• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her Ilan 1 Fidan

nrsnkma39

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2007
3.556
10
158
Ankara
Hurriyetoto.com’dan HER İLAN 1 FİDAN
Güncel

27.11.2007, Salı

Hurriyetoto.com'un ülkemizin orman sahasını ve ağaç servetini çoğaltmak, toprak su ve bitki arasındaki bozulan dengeyi kurmak, geliştirmek ve çevre değerlerini korumaya katkı amacıyla başladığı her ilan 1 fidan kampanyası Türkiye'nin ağaçlandırma ihtiyacı olan bölgelerinde "Hatıra Ormanları" oluşturmaya başladı.

Son sürat otomobil sitesi Hurriyetoto.com ve Orman Bakanlığı işbirliği ile gerçekleştirilecek olan "Her ilan bir fidan" kampanyası doğrultusunda Huriyetoto.com'a üye olan tüm kurumsal firmalar ve ilan veren bireysel üyeler için toplamda 100 bin fidan dikilerek bir hatıra ormanı oluşturulacak.

Hedef 100 bin fidan!
Yurdumuzun orman varlığının arttırılmasında, ağaç ve orman sevgisini aşılamak için ağaçlandırma ve erozyon kontrolu sahalarında kurulan Orman Bakanlığı'nın "Hatıra Ormanları" projesine, Hurriyetoto.com ve üyeleri kampanya kapsamında ilk olarak kasım ayında 20 bin fidan dikerek ve tüm Türkiye'de toplamda 100 bin ağaçlık "Hatıra Ormanları" oluşturarak destek veriyor.

Çünkü verimli orman alanlarının artırılması;

Erozyonun önlenmesi,
Çevre kirliliğinin önlenmesi,
Turizm potansiyelinin artırılması,
Rekreasyon alanları yaratılması,
Şehirlerin düzensiz gelişmesinin önlenmesi

gibi pek çok yeri doldurulamaz değeri bünyesinde barındırıyor.

Dünyada ve Ülkemizde Orman Varlığı
Çevre ve Orman Bakanlığı'nın verilerine göre, dünya kara alanlarının yüzde 30’unu kaplayan ormanlar 3.8 milyar hektardır. Tropikal ve yarı tropikal ormanlar bu alanın yüzde 56’sını teşkil etmektedir. Dünya ormanlarının yüzde 95’i doğal orman, yüzde 5’ ise ağaçlandırma ile tesis edilen suni ormanlardır.

Ülkemizin ormanlık alanı ise 20.7 milyon hektar olup yurdumuzun genel alanının yüzde 26.8’sini oluşturmaktadır. Ormanlarımızda yetişen asli ağaç türlerimiz; kestane, kayın, meşe, kızılağaç, kavak, huş, ıhlamur, dişbudak, akçağaç, karağaç, çınar, söğüt, ceviz ve sığla gibi yapraklı ağaçlar ile çam, göknar, ladin, sedir, ardıç, servi ve porsuk gibi iğne yapraklı ağaçlardır.

İklim, toprak su gibi doğal kaynakların korunması ve dengede tutulması, rüzgar ve kumul hareketlerine karşı önleyici perde görevi görmesi, su akışını düzenlemesi, yer altı ve yer üstü su kaynaklarının sürekliliğini sağlayarak çoraklaşmayı önlemesi, erozyonu önlemesi dolayısıyla tarım alanları ile barajların ekonomik ömrünü uzatması, çığ ve sel baskınlarını önlemesi halkın rekreasyon ihtiyaçlarını karşılaması, insan sağlığını olumlu yönde etkilemesi ve iş verimliliğini artırması ise para ile ölçülemeyen katkılardır.

Canım arkadaşım,Bilgilendirmelerin için sana çok çok teşekkürler.Cidden bana göre de kanatsız meleklerden birisin.Nerede yardımla ilgili bir konu varsa sen oradasın.İyiki varsın.İyi ki arkadaşımsın.

Canım arkadaşım,Bilgilendirmelerin için sana çok çok teşekkürler.Cidden bana göre de kanatsız meleklerden birisin.Nerede yardımla ilgili bir konu varsa sen oradasın.İyiki varsın.İyi ki arkadaşımsın.

Teşekkürler canım,bende seni yardım konularında görüyorum,yollarımız o yüzden kesişiyor.Duyarlılığın için seni kutluyorum.Hani gücüm olsada istediklerimi gerçekleştirebilsem,ancak yettiğince bir şeyler yapmaya çalışıyorum.İyi geceler,sevgiyle kal.a.s.:nazar:

Teşekkürler canım,bende seni yardım konularında görüyorum,yollarımız o yüzden kesişiyor.Duyarlılığın için seni kutluyorum.Hani gücüm olsada istediklerimi gerçekleştirebilsem,ancak yettiğince bir şeyler yapmaya çalışıyorum.İyi geceler,sevgiyle kal.a.s.:nazar:

Ben de senin gibi düşünüyorum.Keşke elimden yapabildiklerimin dışında birşeyler
daha gelsede,yapabilsem.Keşke bir gariban çocuğa daha yüzünde gülümseme
verebilsem,keşke darda olan bir aileye imkanlarım daha fazla elverse de mutlu edebilsem.İşallah bir nebzede olsa bir faydam ,dokunur diye bir şeyler yapmaya,ömrüm ve sağlığım müsait oldukça devam edeceğim.

Ben de senin gibi düşünüyorum.Keşke elimden yapabildiklerimin dışında birşeyler
daha gelsede,yapabilsem.Keşke bir gariban çocuğa daha yüzünde gülümseme
verebilsem,keşke darda olan bir aileye imkanlarım daha fazla elverse de mutlu edebilsem.İşallah bir nebzede olsa bir faydam ,dokunur diye bir şeyler yapmaya,ömrüm ve sağlığım müsait oldukça devam edeceğim.

Sevgili arkadaşım aynı duyguları paylaşmaktayız,umarım dileklerimiz gerçek olur,yapmak istediklerimizi yapacak gücümüz olur.İyi geceler,sevgiyle kal.

kadirgecesi2bb7os0.png

Back