Merhaba ! 31 yaşındayım ve 2 yıllık evliyim. 1.5 yıldır bebek sahibi olmak istiyoruz ve bu sürecin son 11 ayı daha zor geçti. Zira ilk 6 ay sonunda hamilelik gelişmeyince endişelenmeye başladık. Polikistikover sendromu teşhisi konuldu ve önemli olmadığı ve daha bir sabırla beklememiz gerektiği söylendi. Bir yandan düzenli takipler, iğneler , ilaçlar v.s ... Aylar geçiyor ve sonuç alamıyorduk. Son olarak HSG (RAHİM FİLMİ) çektirmemiz istendi. 4 ay kadar önce çektrim ve sol tüpüm tamamen tıkalı sağ tüpümde minimal bir geçiş olduğu söylendi. Sağ tüpteki minimal geçişin, ilaçlı suyun basınç altında verilmesinden kaynaklanabilceği yani her iki tüpümün de tıkalı olduğu söylendi. 4 aydır uykularım kaçtı. Laporoskobiye hiç yanaşmadım. Grek burdan okuduğum yazılar gerekse benzer durmda olduğunu bildiğim kişilerden aldığım tavsiyelerle... Tüp Bebek merkezleri araştırdık. Ankara , İstanbul ve kendi memleketimizde. Havalar soğuk olunca da nisan başına ertelemey karar verdik. O arada 4 doktora daha göründüm ve filmi gösterdim. Hepsi tüp bebek dedi . Sadece beni takip eden ilk doktorum, filmin yanıltıcı olabilceği ve sağ taraftaki minimal geçişin gebeleğe imkan verebileceğini söyledi ama ben doktoruma kızgındım ve bana zaman kaybı yaşattığını düşünüyodum...
İki hafta kadar önce ağır bir soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyon geçirdim. Serum verilecekken , adetimin iki gün geciktiğini söyleyince doktor zoraki kan tahlili istedi ve raporda 3 haftalık gebe olduğum söylendi. Eşim ve ben kesinlike inamadık. Doktora tekrar sorduk :)) Hemen ertesi gün kadın doğum uzmanına görünün dediler. Ne serum ve ne de ilaç almadan evimize döndük.
Ben foruma yeni üyeyim ve son dört aydır sürekli yazıları okuyorum. Dah önce üye olmadım çünkü kendi durumumun her türlü benzerini okudum . Özellikle tüplerin tıkalı olması ile ilgili yazıları... Alternatif yöntem deneyenler ve çeşitli tüp bebek ya da laparaskobi deneyiminde bulunanlar ile ilgili. Durumu kayınvalideme anlatınca o da kendi çapında araştırmalar da bulundu ve son bir kaç aydır. sürekli bişyler denetiyordu.
Bunlar :
1)Maydonoz ve ısrgan otunu sütte kaynatıp buharına oturmak ( ki bu yöntemi burda da okuduğum için denemekte tereddüt etmedim ve adet bitiminden hemen sonra geceleri 6-7 kez denedim)
2) hergün ısırgan çayı ( bir bardak kadar ve taze demlenerek)
3) Ara ara ısrganı bal ile karıştırıp yedim
4) İstanbul'dan bir aktardan temin edilen ve K8 adında bitkisel aramotik suyun içine yine ordan alınan bal karışımı.
Bu yazdıklarım ne kadar derman olmuştur bilmiyorum ama çaresizliğimi düşününce bir yerde aktarma gereği duydum ve bunları yazmak için üye oldum. Rabbime şükürler olsun ve size deşifa olması dileğiyle ....
İki hafta kadar önce ağır bir soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyon geçirdim. Serum verilecekken , adetimin iki gün geciktiğini söyleyince doktor zoraki kan tahlili istedi ve raporda 3 haftalık gebe olduğum söylendi. Eşim ve ben kesinlike inamadık. Doktora tekrar sorduk :)) Hemen ertesi gün kadın doğum uzmanına görünün dediler. Ne serum ve ne de ilaç almadan evimize döndük.
Ben foruma yeni üyeyim ve son dört aydır sürekli yazıları okuyorum. Dah önce üye olmadım çünkü kendi durumumun her türlü benzerini okudum . Özellikle tüplerin tıkalı olması ile ilgili yazıları... Alternatif yöntem deneyenler ve çeşitli tüp bebek ya da laparaskobi deneyiminde bulunanlar ile ilgili. Durumu kayınvalideme anlatınca o da kendi çapında araştırmalar da bulundu ve son bir kaç aydır. sürekli bişyler denetiyordu.
Bunlar :
1)Maydonoz ve ısrgan otunu sütte kaynatıp buharına oturmak ( ki bu yöntemi burda da okuduğum için denemekte tereddüt etmedim ve adet bitiminden hemen sonra geceleri 6-7 kez denedim)
2) hergün ısırgan çayı ( bir bardak kadar ve taze demlenerek)
3) Ara ara ısrganı bal ile karıştırıp yedim
4) İstanbul'dan bir aktardan temin edilen ve K8 adında bitkisel aramotik suyun içine yine ordan alınan bal karışımı.
Bu yazdıklarım ne kadar derman olmuştur bilmiyorum ama çaresizliğimi düşününce bir yerde aktarma gereği duydum ve bunları yazmak için üye oldum. Rabbime şükürler olsun ve size deşifa olması dileğiyle ....