Heparin hakkında!!..

_Melin_

meleğim benimle:)
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2008
567
1
42
22062ilacqy0.th.jpg

İlaç yüzünden 103 kişi öldü. Ancak hakkında bugüne kadar yeterli delil yoktu. Nihayet tüm dünyada yasaklandı.

Sağlık Bakanlığı pıhtılaşmaya karşı kan inceltici olarak kullanılan "Heparin" adlı ilacın ülkemiz de dahil olmak üzere tüm dünyada yasaklandığını söyledi. İlaç, eczane, depo ve hastanelerden toplatılacak.

ABD'de, "Heparin" yüzünden geçen yıl başından bu yana 100'ün üzerinde hasta ölmüştü. İlaç hakkında uzunca süredir bir kuşku vardı.
ABD Gıda ve İlaç Dairesi'nin (FDA) bir ay önce yaptığı açıklamada, ilacın mide bulantısı, kusma ve solunum güçlüğünün yanı sıra alerjik tipte yan etkilerinin olduğu bildirilmiş; fakat yeterli delil olmadığı için üretim durdurulamamıştı.
Türkiye'ye Vem İlaç tarafından ithal edilen ve Çin'de üretilen Heparin reçetesiz satılmıyordu.
NE İÇİN KULLANILIYORDU?
Böbrek hastalarına uygulanan hemodiyaliz işlemi ve açık kalp ameliyatları sırasında kan pıhtılaşmalarını önlemek için, toplardamar içine iğneyle verilerek kullanılıyordu.

Arkadaşlar akşam böyle bir haber okudum ve tedirgin oldum açıkçası...
Kan pıhtılaşması sonucu 2 düşük yaşadım ve diğer gebeliğimde pıhtılaşmayı açıcı iğneler kullanacağımı söyledi dr.um..Buradada benim durumumda olan birçok arkadaşım var...
Ben bu iğneleri henüz kullanmadım hakkında pek bilgim yok açıkçası, ama sanırım fragmin adında bir iğne ve içerdiği maddeler arasında tabiki heparin de bulunuyor...
Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz acaba...Yorumlarınızı bekliyorum:uhm:fisfisfis

ben çok inanmıyorum bu haberlere.
bende kan pıhtılaşmasına karşın iğne kullanıyorum..
sağlık bakanlığı bunu onaylarmı sizce..

inş dediğin gibi yalan haberdir ama cnm bir sürü sitede var ve toplatıldığı söyleniyor..
Benim içime kurt düştü.Kafamda iice karıştı zatenkafamçokkarıştı
Peki kolaylıkla bulabiliyor mu bu iğneyi kullanan arkadaşlar acaba?

toplatılan heparin.yani sadece heparin içeren bi ilaç..saf alkol gibi bişi diim.ama bizim kullandığımız iğneler ya codyum yada calsiyum içerikli.ve içinde suda var.yani saf heparin deil.o yuzden hiç bir zararı yok.ben şubat ayından beri aralıksız hergün vurulkuyorum.allahıma bin şükür 29. haftamı doldurmak üzereyim.ltfen haberlerin içeriğini ii arastırıp verelim bu tür sitelkerde..bir cok insanın umut bağladığı iğneler akıl karısıklığı yapmasın..

bende bu iğnelerden kullanıyorum içeriği enoxaparin sodium.. clexane 0,4 iğne oluyorum hergün. bu heberin aslı varmıdır kafa karıştırmayın ltfn..

Arkadaşlar amacım akıl karıştırmak değildi tabi ki..Sonuçta bende aynı sorunu yaşayanlar arasındayım ..
Ve burası bir forum..Bu gibi endişelerimizi paylaşmamız çok doğal.Doğruyu bilen arkadaşlardan bilgi isteyerek açmış olduğum bir konuydu.Ben de sizden mesajımın içeriğini tam olarak anlayıp yorum yapmanızı rica edeceğim...

canım benm msjını tam olarak anladık emin ol.ama bu tür şeyleri koymadan çnce iice arastırıp gecrektende bööle bir risk varmıdır onu bulmak lazım.yoksa sana kasti yapılmıs yorumlar deil bunlar.hadi bizler bilgili insanlarız.ama buraya takılan eğitim seviyesi altta olan insanlar var.şimdi bu habei okur kullanması gereken iğneyi kullanmaz...maalesef var bunlar...ama tekrar ediyorum toplatılan veya yasaklanan iğnelerimiz deil heparin..hani derler ya herseyin azı karar coğu zarar die.bizim iğnelerede azıcık heparin damlatmıslar die düşün.

X