Rahimde adenomyozis varsa bu da çok ağrı yapar ve hiç bir ağrı kesici kolay kolay işe yaramaz..Ultrason muayenelerinde de myom taklidi yapan adenomyomlara rastlanabilir...Bir çok kadın doğumcu bunu ultrason muayenelerinde farkedemez..En iyisi radyoloji bölümüne gidip ilaçlı bir pelvik mr çektirmen..Durumun ne olup olmadığı daha iyi anlaşılır...Adenomyozisin de tedavisi geçici süreli tedaviler tabi hamilelik veya geçici menapoz tedavisidir..Kökten tedavi ise rahmin alınmasıdır... Aynı durum bende de var.......
Rahimde adenomyozis varsa bu da çok ağrı yapar ve hiç bir ağrı kesici kolay kolay işe yaramaz..Ultrason muayenelerinde de myom taklidi yapan adenomyomlara rastlanabilir...Bir çok kadın doğumcu bunu ultrason muayenelerinde farkedemez..En iyisi radyoloji bölümüne gidip ilaçlı bir pelvik mr çektirmen..Durumun ne olup olmadığı daha iyi anlaşılır...Adenomyozisin de tedavisi geçici süreli tedaviler tabi hamilelik veya geçici menapoz tedavisidir..Kökten tedavi ise rahmin alınmasıdır... Aynı durum bende de var.......
Merak ettim simdi bu ne diye miyom varmi diye sordum doktorlara ama gittigim butun doktorlar rahmin temiz dedi yinede cektireyim pelvik mr dedigin seyden bebege engel saniyorum?
Birsey daha sorabilirmiyim ben yaa okudum simdi de diyorki adet kanamasinda fazlalik ben 3 gun en fazla adet yasarim senin ne kadar suruyor adetin?
Merak ettim simdi bu ne diye miyom varmi diye sordum doktorlara ama gittigim butun doktorlar rahmin temiz dedi yinede cektireyim pelvik mr dedigin seyden bebege engel saniyorum?
Birsey daha sorabilirmiyim ben yaa okudum simdi de diyorki adet kanamasinda fazlalik ben 3 gun en fazla adet yasarim senin ne kadar suruyor adetin?
adenomyozis rahim en iç dokusunun (endometriyum) kas dokusu içinde olması gibi bir şey diye açıklayabilirim
zaten muayenede ortaya çıkmaz bu
genelde rahim alındıktan sonra patoloji raporuyla anlaşılır
bu arada adet sancısının geçmesinin evlenmeyle ya da çocuk doğurmayla alakası yok hiç :))
bakire olmayınca hormonlar mı değişiyo sanki :)
çocuk doğurunca emzirme döneminde hormonlar farklı oluyo tabi biraz ama o da geçici bir süreç zaten bir süre adet de görmüyorsun
benim annem de 49 yaşında daha menapoza girmedi hala adet ağrısı olur :)
doğum kontrol hapına gelince evet adet sancısına kullanılıyor
hayır yumurtalıkları tembelleştirme yok zararlıymış filan hikaye
çok yıllardır kullanılan ilaçlar bunlar
bıraktığın zaman doğurganlık geri geliyor hapı bırakır bırakmaz gebe kalan çok kişi var
ayrıca yumurtalık kanserine karşı da koruyucu etkisi var
Junocum sanırım o oldukça eski bir bilgi..Adenomyozisin anlaşılması için artık rahmin alınması gerekmiyor..Yani benim rahmimde adenomyozis olduğu kesin....Hem myomektami ameliyatım,patoloji sonuçları,histeroskopi sonrası olan patoloji sonuçları, hem de mr görüntülerim bunu doğruladı...Uzman dr.lar da onayladı...
myomektomi sonrası patoloji sonuçları ve mrla tanı konulmuş ama sonuçta jinekolojik muayenede ortaya çıkmıyor
yani teşhis %80 histerektomi sonrası konuluyor ve genelde ameliyat sebebi de başka oluyor
bizim hocaların ve son tus kitaplarının yalancısıyım ben :))
Yav bir de aklıma geldi kadının rahmi alındıktan sonra yok adenomyozismiş yok kansermiş vs vs patolojiye gönderip teşhis konulsa ne olur konulmasa ne olur diye içimden düşünmedim değil böyle durumları duyduğumda..Zaten giden gitmiş,almışsın rahmi bir kere....:) Rahmi almadan teşhisi koy da anlamı olsun bari....
Öyle garip garip şeyler aklıma geliyor arada işte...