• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Her doktor farkli sey söylüyor

• Konu Sahibi Konu Sahibi dudi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

dudi

Nirvana
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2008
1.488
182
688
Almanya
Bebegim yasini daha yeni doldurdu ve yaklasik 10 gündürde rahatsiz ilk basta hemen dr ye gitmek istemedim antibiyotik falan vermek istemedigim icin ,ama gittikce kötüledi oksürük burun akintisi falan derken bi gün kulaklarini tutarak aglamaya basladi.Tuttuk hastanenin yolunu orda cektigimiz rezaleti hic anlatmiycam:20:neyse dr kintrol etti bisey yok bogazda kizariklik falan filan deyip oksürük surubu ve burun damlasi verdi bi kac güne iyilesir dedi ama bi kac güne dahada kotü oldu ve oglum koca bi gün durmadan aglayinca dün yine hastaneye gittik bu seferki dr´de dis cikariyo o yuzden huysuz onemli degil suruba devam et falan filan dedi ama yavrum dün aksam hic uyumadi oyle yorgun ki gözlerini acamiyo ama uyuyamiyoda sanirim agrisi var tam dalarken ciglik cigliga uyaniyo:43:sabahta burnu kanadi biraz bu sabah ta aldim kendi cocuk dr´mize gittik o da nasil anlamazlar bronsit olmus dedi ve antibiyotik verdi:44:simdi kizlar kafam cok karisti her önüne gelen baska bisey söylüyo ve benim kusumda aci cekiyo resmen inanin 10 gündür o hasta ben ondan daha beter oldum migrenim tuttu,mideme kraplar giriyo elimdende hicbisey gelmiyoyavruma yardimda edemiyorum.Ben simdi bu antibiotigi kullanmalimiyim sizce bide bi dis(GERCI 4 DIS)bu kadar agri yaparmi,bide bronsit nedir tam olarak az cok biliyorum ama netten okudum ki kroniklesebilir diyo:50:umarim bu oglusuma yapisip kalmaz bana fikir verirseniz cok sevinirim simdiden hepinize tesekkurler.

Canım öncelikle çok geçmiş olsun. Bu devirde, bu doktorlarla çocuk büyütmek çok zor iş. Her zaman öncelikle kendi kendinin doktoru olacaksın.

Öksürük şurubunu hemen kes. Bronşit olduysa muhtemelen öksürük şurubu öksürüğü ve dolayısıyla balgam atmasını engelledi ve rahatsızlık bronşlara indi. Öncelikle 4 tane diş çıkardıgı için çok ağrısı oluyor olabilir ve bu da kulaklarına vuruyordur. Dişten olup olmadıgının ayırdı için, öncelikle ağrı kesici ver. Sonra doktora danış, eczaneden calgel olan değil, başka bir tane dişe sürmek için lokal ağrı kesici jel var, ondan al uygula. Baktın çocuk rahatlıyor, dişten. Balla limonu limon bol olacak tabi, karıştır, gün içinde öksürüğü tuttugu zaman ver. Bu öksürüğünün doğal bir şekilde kesilmesini sağlar. Burnunu temizle, açık tut, serum fizyolojik kullan. Bununla birlikte mutlaka bir kan sayımı yaptır ve WBC sayısına bak. WBC düşükse çocugun hastalıgı viral demektir, antibiyotik gerekmez. WBC yüksekse, agız kokusu ve dilinde pas varsa, hastalığı bakteriyeldir, antibiyotik gerekir. Kafadan antibiyotik kullanımı yerine tahlil her zaman gerçeği söyler.

Çok çok geçmiş olsun
Meraklı misafir güzel önerilerde bulundu.

Benim fikirimi sorarsan hiç bir diş çıkarma burnuyu kanatmaz.
Bence başka bir doktora git ve ısrarla bakteriyogramı talep et.
Eğer kanda leukosit miktarı fazlaysa vucutta bir enfeksiyon vardır.
Ona göre antibiyotik verir.
Hiç zaman kaybetmeden git canım. Sende rahat olursun.

merakli misafir gercekten guel onerilerde bulunmus fakat cocugun 3 yasindan kucukse sakin bal verme,balin icerigindeki bir bakteri bebeklere cok ciddi zararlar verebiliyormus,aman dikkat!Onun disinda anlattiklarina bakilirsa antibiyotik kullanma zamani gelmis de gecmis bile,Allah sifa versin gecmis olsun.

ya bazen ben yazilanlari nedense gec görüyorum o yuzden bi onceki mesajim yanlis oldu kusura bakmayin:17:zahmet edip yazmissiniz hepinize ayri ayri tesekkürler.Dünden beri antibiyotigi kullaniyoruz ve daha alir almaz rahatladi yavrum gecede iyi uyudu sabahta keyfi yerindeydi cok sükür,suan yine uyuyo,tabii ilaclar halsizlikte yapiyo.demek ki antibiyotik gerekiyomus cünkü dislerinden dedigi icin agri kesiciyi denemistim ama bi faydasi olmamisti israrla tekrar tekrar dr´ye o yuzden gittim zaten.Neyse daha iyiyo gidiyo kizlar bu arada bende mahfoldum tabi o agladikca benim icim parcalandi:43:allah kimsenin yavrusuna vermesin

Back