- 8 Haziran 2012
- 5.378
- 1.437
- 248
- Konu Sahibi AngryPenguin
-
Hergün 7 çocuk
Allah'ım ne zordur aileleri için, birgün bir programa denk gelmiştim, kızı kayıp bir kadın haykırıyordu, içim parçalanmıştı, kadıncağız ölmüş olsa mezarına gider ağlarım ama kayıp çok zor, evladınızın nerde olduğunu bilmemek, ölü mü sağ mı bilmemek çok acı demişti
Hakikatende insan düşününce, Allah korusun evlatlarımıza uzun ömürler versin ama kayıp ölüm acısından kötü, ölmüş olsa mezarı olur, içiniz acır, yüreğiniz parçalanır ama bilirsiniz ki mezarında
Ya kayıp kayıp öyle mi? Aç mı, açık mı, yaşıyor mu öldü mü bilmemek zulüm(
Bu kayıp olan 1449 çocuğun fotoğraflarına ulaşmak mümkün mü acaba?
Belki sokakta görüyoruzdur, denk geliyoruzdur, bir tanesinin bile bulunabilmesine, annesine kavuşmasına katkım olsa keşke
KeşkeKayıpların bir kısmını siteden görebilirsiniz Mune...
http://www.kayiplardernegi.com/index.php?page=liste
Angry,
bu ara Hızır gibisin yahu
Ağaçlardan konuşuyoruz, kampanya linki, kayıplardan bahsediyoruz kayıp listesi.
Sağolasın
Yapılması Gerekenler
Çocuğunuz kaybolmadan önce:
Bunlar benim çocuğumun başına gelmez diye asla düşünmeyin!
Daima çocuğunuzun en son fotoğrafına sahip olun.
Parmak izlerine sahip olun.
Çocuğunuzun arkadaşlarını ve ailesini tanıyın. Arkadaşlarının adını, telefon numarasını ve adres bilgilerini içeren bir defteriniz olsun. Eğer mümkünse, ailesinin iş telefonlarını da deftere yazın. Çocuğunuzun, bu bilgilerin bulunmadığı yerlere gitmemesi için bir yöntem bulun.
Çocuğunuza özel bir ID Kartı (kimlik kartı) yaratın ve o kartı devamlı taşıması için ikna edin.
Çocuğunuzun DNAsını belirleyecek bir şeyini (kan, saç teli gibi..)muhafaza edip, alındığı tarihi de unutmayın.
Çocuğunuzun sizinle nasıl irtibat kurabileceğini belirleyin. Bu bilgi, onun ID kartında bulunabilir.
Kaybolduğu anda
Çocuğunuzun arkadaşlarıınn ailelerini kontrol edin ve onlara çocuğunuzu aradığınızı söyleyin.
Okulunu, kreşini veya yuvasını bilgilendirin.
Arkadaşlarını ve komşularını kontrol edin.
Eğer bunların hiçbirinden etkili sonuç alamazsanız, polisi arayın. Rapor tutmasında ısrar edin ve dosya numarasını alın. Bu dosya numarası, ileride çok önemli olacaktır.
Çocuğunuzun arkadaşlarının ailelerinin listesini tekrar kontrol edin. En son kim, nerede çocuğunuzu görmüş, bunları öğrenmeye çalışın.Çocuğunuzun en son görüldüğü yerden araştırmaya başlanabilir.
Çocuğunuzun en son ne giydiğini bilin.
Eğer eski çocukluk arkadaşlarınız veya asker arkadaşlarınız varsa, onlardan da yardım alın, çocuğunuzun arkadaşları ile irtibat kurabilirler.
Bugün yapabileceğiniz işler için yarına kadar beklemeyin.
Polisi arayıp, olayla ilgili gelişmeleri adım adım öğrenin.
Bölgesel hizmet gruplarına başvurun.
Evinizdeki telefona gelebilecek aramalar için sürekli birisini bulundurun. Siz, dışarıya olan telefon görüşmeleriniz için başka bir telefon kullanın.
Yardım istemek için utanmayın ve tereddüt etmeyin, bu her ailenin başına gelebilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?