Her ay çekilir dert değil bu:(

şimdiye kadar değişik ağrı kesiciler kullandım ama doktora gitmemiştim ilk defa doktora gittim ve ponstan forteyi verdi.adetim bugün bitti ve hayatımda ilk defa ağrısız acısız yorgan döşek yatmadan bi adet dönemi geçirdim.yıllardır boşuna ağrılar çekmişim çok mutlu hiissediyorum kendimi :)

şimdiye kadar değişik ağrı kesiciler kullandım ama doktora gitmemiştim ilk defa doktora gittim ve ponstan forteyi verdi.adetim bugün bitti ve hayatımda ilk defa ağrısız acısız yorgan döşek yatmadan bi adet dönemi geçirdim.yıllardır boşuna ağrılar çekmişim çok mutlu hiissediyorum kendimi :)

Off off bu sorun bende de var. Kaç doktora gittim, her şey normal çıktı. Ama regl başladığında beni görseniz dersiniz ki biri bu kızı bıçaklıyor, ölüm döşeğinde. Lafın gelişi değil hani... Cidden öyle. Canım o kadar yanıyor ki kasılmaktan bütün kaslarıma kramplar giriyor, rahat birkaç litre terliyorum. Kıvranışları saymıyorum bile, öyle bir an geliyor ki artık enerjim sömürülmüş gibi hissediyorum. Şöyle çığlık atasım, ağlayasım oluyor ama onları yapacak enerjim bile olmuyor. O acıyı, ağrıyı tam olarak tarif etmek imkansız. Üstelik ben ağrı eşiği yüksek bir insanım. Zamanında dikişleri atmış apandisit yaram uyuşturulmadan dikilmek zorunda kalmıştı, o acı bile adet sancılarım yanında hafif kalır. Kadın olmak bazıları için zor gerçekten. :KK43:

bu sıkıntıyı her ay ben de yaşıyorum. ama şunu fark ettim kendinizi adet öncesinde ve sırasında sıcak tuttuğunuzda ağrı o kadar şiddetli olmuyor. yani ben genellikle yatakta kıvranırım, ama bazı aylar ayakta iş yapabiliyorum normal hayatıma devam edebiliyorum çok şükür. üşütmenin etkisi var, ayağımızı belimizi karnımızı soğuktan korumamız lazım. biraz da psikolojik olduğunu düşünüyorum. mutluyken ağrı falan hissedilmiyor :KK1:

Ponstan ben de kullandım ama çok da etkili olmadı. Özellikle üşütünce yine aynı sancılar.

Nedense adet zamanı gaz problemi yaşıyorum bu da sancılarımı kat kat artırıyordu.Buradaki bir arkadaş Buscopan önermişti. Gerçekten gaz problemim azaldı. Ağrım, sancım yine vardı ama tahammül edebildim :KK36:

Ayakları sıcak tutmak çok önemli. Moral olarak da kuvvetli olmak lazım. Ben bir şeye fazla üzülürsem o ay vay halime:KK37:

belki sana hafif gelir benim yöntemim ama konuyu okuyan başka arkadaşların işine yarar belki diye yazıyorum. bir bardak sodanın içine giripinin kabını açarak ilaç kısmını döküyor ve içiyorsun.

Son düzenleme:
maalesef bende ağrılı geçiriyorum ve hasta oluyorum resmen majezik benim tek kurtarıcım ayrıca kadın doğuma göründün mü hiç kisttler neden olabiliyomuş

canım benimde ağrısız geçen ayım yok ama bazen aşırı şiddetli. ölüyorum sanıyorum yerlere kapaklanıp kalıyorum. müthiş bir sancı doğum yapıyormuş gibi bağırmama neden oluyor. acıdan bayıldığım bile oldu. o nedenle tek çözüm ve kısa sürede 5 dk gibi iğne olmak anında etkisi oluyor. arvelesin iğnesini oluyorum çoğu ay.:KK43:

Bende her ay çekiyorum.Sancıdan ağlıyorum resmen adet günüm yaklastıkca strese giriyorum sancım yüzünden.Hap hiç etki etmıyor bana her ay iğne vurunuyorum 10 dkkya gecıyor valla iğne olmasa halim ne olurdu bilmiyorum..:KK9::KK9:

benimde malasef adet öncesi bir hafta agrilarim oluyor..gün boyu belli araliklarla ama cok kötü,ayaklarim buz kesiyor

kac defa dr.a gittim ama ultrasyonla bakildi kist yok..

evlenince gecer dedi ama hic sanmiyorum..sebebi ne bilmiyorum cok canim skiliyor...

yaz kis ayagima sicak su koyunca geciyor...

bazi aylar cok siddetli agrilarim oluyor resmen deliriyorum böyle bir yerleri tirmalama hissi yani sanki acim hafifleyecek gibi

valla sicak su koyuyorum anlamiyorum coik kötü durum hap icmeden dayanmaya calisiyorum..

Allah sifa versin insallah cekmeyen anlayamiyor..anlatiyorum bende ama kimse anlamiyor

Bende her ay çekiyorum.Sancıdan ağlıyorum resmen adet günüm yaklastıkca strese giriyorum sancım yüzünden.Hap hiç etki etmıyor bana her ay iğne vurunuyorum 10 dkkya gecıyor valla iğne olmasa halim ne olurdu bilmiyorum..:KK9::KK9:

kızlar bende evlenmeden evvel aynı durumdaydım, bana evlenince geçer dediler, nerde geçmedi daha da fena oldum hatta hastahaneye kaldırıldığımı dahi hatırlıyorum, sonra birgün arkadaşlarımızı ziyarete edremit-güre'ye gittik orada kaplıcalar vardı, 1 hafta falan düzenli olarak hergün 1 saat girdim kaplıca suyuna 2 sene ne ağrı ne dert bişi kalmamıştı, şimdi yine aynı ağrı doktora gittim çaresi yok, çünkü o dönemde alınan iğne ve ilaçlar ileride faklı şekilde dönebilen bir takım sorunlara yol açabiliyormuş... dikkat edin, en güzeli baştan üşütmemek ve şu rahatlatan bitki çayları işe yarıyor..

Evlenince geçer diyorlardı geçmedi. Doğum yap geçer dediler yine geçmedi. Bence menopoza girene kadar geçmeyecek:)

Cataflam diye bir ağrı kesici var. değil regli ağrısını, kesemeyeceği ağrı yok diye biliyorum.

Birde bir arkadaş sodanın içine gribin döküp içiyordu arkadaş demiş. İyi onu yapan halen yaşıyor. Hiç bir ilaç asitli ve sıcak içecekle içilmez. Bunu yapan kaç kişinin öldüğünü duydum. en son geçen hafta gazetede ağrı kesici içen 1 aylık gelin hapın arkasından hatta kola içmiş. 15 dakika sonra ölmüş. Su dışında birşeyle ilaç içmeyin. Ayrıca çiğneyerek de sakın içmeyin.

kızlar bende evlenmeden evvel aynı durumdaydım, bana evlenince geçer dediler, nerde geçmedi daha da fena oldum hatta hastahaneye kaldırıldığımı dahi hatırlıyorum, sonra birgün arkadaşlarımızı ziyarete edremit-güre'ye gittik orada kaplıcalar vardı, 1 hafta falan düzenli olarak hergün 1 saat girdim kaplıca suyuna 2 sene ne ağrı ne dert bişi kalmamıştı, şimdi yine aynı ağrı doktora gittim çaresi yok, çünkü o dönemde alınan iğne ve ilaçlar ileride faklı şekilde dönebilen bir takım sorunlara yol açabiliyormuş... dikkat edin, en güzeli baştan üşütmemek ve şu rahatlatan bitki çayları işe yarıyor..

Evet canım haklısın iğnenin de iyi olmadıgını duymuştum birde vucudu alıstırmamak gerekıyormus.Ama okadar kötü oluyorumki mecbur vurunuyorum.Üşütmüyorum aslında çorapsız durmam belim falanda hiç açık kalmaz çok dikkat ettiğim halde yine geberiyorum.Ayaklarıma sıcak su koyuyorum biraz geçyo sonra yine başlıyor.Bu iğne umarım başıma sıkıntı acmazz.Bitki çaylarınıda denicem.:KK9::KK9::KK9::KK9:

Benim karnım öyle aşırı ağırmaz, bi buzcopan keser hemen adet sancımı ama pms günlerimde, çok huzursuz olurum midem bulanır canım pek birşey yemek, birşeyler yapmak istemez. Bu durumda da eşlere, sevgililere, ya da evi paylaşan insanlara büyük sorumluluk düşüyor. Mümkünse yumuşak battaniyeni, sıcak su torbanı, çikolatanı vs. getirecek eşin yanına, sen battaniyenin altına girip güzel güzel film izleyeceksin, ya da birşeyler okuyacaksın :KK16: Bir de karın ağrısına sahaja yoga yapan annemden şöyle bir teknik öğrenmiştim, ağrıyan yeri saat yönünde dairesel hareketlerle okşuyorsun, muhtemelen psikolojik ama yaptığın sürece ağrıyı kesiyor

Benimde her ay ciddi adet ağrılarım oluyordu. Sonunda bir kadın doğum uzmanına göründüm. Şimdi sadece bir tane hapla adet dönemim sorunsuz geçiyor. Ultrason ve hormon tahlilini mutlaka yaptır ama. Bir de adet düzensizliğin var mı? Doktorun doğum kontrol hapı vermesinin sebebi bu olabilir. Düzensizlik olduğunda doğum kontrol hapı veriyorlar. Bana sadece bir ağrı kesici verdi. İnan aylardır adet sancısı çekmiyorum. Adet olduğumda hemen doktorun verdiği ağrı kesiciyi alıyorum ve o ayı rahat rahat atlatıyorum.

X