Her gün oyuncak almak istiyor

mine_42

yasemen
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2007
126
35
623
3 yaşında ki oğlum evden her çıktığımız da parka bahçeye oyuncak araba istiyor ve aldırıyor alışverişe gittiğimiz de girdiğimiz her marketten ayrı ayrı araba alıyor ilk başlarda sorun etmemiştim dikkatini çekiyordur hevesi kalmasın diye ama şimdi büyük sorun oluyor kızımı okula almaya gidiyoruz giderken oyuncak araba alıyor gelirken yine alacağım diyor önüne diz çöküp anlatmaya çalışıyorum garip sesler çıkartarak bağırarak sesimi bastırıyor bana vuruyor ısırıyor nasıl bir yol izlemeliyim vazgeçmesi unutması için

Naparsa yapsın almamalısınız. Vurup ısırmasına da küçük cezalar verin artık anlıyor bir şeyler.

Evden çıkmadan anlatın bir şey almayacağınızı. Yanına evden bir arabasını alsın, siz de çantanıza bir araba bir de tebeşir atın. Dışarda almak için tutturdugunda goz hizasina inip almayacagimizi konuşmuştuk deyin kapatın konuyu. Daha sonra ağlasa da zırlasa da ikna etmek için konuşmayın. O ağlarken tebeşiri çıkarıp ben buraya bir yarış yolu çiziyorum, araba yarışı oynayacağım diye tatlı tatlı kendi kendinize konuşun. Mutlaka dikkatini cekeceksiniz, ağlayarak da olsa yaniniza gelecek. Çantanızdan arabayı çıkarıp yarış yapmayı teklof edin, kabul etmezse iknaya ugrasmadan siz oyun oynayın. Böyle dışarda oylamak için her seferinde bir seyler yapın, yarış hoşuna giderse her seferinde bu oyunu oynarsiniz. Zamanla oyunun suresini azaltip oyunu da bırakırsınız bir süre sonra.

Back