Evet ilk defa kalçaya bakan oldu o konuda hemfikirler. Fizyoterapistte kalça da sıkıntı var diyor. eminim bir ortopediste gitsem o da başla birşey diyebilir. Bu hekime tedavi olma konusunda kararsızım.Sanki hepsi birbiri ile bağlantılı ve tetikliyor gibi, sunulan çözümlerde yakın gibi
Merhaba ben diz ameliyatı geçirmiş biriyim sana öncelikle sorun nasıl başladı ondan bahsedeyim kısaca:Arkadaşlar benim 15 yıl önce bir diz sakatlığım olmuştu ve sonra azaldı şikayetlerim. O dönemde kıkırdak zedelenmesi egzersiz yap demişlerdi. Geçen ay biraz yüklendikten sonra ağrılarım tekrarladı. Bu arada bir dönemde kalça ağrım olmuştu. mr lar çekildim onlar normal çıktı. bir fizyoterapiste gittim kas güçlendirmeye başladık. Sonrasında bir spor hekimine muayene oldum. Tepeden tırnağa baktı ve sorunun sağ kalça kaynaklı olduğunu söyledi. Ve nöral terapi önerdi. Fizik tedavileri terapilerden sonra önerdi. Açıkçası kafam karışık. Başka bir doktorda başka birşey önerecek. Nasıl karar vericem hangi tedavinin doğru olduğuna?
Kıkırdak aşınınca yüzde yüz çözüm yok maalesef. Dizi bükmek sakıncalı aynen ben bükmüyorum hiç sakatlandıktan sonra. Benim kalçada da problem var. Bakalım. Egzersizlerle güçlendirmekte önemli. Kaç yaşındasınız? Menisküsten mi opere oldunuz?Merhaba ben diz ameliyatı geçirmiş biriyim sana öncelikle sorun nasıl başladı ondan bahsedeyim kısaca:
1.yanlış oturma şekli bacakları sürekli kırarak oturmak katlamak gibi.
2.kilo
3 sürekli ağır taşımak ve yanlış ayakkabı giyinmek.
Şimdi güzelim ben sürekli ayaklarımı bacaklarımı katlayarak otururdum sonra ben dizimde ağrı hissetim ama önemsemedim sonra kırt kırt diye sesler çıkmaya başladı benim dizlerimde ama ağrı yapmıyordu ama dehşet ses geliyordu dizlerimde sonra ben bu dizımı vurdum bi kaç kez darbe aldı bi kaç kes dediğim 3-5 defa ya masa kenarı yada yatak kenarı sıvrı olduğu için çarpıyordum sürekli.
Ayrıca sürekli yürüyerek işe git gel hergün ve yanlış ayakkabı giyerek kendimi mahf ettim.daha sonra kilo da almaya başladım kilo aldıkça şikayetlerim arttı ve artık basamak çıkamıyordum kilo dediysem 100 kilo değil ama 10 kilo 15 kilo almıştım. 67 kilo diyelim.
Daha sonra topuk dikeni de bi güzel eklendi yerimden daha kalkamadım Allah kimseye o acıları vermesin ağzım hava da asılı kalıyordu acıdan yere basamıyordum. Basamak çıkınca ve gece yatakta dönerken diz kapağım tutukluk yapıyor ve kilitleniyordu bağırtıyordu beni ve takılıyordu dizim yani sonra doktora gittim ameliyat etmemiz lazım bakıcam dedi alınması gereken düzeltmesi gereken bir şey varsa yapıcaz dedi ve ameliyat oldum biraz düzeldi şükür ama soğuğa çok dikkat etmek gerekiyor ve 5 kg dan daha ağır şeyler kaldırmak yasak.
Evet bu egzersiz çok iyi ama dediğim gibi kilonun çok etkisi var ve ayakkabı ayakkabı kalıbı al kendine yaptır ortopedik ayak izini alıp yapsınlar her ayakkabıya uygun olsun botların içine bile koydum ben giyorum ayrıca yürürken dikkat et içe doğru basma kalça diz ayak hepsi bağlantılı magnezyum iç kolajen tüket kemik suyundan bahsediyorum kaynat ve çorbalara ekle. Ben kilo vererek kalıp kendime yaptırarak doğru ayakkabı kaliteli ayakkabı alarak ve sonunda ameliyat olarak biraz düzeldim şükür ama arada hala ağrım oluyor ameliyatta yüzde yüz çözüm değil Buda gerçek
Evet runners knee aynen ama kalçadan olmuş sanırım. Yaşım 35. Geçen ay yüklendim ağrılar başladı. Sizin mr da mı belli olmuştu? Bu hekim şimdi dize enjeksiyon önermedi kalçaya çalışacakmışYani şöyle sanırım ikimizde de aynı problem var runners knee deniyor, koşucu dizi, spor yapmak eklemi yıpratıyor bir noktadan sonra. Ben olsam son doktora güvenirim neden derseniz adam önce kalçadan tedavi ol, sonra terapilerini yaptır demiş. Terapilerini yaptırma problemin hoooop geçecek dememiş. Fizik tedaviye de deavm derim, benim doktor da diz eklemine kolajen enjeksiyonu önermişti. Yaşınız kaç bu arada?
Evet runners knee aynen ama kalçadan olmuş sanırım. Yaşım 35. Geçen ay yüklendim ağrılar başladı. Sizin mr da mı belli olmuştu? Bu hekim şimdi dize enjeksiyon önermedi kalçaya çalışacakmış
2-3 seans dedi sanırım. Haftalık uygulayacak yanıt durumuna göre netleşecek ve devamında egzersiz verecekmiş. Açıkçası kafam karışık biraz başlama konusundaBen de 36yım, benim 25 civarı da yoklamıştı o zaman ilk gitmiştim. Doktor farklı farklı sebepler olabilir demişti, kalça eklemi, ayak tabanının şekli, kalça kaslarının güçsüz olması ... yani sandığımızdan daha çok sebebi varmış sadece diz eklemi değilmişBenim derdim eklem sıvımın azalmasıymış, doktor o yüzden sıvıyı eklemin üretmesi için kolajen koyuyorlar anladığım kadarıyla :) İğneden kortktuğum için yaptırmadım. 45 civarı bir bey de kalça eklemine enjeksiyon yaptırmak için gelmişti yani yani sizin doktor bence bu işi biliyor tedavi neymiş söyledi mi? ne kadar zaman alacakmış?
2 hafta yaptım fizik tedaviyi açıkçası fayda gösterdi diyemem. Haklısınız15 yıl geçmiş ilk tanı değişmiş ya da ilerlemiş olabilir şuan fizik tedavi size iyi mi geliyor ? Eğer bir fark yoksa ya da iyileşme hızı yavassa spor hekiminin tedavisine başlayın.