Her gün makyaj yapmanın zararları

acemicadi

Guru
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2010
1.433
28
alın ve burun bölgesi yağlı, çok az sivilceli ve geniş gözenekli, diğer kısımları ise gayet normal olan bir cildim var.
cildimde bir pürüz olmamasına rağmen pembemsi beyaz ten rengini sevdiğim için her gün fondöten+pudra kullanıyorum. yine gözün dışına da kalem çekiyorum. makyajım bundan ibaret.

fakat bu makyajı haftaiçi her gün yaptığım için cildimin erkenden kırışmasından ve sarkmasından endişe ediyorum. (henüz 21 yaşındayım kırışık yok) özellikle gözaltındaki derinin ince olduğunu, göz altlarmdan kalemleri ve fondötenleri silerken göz altlarımın erkenden sarkacağı tehlikesini duymuştum.

1.göz makyajımı göz altlarımı esnetmemek için nelere dikkat etmeliyim?
2. her gün fondöten sürmemden dolayı cildime nasıl bakım yapmalı, hangi marka temizleme jeli kullanmalıyım.

soru bir: göz altlarını temizlerken bastırmamalısın hafif dokunuşlarla temizlemelisin ve temizledikten sonra krem kullanmalısın (göz çevresi için olan kremlerden araştır derim)
soru iki: haftada bir ya da iki kere cildine uygun bir maske bulup dzenli olarak yapmanı öneririm. temizlik içinse roche markasını öneririm tonik olarak da bence en güzeli gül suyu kullanmak. gerçekten çok etkili hakikisi olursa tabi.
ek olarak da cildinin sağlıklı kalması için bol su içmeni de öneriyorum

ayrıca yüzünü yıkadığın temzileme ürününü göz çevrene değdirmemelisin. göz makyajını temizlemek için hemen hemen her markada çeşitli ürünler var ''göz makyajı temzleyicisi'' yazar üzerinde. ya da burada pek çok kişi bebak acıbadem sütü kullanıyor ucuz ve de memnun olan çok. onun başlığını bulup okuyabilirsin.

cilt tipine, parana göre çok çeşit yüz yıkama jeli var. sabah akşam yıkayıp özellikle akşam makyajını temizlerken tonik kullanabilirsin. tabi bunu da göz çevrene sürmemelisin. 100 tl lik tonik de var, 5-10 tl lik gül suyu da. 1 tl lik maden suyu da... deneye deneye sana uygun ürünü bulacaksın.
cildin karma diye tahmin ediyorum. paran varsa eczaneye, bütçen kısıtlıysa kozmetik dükkanına gidip bir şeyler önermelerini iste ama hemen alma gel burdan o ürünler hakkında yorumları oku sonra al. kolay gelsinolumunekankayizsmile

X