Her ay çekilir dert değil bu:(

Etkili ağrı kesici olarak Arveles'i öneririm. Özellikle regl ağrısında etki gücü yüksek bir ilaç. Ben onu kullanıyorum en fazla 10 dk içerisinde kesiyor. Bana da Majezik vs Buscopan gibi ağrı kesiciler çok etki etmezdi, ama Arveles mucizevi bir ağrı kesici gibi geldi çok kısa sürede kesti sancılarımı :) Tabi bünyeden bünyeye değişebilir ama prospektüsünü okuyup denemeni öneririm. Bir de regl döneminin bu kadar sancılı geçmesinin kalıtsal ya da başka bir nedeni de olabilir, muayene olmanda fayda var bence.

regl dönemlerinde fazla ağrım olmuyor ama olduğu zamanlarda kas gevşetici atıyorum canım en azından biraz rahatlatıyor,sizlerde nasıl bilmiyorum da ben çok soğukta kaldığım zamanlarda ağrım çok oluyor soğuğunda etkisi var heralde...

Merhaba canım bende adet zamanımda ilk gün perişan oluyorum. Aynen dediğin gibi yerlerde sürünüyorum en son hastanede iğne vurulmaya gidiyorum her ay. Sızılar, devamlı tuvalete çıkma hissi,iğne batmalar felaket yani.. ilaç ismi vermek yasak sanırım ama ben apranax kullanıyorum 2. gün felan 15 dakikada şak diye kesiyor. Ama etkisi bitmeye başladımı yine ağrılar oluyor tekrar içiyorum. Çok iyi geliyo apranax. Ağır bir ilaç.

ben de aynen kendimi bildim bile cekiyorum
ama ben adetim basliyor ve ilk yarim saat icinde hemen Majezik hap iciyorum
yoksa asla ama asla dayanamam. yani ben cekmiyorum eger soyle 2 saat cekeyim desem dusup bayilacak hale geliyorum ve kusuyorum.. en iyi cozum majezik benim icin baska hap fayda etmiyor bende..
ben evliyim evlenince gecmedi, dogum kontrol hapi kullandim korunmak amacli o donemde rahattim baya aslinda.
ama birakinca yine basladi eski haline

ah neler çekmedim ki adet sancısından ağrıdan bayılmalar her ay acillik olmalar... ki atlatabilmişte değilim, sadece maydonoz suyu hafifletti biraz bir de adaçayı iyi geliyor bana... bir çok ağrı kesici de kanamamı kestiğinden kullanmaya korkuyorum, iyice sürünüyorum...

E sürekli ilaç kullanınca ister istemez bünye alışıyor ve o ağrı kesiciler bir süre sonra işe yaramıyor çünkü o dozun hep daha fazlasını istiyor.

Yapılan en büyük hatada bu dönemlerde, ağrıyan bölgelere sıcak su torbası koymak, aşırı sıcak tutmak v.s niye hata ? çünkü sıcak hem kan akışını hızlandırır hemde iltihap varsa artırır ve azdırır. Çok yanlış çook. Şundan da anlayabilirsiniz, mesela gece karın üstüne yatıldığında malum dönemde, sıcaktan agrımaya başlar. Bende giderim buzz gibi mermere dayarım, ooh :) 3 dk içinde ağrısı geçer, ilginç degil mi :S

Ne kist, ne polistik over v.b elbette ağrıya bunlarda yol açar ama bazı bünyelerde yumurtalıklar çok fazla çatladığı (aslında çok iyi çalıştığı için) ağrı yapabilir. Bir de bu şekilde düşünmek lazım.

Son düzenleme:
benimde çok ağrıyor. novalgin içiyorum 1 saate kesiyo beni. normal ağrı kesici. majezik beni kesmemişti içtikten sonra ağrılarım hafif hafif devam ediyodu memnun kalmadım ondan..

marketlerde satılan ''özel günler çayı'' var.
tavsiye edilen şekilde kullanırsan faydasını görebilirsin belki.

canım benim ilacım buscopan. sen büyük ihtimal gaz sancısı da çekiyorsun. bu ilaç buna da iyi geliyor. mesela diğer ağrı kesiciler mideyi mahfedebiliyor. bana hiç yaramadı. bu ilacı 1 kere yetmezse 2 kere 3 kere kullandığımda çok iyi geliyor. gaz,şişkinlik,kasık ağrısı herşeyi alıyor. bunu içip sıcak su torbbası koyuyorum ayaklarıma.ben böyle çözüm bulabildim.

apranax fort da epey işe yarar güçlü bi ilaç benim de eskiden çok ağrırdı ne buscopan ne başka bişi fayda etmezdi bi apranax iyi gelirdi. şimdi ne olduysa hem düzenim şaştı eskiden hep günü gününe olurken, ağrı sızı da kalmadı yaşım da 26 evli de değilim üstelik

benimde sana tavsiyem çubuk tarçin regl agrilarinda bir dal cubuk tarcini kaynatip ictiginde iyi geliyor ben daha once mide kanamasi gecirdigim ve pko oldugum icin ilac icemiyorum sadece minoset onunda pek agri kestigi soylenemez daha sonra yengeme hacdayken suriyeli bir kadin soylemis bunu o gunden beri bizim sulalenin kizlarinin agri kesicisi bu çubuk tarçin

bunu bende duymustum regl donemindeki agri dogurganligi gosteriyormus diye...

bendede tam tersi hiçbir ağrı olmaz nasıl regl olduğumu bile bilmiyorum bazen...ilk adet olduğumdfan beri bu böyle hiç ağrım olmaz..ama çok ağrı olmasıda bir rahatsızlık olduğu göstergesiymiş bi yerde öyle okumuştum..

Bende aynılarını yasıyorum Canim hele bulantı berbat ayrı desen işkence gibi yalnız degilsin Canim :) adet günümden önce bunalıma giriyorum resmen o ağrı nasıl çekilecek diye :)) ıhlamurla karanfili kaynatip iciyorum bo o iyi geliyor biraz :))

Bende her ay aynisni cekiyorum tatlim. Babam coook tasimistir beni acile. Bir regl olurum herkes anlardi. Her ay aglarim klasik. İlac aliyorsun agrinin gecmesi de zaman aliyor. İsyan bile etmisligim var.

Kendi kendime mutluluk oyunu oynardim heray. Ne insanlar var dogustan regl olamayan. Yada yeterli olmadigi icin saglik sorunlari yasayan. Bu bana verilmis bir nimet. İlerideki olmasini istedigim evlatlarim icin katlanmam gerek. Gececek az kaldi gececek. Bu cumleleri her ay soylerdim. İse yariyor.

Merhaba arkadaslar bende her ay aynı sorunu yasayanlardanim ( ilk adet oldugum zamanlardan beri bu böyle..evlenelim 2 yıl oluyor ve kesinlikle geçmedi.karin,bel ve asırı derecede bacak ağrısı çekiyorum her ay.bebek için uğraşıyoruz maalesef.3 gün önce doktoruma gittim her ay bu kadar ağrı normaal mı,bir illtihap veya enfeksiyon mü var acaba diye.hicbir şey çıkmadı.her şey normal dedi.agrilar için yapacak bir şey yok dedi,bu yapıyla alakalı imiş .ne yapalım ilaçlara devam ya da en olmazsa acile gitmeye

ben de böyleyim ya, aynı anda hem istifra edip hem ishal olma, yerden kalkamama..
naprasyon kullanıyorum ben, ama regl olabileceğin gün daha sancıların gelmeden içersen işe yarıyor.

sadece ilk sayfayı sonuna kadar okudum ve arkadaşlar ne önerilerde bulundu bilmiyorum ama şu regli dönemlerini hiç ağrısız geçirenlerden biride benim.31 yaşımdayım ve sadece 2 kere ağrılı geçtiğini hatırlıyorum.

neyse tanıdığım arkadaşlarımın bu konuda yaptıklarını yazayım belki faydası olur;sıcak su dolu bir leğene,kovaya ayağınızı sokun,hemen geçiyor sanırım,öyle duymuştum,bir deneyin.

Ayrıca iltihap regli ağrısı falan yapmaz,yapsa bende yapardı,bende kronik çünkü.

Gecmis Olsun ( ben karacörek otunu cok duymustum. Hem ölümden baska her derde deva Demis peygamberimiz.a.s Hergün bir Ay boyunca sabah ac karnina bal ile birlikte onu cignemedende yutabilirsin yardim edecektir bence

Ben 28 gün diye bı kitap almıştın bulabilirseniz okumanızı tavsiye ederim adet dönemini gün gün anlatıyor hormon durumunu ruh halı falan güzel bı kitap bilgileri çok faydalı bilmediğimiz bir çok şeyi anlatır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…