Her cins! Var

kedicikcns

Guru
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2010
1.444
738
39
taş atanı var,yakanı var,alıp üç gün sonra terk edeni var..bu ülkede cins çok lütfen İNSAN olalım sokak hayvanlarına insan gibi davranalım...

dövdüm retriewer, bacak kırması, sokak tazısı, Tripod KAR Köpeği, ıslak spaniel, st. berbat, çöp kurdu, yerli ezik, almam kurdu, üçbacak labrador, japon uyuzama,körweiler,topal terrier,anadolu kesikbacak... :85: onlar da bizim canımız sevgimizi esirgemeyelim

$HERCİNSVAR.jpg

hayvanı sevmeyen insanı hiç sevmez,bu tip insandan da hayır gelmez...annemin güzel bi sözüydü.daha çok küçük yaşta çocuklarımıza köpeklerin pis olduğunu öğretiyoruz.sokakta bi kendiyi ellemek isteyen anne hemen cırlamaya başlar:'elleme pis mikroplu şeyi!'hiç bi zararı dokunmayan kedi,köpek çocukların hedefi haline geliyo ve çoğu kez anne babalar bu durum karşısında gereken tepkiyi koymuyo.dolayısıyla çocuk davranışının yanlış olmadığını öğreniyo ve böyle büyüyor.hata işte burda başlıyo.yolda çok çocuk azarladığımı bilirim ben:'şimdi bu hayvan sana naptı da sen bunu yapma gereği duydun?sana biri böyle davransa hoşuna gider mi?'gibi...biz toplumca hayvan sevgisini çocuklarımıza aşılamakta yetersiz kalıyoruz.çocuklarıma hep şunu öğütledim:'tehdit altında olmadığın sürece,ve aç olmadığın sürece hiç bir canlıya zarar verme!açlıktan bir hayvanı öldürmeleri olasılık dışı tabii ama bu,anne öğütün,hayat felsefelerinde yer edinmesi için gereken bir bölüm...tanrının dünyayı sadece bizim yaratmadığını,bizim dışındaki canlıların da dünyaya bi kez gelme şansı olup,onlara gereken bu saygıyı göstermemiz gerektiğini insanlar keşke anlayabilse...

çok haklısınız.ben de aynen sizin gibi düşünüyorum.ailelerin rolü çok büyük bu konuda.hayvan sevgisi çocukluktan öğreniliyor.eğer bir aile, çocuğu hayvanları severken elleme ısırır, ya da elleme pis şeyi derse çocuk da hayvanları düşman olarak görüyor.ve hayvan sevgisiyle büyümeyen çocuklar da ilerde hem onlara hem de çevreye,insanlara zarar veriyor.ondan sonra sokaklarda böyle tekmelenmiş,kör edilmiş,topal, aç susuz hayvanlar görüyoruz.cins köpekler, kediler çekici ve güzel geliyo insana.ben de seviyorum ama sokaktaki hayvanların da sevilmeye,beslenmeye hakkı var... biz 4 köpek sahiplendik sokaktan..herkese de tavsiye ve rica ediyorum.onlara sahip çıkalım. :KK61: :KK54:

Sabah haberlerini izliyordum, izlemez olaydim :KK14: Bir atmacadan ne istenir ki? Bir atmacanin ayaklari neden kesilir??:KK14: Nefret ediyorum ben bu insanlardan!

X