- 1 Nisan 2010
- 14.774
- 678
hahaha
ama Allah korusun canım yaa sonuçta mesela sadece basit myom diye beklerken kanser filan çıkması çok korkunç bişi
gerçi zaten tümör olunca operasyondan önce tanı konuluyo genelde :26:
bu arada bende de her ay oluyo bu sıkıntı
hatta adet olmadan birkaç gün önce hafif hafif başlıyo
ağrı kesici almaya gerek olmuo ama adet başlayana kadar ha başladı ha başlayacak diye tetikte oluyorum bu da çok can sıkıcı :)
Allah'tan benimki ağrı kesiciye çok duyarlı alıyorum ağrı kesici, yatıyorum uyandığımda mis gibi:)
bazen sıcak su koyuyorum rahatlatıyo
mide bulantısı rahatsız ediyo beni
bir de aşırı şişiyor karnım en kötü kısmı bu
Merhaba canım bende adet zamanımda ilk gün perişan oluyorum. Aynen dediğin gibi yerlerde sürünüyorum en son hastanede iğne vurulmaya gidiyorum her ay. Sızılar, devamlı tuvalete çıkma hissi,iğne batmalar felaket yani.. ilaç ismi vermek yasak sanırım ama ben apranax kullanıyorum 2. gün felan 15 dakikada şak diye kesiyor. Ama etkisi bitmeye başladımı yine ağrılar oluyor tekrar içiyorum. Çok iyi geliyo apranax. Ağır bir ilaç.
apranax fort da epey işe yarar güçlü bi ilaç benim de eskiden çok ağrırdı ne buscopan ne başka bişi fayda etmezdi bi apranax iyi gelirdi. şimdi ne olduysa hem düzenim şaştı eskiden hep günü gününe olurken, ağrı sızı da kalmadı yaşım da 26 evli de değilim üstelik
Çok ağrılı adetlerde doktora gitmek ve ultrasona girmek şart.Ben de yıllarca doktor doktor gezdim. 1,5 yıl d.kontrol hapı kullandım.Yİne bu söylentilerden falan dolayı bıraktım. Ağrılarım da nispeten azalmıştı.
Yeni evlendiğimde 2-3 ay kullandım tekrar. Adet mi olmuşsun olmamışmısın hiç belli değil.Ama aynı korkular (kısırlık, tüylenme, şişmanlama vb.) başlayınca bıraktım.
Ben mecbur kalmadıkça ağrı kesici kullanmıyorum. Çok sağlıklı değil çünkü.Onun yerine bitki çayı içiyorum. Sıcak su torbası kullanıyorum. Üşütmemek için müthiş çaba harcıyorum.
Benim her reglimde midemde aşırı gaz oluşuyor. Gastrit başlangıcım da var zaten. O gaz zaten sancımı artırıyor.Bir türlü çözüm bulamadım.Evlenince de geçmedi. Çocuk olunca geçeceğini de sanmıyorum
canım benim ilacım tam sana göre işte.dene mutlaka
Kendimi bildim bileli adetlerim aşırı sancılı geçiyor. Evlenince geçerdi güya evlendim gene geçmedi. Olana kadar ayrı dert PMS miydi neydi o sendromu aşırı yaşıyorum. İlk 2 gün ise resmen yerlerde sürünüyorum ağrıdan. Mide bulantısı karın ağrısı, resmen o bölgem ağrıyor arkadaşlar ya. Doktora da gittim çözüm olarak kadın doğum hapı önerdi ama kullanmak istemedim çünkü ilaç yan etkilerini aşırı yaşıyorum.
Dün yine oldum, otobüste sancı çekiyorum millet bu kadına ne oluyor diye bakıyor bana. :S Çözüm önerilerinize, etkili ağrı kesici isimlerinize açığım...
Benim gibi olan var mı?
baslığı acan arkadasım ben her ay ne yasıyosam sen de onu yasıyosun. bulantılara ve ve bacak sızlamalarımıza kadar aynı. ben adet olduğum günün gecesı mutlaka acılde oluyorum. can alıp can verıyorum. ıkı ay öncekı adetımde agrı kesıcı ığne yaptırıp eve geldım ama saatlerce gecmedı. aglaya aglaya yorulduğumdan uykuya gectım
doktorum kalıtsal dedı bana. ama senın polıkıstık yada yumurtalıklarında ıltehap falan var mı. lıst mıyom... bunlar cok sancı yaparmıs. bende allaha sükür hıçbiri yok. bız 4 kız kardesın 3ü de aynı kaderı paylasıyoduk. onların hepsı doğum yapınca adet sancısını unttu. eser kalmadı. tek çözüm doğum yapmak... inan bana
bende lisedeyken anneme okula telefon ettiriyordum annem artık yüzüm tutmuyor falan diyordu :)
Evlenince gecer diyolardı al evlendik ne oldu yine aynı agrı yıne aynı sancı
Şimdide diyolar ki çocuk doğurunca gecer artık inanmıyorum
doğum kontorl hapıda kullandım oda işe yaramadı bana su torbasıda etki etmiyor ben hafif
ütüyü ısıtıyorum onu koyuyorum karnıma anca öyle geçiyor.
Birde benim elim ayağım uyuşuyor yüzüm bembeyaz olup dudaklarım büzüşüyor
acaba varmı aramızda eli ayağı uyuşan ?
bende lisedeyken anneme okula telefon ettiriyordum annem artık yüzüm tutmuyor falan diyordu :)
Evlenince gecer diyolardı al evlendik ne oldu yine aynı agrı yıne aynı sancı
Şimdide diyolar ki çocuk doğurunca gecer artık inanmıyorum
doğum kontorl hapıda kullandım oda işe yaramadı bana su torbasıda etki etmiyor ben hafif
ütüyü ısıtıyorum onu koyuyorum karnıma anca öyle geçiyor.
Birde benim elim ayağım uyuşuyor yüzüm bembeyaz olup dudaklarım büzüşüyor
acaba varmı aramızda eli ayağı uyuşan ?