öyle saçma şeyler var kii..
Eskıden hımen falan vardı..onu bıle garıp bulurdum çocuk halımle..ama şimdi hımenı mumla arıyorum vallahı..
Koyayım öğrencılerımden bırını tv önune ne varsa ızler..
Tvde seçicilik yok..halbukı çocuklara bu bilinç verılse,işlense yaşamdakı seçimlerıne yön verebılen bıreyler olmasına katkı sağlanmış olur..
Ama bızımkıler koy çocuğu tvye gıt komşuya..ıstısna dışında kaç aile denetım yapıyor bu konuda?
Ben öğrencılerıme trt çocuktakı pepe,çufçuflar,gece bahçesi vb şeylerı ızlettırıyorum..o da ılk başlarda zor oldu..ailede denetım yok..zor oldu..en sonunda kendım ızledım hergun,anlattım sınıfta bakın dun pepeye ne oldu ızledınız mı dıye..izleyenlerle paylaştık..çocujların hoşuna gıttı onlarla ortak yaşantım olması..şimdi anlatıyoruz hergun bırbırımıze:)
haa bu arada ızleyen varsa pepe yenı sezonda dede ve nınesıyle olacakmış:)
ne olur kumandayı verıp kaçmayalım çocuklarımıızn yanından..
bütün cümlelerinizi destekliyorum öğretmenim. ayrıca çizgi filmin hitap ettiği yaş da çok önemli. bnm öğrencilerimde 6 yaşında kayyu hastaları, fakat o çizgi filmi yaşlarına hiç uygun bulmuyorum.
o koca kafalı callıuo' nun anne babasının sinirlerını kasapta aldırmışlar hocam:)
çocuklara "ne yaparsak yapalım annemız babamız kızmaz" mesajı verdıklerınden dolayı,eğitıcılık vasfı zedelenıyor bıraz..bu yönden haklısınız..
callıuo'nun zararlı olduğunu düşünen tek ben varım sanıyordum
ayrıca bi çizgifilm kahramanı yoğun bir ticari meta haline getirildiyse benim için bitmiştir!
kafamı ne tarafa çevirsem saçma salak bi ticari meta görüyorum
illa ki bi kel koca kafa sevilecekse "keloğlan"ımız ne güne duruyor
callıuo'nun zararlı olduğunu düşünen tek ben varım sanıyordum
ayrıca bi çizgifilm kahramanı yoğun bir ticari meta haline getirildiyse benim için bitmiştir!
kafamı ne tarafa çevirsem saçma salak bi ticari meta görüyorum
illa ki bi kel koca kafa sevilecekse "keloğlan"ımız ne güne duruyor
benim oğlum şuan 4 yaşında yeni konuşmaya başladığı dönemlerde kayu yu izliyordu oğluma olumlu yönde çok katkıları oldu gerçekten konuşmaları hareketleri çok değişti(yani iyi yönde) benim öğretmediğim şeyleri bana sunuyordu çok şaşırıyordum bu yüzden izlemesine izin verdim bu çizgifilmi ben kayu yu çok eğitici buluyorum, ticarete çok fazla döküldüğü konusunda hak veriyorum size gereksiz, şuanda izletmek istiyorum ama artık ilgi göstermiyor kayu ya
şuanda tv de ben 10 çizgifilmi izliyor ve çok kötü etkilendiğini görüyorum izletmek istemiyorum ama mümkün değil engel olamıyorum oğlum aşırı inatçı, bu çizgi filmi izlemeye başlayalı çok saldırganlaştı şiddete eğilimi arttı napıcamı bilemiyorum yardımcı olursanız sevinirim
önerileriniz için çok teşekkür ederim,söyledikleriniz mantıklı fakat butür şeylerde sizler kadar becerikli değilm açıkcası, ama bunun dışında resimler gösteriyorum onları anlatıyorum konuşuyoruz veya legolarını sever biraz onlarla oynatıyorum çok hiperaktif bir çocuk olduğu için konsantre süresi çok az hemen sıkılıyor ve tv ye veya pc ye yöneliyor ,bi ara ben ten in olduğu kanalı sildim bu sefer pc den kendisi girip izliyr bunasıl bir aşktır anlamadım.
sesli kitap ilgisini çekebilir canım ,oğluma aktivite kitabı aldık gölge birleştirme oyunları falan vardı onları yapabildi amaçizgileri birleştirip resim çizme vardı aslında yaşına uygun olduğunu düşündüm ama onu yapmak istemedi 4 yaşındaki bir çocuk bunu yapabilir diye düşündüm kafama takıldı, bide boyama falan yapalım istiyorum resimin etrfını karalatıp atıyor ,bu dönem AÇEV' e başlamak istiyorum hem birşeyler öğreniriz hemde tv ye olan ilgisi birazdaha azalır belki, ödevler falan veriyorlarmış bazı aktiviteleri varmış ilgisini o yöne çekmeye çalışıcam,söylediklerinizinde hepsini yapıcam:13:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?