• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hepatit B ve hbv DNA yüksekliği.

Papatya 93

💙CaNıMdAn CaNsIN💙
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2019
386
544
23
Merhaba arkadaşlar.Ben cocukluktan beri hepatit b tasiyicisiyim.Yillarca ilaç aşı tedavisi gördüm.Son 10 yıldır ise yılda bir kan ultrason tetkiklerimi düzenli yaptırıyorum.Son tahlilde enzim değerlerim normal fakat en son yaptirdigim iki testte Hbv DNA testim ilkinde 33.500 ikincisinde hbv DNA Kantitatif 124.000 çıktı.Doktor yüksek ama 6 ayda bir kontrole devam edelim dedi.İlgili bir doktor değildi Fakat okuduğum kadarıyla baya yuksek.tahlillerden anlayanlar yardımcı olabilir mi bana?

Canım senin açtıgın konu varya lütfen bakarmısın oraya ben dün senden bi şey sordum sonra telefonum o sayfada kalmışdi çocukda aldı eline resim çekdi bilmiyom oraya düsdümü düsmedimi yardımcı olursan sevinirim lüften buradan hiç anlayışım yok bazen bi iki şey okuyup çıkıyom

Yok hayir resim falan gelmedi.Zaten benim açtığım konu bu sayfa herhangi resim falan yok canım.

Hepetit b tasiyicisiyim. 27 yasimdayim ilk defa enfeksiyon hastaliklarinda baktiriyim dedim degerlerimem. Ihmal ettim bu zmana kadar . Enzim degerlerim 2018 den beri yukseliyormus. Benim haberim yok. Daha once muayeneleride gorunuyormus. Fakat benim haberim yok bilgi vermemistiler hicm Neyse simdi hbv dna 169000000 çiktı. Doktorum biyopsi onerdi. Dunde biyopsi oldum. Sonucunu bekliyorum. Sonuca gore takip veya ilac tedavisi olucakmis. Ayni sikintidan muzdaribiz yani canim.

Hepetit b tasiyicisiyim. 27 yasimdayim ilk defa enfeksiyon hastaliklarinda baktiriyim dedim degerlerimem. Ihmal ettim bu zmana kadar . Enzim degerlerim 2018 den beri yukseliyormus. Benim haberim yok. Daha once muayeneleride gorunuyormus. Fakat benim haberim yok bilgi vermemistiler hicm Neyse simdi hbv dna 169000000 çiktı. Doktorum biyopsi onerdi. Dunde biyopsi oldum. Sonucunu bekliyorum. Sonuca gore takip veya ilac tedavisi olucakmis. Ayni sikintidan muzdaribiz yani canim.
CoK geçmiş olsun canım. Biyopsi sonucun ciktimi inşallah kötü bisey yoktur

Teşekkur ederim..Biyopsi sonucum çıktı. Şuanda ilaç tedavisine başladım.
Sonuç olarak ne diyor doktor canım.bnde yaptırdım kan tahlilleri alt ast değerlerim normal görünüyor.Dna 74.000 bin civarı.yine yüksek ama öncekine göre düşüş var.bakalim daha doktora göstermedim ne dicek

Orta aktive - fobrizis orta kagitta yazan bu canım . Doktorum cok fazla açiklama yapmadi. Ama ilac tedavisine baslamam gerekliymis genc oldugum icin cabuk ilerleyebilirmis. Ve ileri siroz ve karaciger kanseri bu yuzden de ilacimi hergun ayni saattr almam gerekiyormus. Benim degerlerim yuksek. Simdi bu ilaclarla ilerleme olmasini durdurmak icin baslandi.

Screenshot_20200313-152618.png
Screenshot_20200313-152618.png

Şuanda hangi ilacı kullanıyorsunuz ?
Uzun süredir ılaç kullanmıyorum değerlerim normal seyrediyor diye ılaç vs vermiyor doktor.Sadece 6 ayda tahlillerimi yaptırıyorum.Dna yüksekliği için enzimler normal diye yaşımda genç diye takip yapılıyor.

Orta aktive - fobrizis orta kagitta yazan bu canım . Doktorum cok fazla açiklama yapmadi. Ama ilac tedavisine baslamam gerekliymis genc oldugum icin cabuk ilerleyebilirmis. Ve ileri siroz ve karaciger kanseri bu yuzden de ilacimi hergun ayni saattr almam gerekiyormus. Benim degerlerim yuksek. Simdi bu ilaclarla ilerleme olmasini durdurmak icin baslandi.
Allah şifa versin canım ya düzenli kullan inşallah ilerlemez.Canim yağlı yiyecekler cola vs.bunlara dikkat et yememeye calis canım.Enginar çok faydalıymış tüketmeye çalış.Karaciger dostuymuş.

Back