle dış mekan çekimlerine ve balayı için harcanmalı. illa borç ödeyeceksem başkalarının bi kaç saat mutluluğu için değil sevdiceğimle geçireceğim güzel bi tatil için yaparım onca masrafı. zaten sülalemle pek görüşmeyiz. o yüzden kim ne demiş çokta önemi yok:ssz: nacizane düşüncem bu

Her kadın dugun ister diye bir sey yok elbette. Açıkçası ben istemiyorum sade bir nikah ya da kokteyl tarzı bi sey var aklımda. Sonra fikrim degisir mi bilmiyorum ama dugun bana gereksiz bir telase ve yorgunluk gibi geliyor. Gerçi adetlerimiz gereği mutlaka ailelerimiz isteyecektir su gidilen düğünlerde takilan takilarin geri donus muhabbetinden dolayı:) o yüzden nikaha ikna edemezsem davullu zurnali dugun yerine kokteyl gibi bi sey istiyorum. Bakalım nasip kismet :ssz:

aynen benim de böyle bir düşüncem var ama pek mümkün olmadığını hissediyorum :1:

Akşam saat 7 de başlayıp gece 12 ye kadar tepine tepine oynamayı sevmem ben.Zaten toplasan şuana kadar bir kere düğüne gitmişimdir.
Oda yarım saatlik bir şeydi.

Gelinlik giymek isterim fakat çalgılı çengili düğün tarzım değil pek..

Allah'tan bu konuda benimkiyle hem fikiriz . O yüzden daha sakin ama gösterişli bir tören istiyoruz ..

Ayy bir tek ben mi seviyorum yahu şu düğün olayını :26:
Valla kiiiiiiiiiim ne derse desin o gün benim prenses olacagım gün şölen başlasııııııııııııın diyip başlıcam eheheh

Şimdi düğün var düğün var kızlar :) Zevksiz ve ucuz parlak naylon kumaşla kaplı plastik sandalyelerin olduğu, yerin yedi kat dibinde havasız, kolonların olduğu biçimsiz bir salonda dıngıdı dıngıdı bir müzikle, bayat 2 kuru pasta, gazı kaçmış içecek ve çeyrek dilim pastaya batırılmış 4 çatalla yapılana da düğün deniliyor ama bence değil.

Bence her kadın deniz kenarında muhteşem manzaralı ya da yeşillikler içinde beyazın ağırlıklı olduğu geniş masalarda yer alan şık yemek takımların, şamdanlar ve mumların, modern bir orkestranın bulunduğu, davetliler için anı defteri yazımından tut da, sinevizyon gösterisine, dilek fenerinden, dans gösterilerine, hediye dağıtımından, muhteşem yemeklerin olduğu sürprizlerle dolu bir organizasyona bence kimse hayır demez.

Ama ikinci düğünü yapmaya bütçe yetmiyorsa nikah + aileyle yenilen yemek tercihimdir. Herkesin gönlüne göre olsun.

Şimdi düğün var düğün var kızlar :) Zevksiz ve ucuz parlak naylon kumaşla kaplı plastik sandalyelerin olduğu, yerin yedi kat dibinde havasız, kolonların olduğu biçimsiz bir salonda dıngıdı dıngıdı bir müzikle, bayat 2 kuru pasta, gazı kaçmış içecek ve çeyrek dilim pastaya batırılmış 4 çatalla yapılana da düğün deniliyor ama bence değil.

Bence her kadın deniz kenarında muhteşem manzaralı ya da yeşillikler içinde beyazın ağırlıklı olduğu geniş masalarda yer alan şık yemek takımların, şamdanlar ve mumların, modern bir orkestranın bulunduğu, davetliler için anı defteri yazımından tut da, sinevizyon gösterisine, dilek fenerinden, dans gösterilerine, hediye dağıtımından, muhteşem yemeklerin olduğu sürprizlerle dolu bir organizasyona bence kimse hayır demez.

Ama ikinci düğünü yapmaya bütçe yetmiyorsa nikah + aileyle yenilen yemek tercihimdir. Herkesin gönlüne göre olsun.

herkes bütçesine göre elinden geldiğince yapıyor düğününü. tabi ki herkes ikinciyi ister de bütçe yetmiyorsa ne yapsınlar. küçümsememek lazım diye düşünüyorum

herkes bütçesine göre elinden geldiğince yapıyor düğününü. tabi ki herkes ikinciyi ister de bütçe yetmiyorsa ne yapsınlar. küçümsememek lazım diye düşünüyorum

Tabi ki küçümsemiyorum, öyle algılanmasın. Sadece herkesin zevki farklı. Nasıl siz başka şeylerde belli bir standartın altına düşmüyorsanız kaliteden ödün vermiyorsanız bende fikrimi belirttim. Öyle düğün yapmaktansa hiç yapmam diye. Kimisi de yapmayı tercih ediyor ya da şartlar ona yöneltiyor. Yorumları kişiselleştirmeyelim ve art niyet aramayalım lütfen.

benimki deniz kenarında açık havada gündüz vakti oldu
nikah ve yemek oldu oynamadık, sadece bi ilk dans oldu.
benim içime sindi
aklımda da bişi kalmadı
öyle davullu zurnalı oynamaları sevmem zaten

ama bence her kadın gelinlik giymek ister :1:

Aslında davullu zurnalı düğünden ziyade bence gelin hanım o günün, giydiği gelinliğin tadına varmak ister :) şöyle gelinliğiyle salınmak ister.. O yüzden düğün isteyebilir çünkü nikah çok kısa sürüyor ve ne yazık ki hiçbir şey anlaşılmıyor. Biz de o yüzden, yani aslında benim ısrarlarım sonucu ;) inşallah, nikah kıyıp ardından ailelerle ve yakın arkadaşlarla küçük bi düğün yapıcaz :)

Aslında davullu zurnalı düğünden ziyade bence gelin hanım o günün, giydiği gelinliğin tadına varmak ister :) şöyle gelinliğiyle salınmak ister.. O yüzden düğün isteyebilir çünkü nikah çok kısa sürüyor ve ne yazık ki hiçbir şey anlaşılmıyor. Biz de o yüzden, yani aslında benim ısrarlarım sonucu ;) inşallah, nikah kıyıp ardından ailelerle ve yakın arkadaşlarla küçük bi düğün yapıcaz :)

Canım bende az kişiyle bir organizasyon yapmak istiyorum ama yer bulamadık:( Her yer 250 kişiden kapı açıyor. Siz nerede yapacaksınız

? ve kaç kişi olacak?

Back