Her ay çekilir dert değil bu:(

ben de senin gibi agrılar çekiyorum. Gitmediğim doktor kalmadı. Bana dogum kontrol hapı vermişti bi doktor 1 sene kullandım ve inanır mısın 1 sene boyunca hiç agrı çekmedim. Çevremdekiler dogum kontrol hapı kullanma zararlı vs diye dediler. Bende korktum açıkcası bıraktım. Bıraktıktan bıkaç ay sonra tekrar agrılarım başladı... şu an hap falan kullanmıyorum. Adetlerm düzenli ama agrılı geçiyor sana kendim uyguladıgım birkaç yontemim olcak canım gerçekten iyi gelıyor. adetin başlamadan 3 - 4 gün öncesinden agrı kesici almaya başlıyorum ve en az 2 litre su içiyorum. adetim oldugu günde agrı kesici ve bol su. Basit gelebilir ama çok işe yarıyor ben 2 aydır boyle yapıyorum ve agrım olmuyor. Tesadüf m? hiç sanmam. Çok hafif bir agrım oluyor o da normal hayatımı aksatmıyor. Yürüyebılıyorum, dışarı cıkabılıyorum. bir de sıcak su torbası cok ıyı gelıyor ayaklarına koymanı tavsiye ederim. Doktorum adetimin yaklaştıgı gunler çay kahve ve tuz dan uzak durmamı soylemıstı cunku agrıyı arttırıyormuş. Yani kısaca adetinin yaklaştıgı zamanlar kendine dikkat et su ıcmeyı ıhmal etme ve agrı kesicini al... bana cok faydası oldu

Canım evlenmeden önce öyle şiddetli ağrılar çekerdimki yerleri yollardım resmen Halam o zamanlar köyde kekik suyu yapıp millete satardı.Bir gün onlardayız benim sancım tuttu ölüyorum.Halam hemen bir bardak kekik suyu getirip içirdi ve beş dakika kalmadan sancım kesildi.Bir çok arkadaşım o zamanlar bu yöntemi kullandı.Denenmiş onaylanmıştır yani Ağrın olduğu zaman bir cezve içerisine bir tatlı kaşığı kekik koy kaynat, beş dakika dinlendir ve iç.Tadı kötü fakat o deli ağrılara çözüm oluyor gerçekten

Benim de ağrım çok oluyor,midem de bulanıyor.Migrenimi tetiklediği için tatlı bile yiyemiyorum.
Sıcak su torbaları artık işe yaramamaya başladı.A..x kullanıyordum ama ağrı başlamadan önce kullanmak gerek.Başlayan ağrıyı durdurmak zor çünkü.
Ben de bir iki gün evvel başlıyordum ilaca.Bazen rahat geçirirken bazen yine ağrım oluyordu üstelik düzenimi de bozuyordu.:26:
Daha sonra eczanede bu özel günler için ağrı bantları varmış onu gördüm.Kesip karnına yapıştırıyorsun.Hatta ayak için özel bir bant daha var.Uyuşma olmaması için.
Şimdi yine özel günümden bir iki gün evvel banttan kesip karnıma yapıştırıyorum.Yine A...x da alıyorum ne olur ne olmaz.Çünkü bir sefer yine bant koymama rağmen ağrımıştı.
Aralık'tan beri durumum bu.

aynı derde sahip biride benim canım..benimde o kadar ağrım oluyordu ki vücudum kaldırmıyordu bayılıyordum..okulda,otobüste,postanede..kaç defa oldu,ayaklarım tutmuyordu resmen,yüz zaten kireç gibi..allahım göstermesin bir daha..doktor bana buscopan verdi,gelmeden 3 gün önce içmeye başla dedi..çok şükür şu an da eskiye nazaran daha iyiym,bayılmıyorum,birazda kilo aldım sanırım onunda etkisi var,önceden çok zayıftım..şimdi dicloflam kullanıyorum..sıcak bir duş alırım..sıcak su torbaları ayaklarıma..ağrım hafifler..cidden hayatı çok etkileyen bir durum..

Rahimde adenomyozis varsa bu da çok ağrı yapar ve hiç bir ağrı kesici kolay kolay işe yaramaz..Ultrason muayenelerinde de myom taklidi yapan adenomyomlara rastlanabilir...Bir çok kadın doğumcu bunu ultrason muayenelerinde farkedemez..En iyisi radyoloji bölümüne gidip ilaçlı bir pelvik mr çektirmen..Durumun ne olup olmadığı daha iyi anlaşılır...Adenomyozisin de tedavisi geçici süreli tedaviler tabi hamilelik veya geçici menapoz tedavisidir..Kökten tedavi ise rahmin alınmasıdır... Aynı durum bende de var.......

Buscopan plus superdir birde ben eskiden gripin varya ondan icerdim oda cok iyiydi benim tirnaklarim dudaklarim morarir agridan agladigim olmustur sancidan ki aciya direnirim genelde okul ve is hayatim boyunca adet donemlerim hep raporlu gecti o sanci nedir cok iyi bilirim Allah yardimcimiz olsun sicak su koy ayaklarina birde sokturur ayy dogurunca gecer derler bakalim ben anne olmayi bekliyorum o zamanda gecmezse yandim.

Merak ettim simdi bu ne diye miyom varmi diye sordum doktorlara ama gittigim butun doktorlar rahmin temiz dedi yinede cektireyim pelvik mr dedigin seyden bebege engel saniyorum?

Birsey daha sorabilirmiyim ben yaa okudum simdi de diyorki adet kanamasinda fazlalik ben 3 gun en fazla adet yasarim senin ne kadar suruyor adetin?

Merak ettim simdi bu ne diye miyom varmi diye sordum doktorlara ama gittigim butun doktorlar rahmin temiz dedi yinede cektireyim pelvik mr dedigin seyden bebege engel saniyorum?

Birsey daha sorabilirmiyim ben yaa okudum simdi de diyorki adet kanamasinda fazlalik ben 3 gun en fazla adet yasarim senin ne kadar suruyor adetin?

Mr hamileyken çekilmiyor zaten canım..Ama gittiğin bütün dr.lar sorun yok diyorlarsa sorun yoktur o zaman..Senin de mi adetlerin çok sancılı ? Bak zaten adetin de uzun değilmiş..Myom vs olduğunda kanamalar da uzuyor genelde...

Son düzenleyen: Moderatör:
konuyu görür görmez psikolojik olarak bi sancı çöktü valla =) ben de son aylarda çok sancı çekiyorum geçen ay oturup ağladım artıki felç oluyorum resmen =( sadece kasık ağrısı deil dizlerim tutmuyor, hele 10 gün öncesinde bi meme ağrisi başliyor felakeeeeet =( bana majezik iyi geliyor, başka hiç bişey işe yaramıyor.

Bende yasıyorum adet sancısı ilk adet oldugumdan beridir hatta dün gece bir anda basım dönmeye basladı uzandım biraz bir baktım rengim sapsarı olmus yürüyecek halim yok ardından hemen karnımdan belime dogru uzanan bir agrı basladı yerlerde kıvrandım, soguk terler döktüm agrı kesici ictim dakilar sonra hafifletti cok zor birsey bilirim.. Regl zamanım gelince bu yüzden psikolojim bozulur moralim çökük bir vaziyette gelecegi günü beklemeye baslıyorum..

adenomyozis rahim en iç dokusunun (endometriyum) kas dokusu içinde olması gibi bir şey diye açıklayabilirim
zaten muayenede ortaya çıkmaz bu
genelde rahim alındıktan sonra patoloji raporuyla anlaşılır

bu arada adet sancısının geçmesinin evlenmeyle ya da çocuk doğurmayla alakası yok hiç :))
bakire olmayınca hormonlar mı değişiyo sanki :)
çocuk doğurunca emzirme döneminde hormonlar farklı oluyo tabi biraz ama o da geçici bir süreç zaten bir süre adet de görmüyorsun
benim annem de 49 yaşında daha menapoza girmedi hala adet ağrısı olur :)

doğum kontrol hapına gelince evet adet sancısına kullanılıyor
hayır yumurtalıkları tembelleştirme yok zararlıymış filan hikaye
çok yıllardır kullanılan ilaçlar bunlar
bıraktığın zaman doğurganlık geri geliyor hapı bırakır bırakmaz gebe kalan çok kişi var
ayrıca yumurtalık kanserine karşı da koruyucu etkisi var

çok ağrı kesici kullanıyorsan ağrı kesicilerin adet kanamasını azaltma etkisi var
evet myom, adenomyozis gibi hastalıklarda kanama artar

Bir gün doktorumla konuşurken, " ülkemizde çoğu genç kız adet sancısı çeker ama ülkemizde genç kızlar jinekoloğa götürülmediği için alır 2 ilaç geçti sanır ama asıl sorun çocuk istediğinde çıkar, çünkü rahimde yapışıklık olmuştur ağrı ondandır" demişti. Rahim illa kürtaj sonucu yapışmaz, herhangi bir iltihap sonucuda yapışabilir. Böyle birşey olduğunu sanmam ama madem dr. gidiyorsunuz rahminizi iyice bir görüntülemesini isteyin, aklına takılan bir yer olup olmadığınıda sorun derim.

Genelde doktorlarımızın pardon deme huyları olduğu için uzman hasta olmakta fayda oluyor.

Junocum sanırım o oldukça eski bir bilgi..Adenomyozisin anlaşılması için artık rahmin alınması gerekmiyor..Yani benim rahmimde adenomyozis olduğu kesin....Hem myomektami ameliyatım,patoloji sonuçları,histeroskopi sonrası olan patoloji sonuçları, hem de mr görüntülerim bunu doğruladı...Uzman dr.lar da onayladı...Geçtiğimiz haziran ayında da uterin arter embolizasyonu yaptırdım bu nedenle...Ağrılarım geçti böylelikle..Tabi bunun kısa bir zaman süreceğini biliyorum...

myomektomi sonrası patoloji sonuçları ve mrla tanı konulmuş ama sonuçta jinekolojik muayenede ortaya çıkmıyor
yani teşhis %80 histerektomi sonrası konuluyor ve genelde ameliyat sebebi de başka oluyor
bizim hocaların ve son tus kitaplarının yalancısıyım ben :))

Adenomyosiste olması gereken ne varsa benim rahmimde mecvut-muş...:))Benim teşhisi koyanlar da akademisyenlerdi zaten.Bunun tek ve kesin tedavisi rahmin alınmasıdır,diğerleri geçici çözümdür denildi..Ben de şu an geçici çözümleri uyguluyorum :)

http://tader.org/tader41/29_35.pdf Adenomyozis teşhisinde histeroskopinin değerinden bahsediyor.....

Yav bir de aklıma geldi kadının rahmi alındıktan sonra yok adenomyozismiş yok kansermiş vs vs patolojiye gönderip teşhis konulsa ne olur konulmasa ne olur diye içimden düşünmedim değil böyle durumları duyduğumda.. Zaten giden gitmiş,almışsın rahmi bir kere....:) Rahmi almadan teşhisi koy da anlamı olsun bari....

Öyle garip garip şeyler aklıma geliyor arada işte...

hahaha
ama Allah korusun canım yaa sonuçta mesela sadece basit myom diye beklerken kanser filan çıkması çok korkunç bişi
gerçi zaten tümör olunca operasyondan önce tanı konuluyo genelde :26:

bu arada bende de her ay oluyo bu sıkıntı
hatta adet olmadan birkaç gün önce hafif hafif başlıyo
ağrı kesici almaya gerek olmuo ama adet başlayana kadar ha başladı ha başlayacak diye tetikte oluyorum bu da çok can sıkıcı :)
Allah'tan benimki ağrı kesiciye çok duyarlı alıyorum ağrı kesici, yatıyorum uyandığımda mis gibi:)
bazen sıcak su koyuyorum rahatlatıyo
mide bulantısı rahatsız ediyo beni
bir de aşırı şişiyor karnım en kötü kısmı bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…