• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

her gece 10 defa uyanmak:((( çözum nedir anneler ???yardımm lüften.........

naz_80

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2011
15
0
0
İstanbul
sevigili anneler

kızımın altı ayı doldu ,1.5 aydir geceleri 10 defa kalkıyoruz biraz emmiyor sonra uykuya daliyor, gözlerini açmadı için kendimi şanslı hissediyorum ama ne zaman düzelecek:) (gecen gün ön dişleri patlamiş-ama öyle huzursusluk yapmıyor ,ben acaba ondanmı uyanıyor diyorum ama ozamanda hemen uykuya dalmaz demi??)

anneler anason veriyoruz diyorsunuz ne kadar veriyorusunuz,açık aktardan mı alıyorsunuz? vallah gece uykusuzluk , birde kayınbederime bakiyorum kendisi alzheimer parkinson hatası şu aralar halisinazyonlar görüyor yakında beraber görüçez herhalde :))))

Allah sabır versin ve şifa versin kayınpederine ve sana... bu uyanmalar nedir çok iyi bilirim... aylık kilo gelişim yerindeyse bebeğin doyuyor demektir... satılan bu gece çayları anasonlu yada rezeneli hiçbir yararı yok... yararı olsada drlar kesinlikle karşı... çocuğa dıştan müdahale oluyormuş... kısacası o kendi düzenini kendi kuracak... seni istediğinden uyanıyordur... bol bol kucakla ve mümkünse yanında uyu.. yada aynı odada yatmaya devam et... stresini çok iyi algıladığınıda unutma.... geçecek ama sabır ve sevgiyle... yalnız değilsin... benimkisi yeni yeni düzene girdi diyebilirim..........

sagol canım tsk ederim, kızımın gelişimi gayet normal hersey yolunda zaten mutlu bir bebek:)) ama ben üzülüyorum önceleri doymuyor sanıyordum, geceleri mama yaptım bir kaç kere ama gene aynı :) bu ara gene mama yapıyorum biberonu almıyor illa meme istiyor banada senin dedin gibi geliyor sanki beni istiyor herhalde yavrum:)) ilk başta uykusuzluk zordu ama inan artık annelin verdi güçden mi geliyor artik hiç koymuyor bille :)) evt elbet bu günlerde geçicek, allah yardım eder- hepimize inşallah. ama insan anne olunça kendi annesinin kiymetini daha iyi anlıyor, annelik çok güçe bir sey, allah herkeze nasıp etsin.

sevgiler

papatya senin bebeğin kaç aylık. düzene ne zaman girdi, nasıl uyutuyorsun ayyy çok meraklıyım :)))

naz-80, bizimkisi 32.ayın içinde....ilk bebeğim... deneyimsizliğimle drların doğru yolu göstermesiyle araştırmalarla bugüne geldim.... bildiğim tek şey, bizim annelerimizin dediği gibi değil bebek büyütmek... uyku düzenine gelince, kolik ağlamalrımız çok olmuştu... bunun altındaki nedenin bendeki stres olduğunu görünce koliğimiz bitti... hep sarıldım, mırıldandım ona birşeyler... diş çıkarmaları vs derken bugüne geldik... en önemlisi, bol bol bebek gelişimyle ilgili makaleler oku, kitaplar oku... her bebek bir olmuyor.... bazı bebekler mışıl mışıl uyurken bizim gibi sabahlayanlarda oluyor... bol bol onunla zaman geçir.... sevgiler...........

maşallah papatya sen büyütmüşün bebeğini:)şimdi bizim kiz uyudu bende senin dedin gibi biraz araştırayım nete, bizim tatlı çadı uyanmadan.

ailene mutlu günle dilerim

canım benım oğlum da öyleydi meğer çocuk yüzüstü uyumak istiyormuş üzüsüt olunca 4 saat aralıksız uyuyor dene istersen.ama geceleri nolur nolmaz öyle bırakmıyorum ben bebek arabasında uyuyır o zaman da bi tek her bebek kendine bi uyku yeri seçermiş bnmkı de arabasını seçti işte:)))

canım saten 3 haftalık oldundan beri yüzüstü yatıyor, cok gaz sorunumuz oldu o yüzden meşbur öyle yatırdım ama hep kontrolum altinda tabi, dün gece ilk defa uzun zaman dan sonra uyanmalar azaldı 4-5 defa herhalde oldu :) saymadım ama öyledir:)) çok sevindim yaaa anlatamam:))) dedim belki bizim kiz huy değistiriyor belki bundan sonra böyle olur:))) inşallah;) insanlar üzülüyor 4-5 defa uyanıyor diye ben seviniyorum;) dünya işte,.

Rezene içtiğim günler ve uyuduktan sonra kollarını kundaklama seklinde sardığım zaman geceleri bazen sabaha kadar uyuyor, en fazla 1 sefer uyanıyor. Rezene içmeyi unutursam zor uykuya dalıyor. Bebek genelde ani el kol hareketleriyle kendi kendisini uyandırıyor, kollarını 2 yanına koyup battaniyesiyle sıkıştırmayı deneyin, umarım ise yarar.

Back