Hep ver hep ver versemde cimriyim vermesemde.

Iyi de kendine de cimrilik yapiyorsun. Tup bitmesin diye cay icmemek ne demek. Bu sekilde para biriktiren birilerini biliyorum , biriktirdikleri parayi da caldirdilar bir ise yaramadi.

Ha gorumcelerden hoslanmiyorsaniz , araya mesafe koyup gelmemelerini saglayacaksiniz. 1 saat Tv acti, cay demledi , yag istedi bunlari bahane diye one surmeyin(iz).

Yaşamak bütün gün elinde çayla tv karşısında oturmak kaynana gelin izlemek yemekteyiz izlemek he anladım ne güzel yaşam.
Yoo, bu da değil. Sürekli sinekten yağ çıkarıp küçük hesaplar yapmak sizi yormuyor mu? İnsan çabuk yaşlanır böyle.
Bütün gün kaynana gelin izlemek istemiyorsanız da ağzınızı açıp söyleyin, kendi evinde izlesinler. Bu kadar zor değil.

Doğru haklısınız. Ama inanın bazen dışardan bile yiyoruz. Çay icmiyosam kola içiyorum oda para sonuçta . Canım kek istese kalkıp yapıyorum yani o kadarda kısmıyorum ki. Tv zaten sevmiyorum açmayıncada tasarruf olarak görüyorum. Ama görümce açınca da gereksiz görüyorum. Benimde çok özel bi çabam yok yani . 16 aylk kızım var bu zamana kadar 1 saatten fazla izletmedim çünkü sonuçlarını biliyorum. Yeri geliyor gezmemize de gidiyoruz tabiki..

haklısiniz da burda hata onlarda degil

onlara bunu yapma cesaretini veren esinizde

islak mendil durumunu soylediginizde uzuldum

ama siz evli bi bayansiniz, ozel ihtiyaclariniz olur. bebeğinizin neyi eksik ne alincak en iyi siz bilirsiniz. bunu esinizin maasi aileye vermeden ayirip size bu senin icin bu da bebegimizin ihtiyacalarina diye vermesi gerekmez miydi

siz yine de kalbinizi karartmayin haklısiniz ama sizi yorar ve yipratir bu dusunce sadece

Gelişimi için izletmeseniz çok iyi tabiki takdir ettim. Ama çok kasmayın eşinizle hayatın tadını çıkarmaya çalışın. Büyük sorunlar değil geçer gider

Bence siz ordan taşının
Sağlığınız için de iyi olur
Kiraya verin orayı
Kiraya taşının olmaz mı

Neyse tv acmamaya guzel bir vesile gerçketen aptal kutusu bende izlemem ama ses olsun diye acanlardanim, yalniz caniniz cay istediğinde de demleyip için, ondan ne kadar tüp gidebilir ki, biz çay içmeyiz esimle, sadece kahvaltıda iceriz sonra aramayiz ama inan en ufak bir katkisini görmedim cebimize.
Ayrıca haftalık alisveriso nasil 100btl nın altinda tutuyorsunuz. Bugün markette domaresin kilosu 8.89 tlydi. Zaten 3 kişiyiz ben, esim ve çocuğum aldığımız iki parca sey 100 kusur tuttu. Bu haftalik alisveris degil hos haftalik alışverişte yapmiyoruz nerdeyse hergun birsey alınıyor. Neyse bazı şeylerden tasarruf e etmek isteyebilirsiniz ama caniniz çay isterken, evinizde cay varken , su varken düşünmeyin. Tv tercih meselesi olabilir. Ama ne bileyim bazi seylerde rahat olmak iyi gibi, gerci şartlarınızı gelir durumunuzu bilmiyorum ama yinede caninizin istediğini yiyin.

Kendi akil sagligmi korumak için kirada oturuyorm yoksa ev var
Bende çok TV acmam ama bu tasarruf için değil sevmedigm için

Keşke anlasalar.. Bide yanımda millette ne kaynanalar var filan diyor. (Anneme kurban ol diyor içinden işte ) bütün yorumlarımda yazdım ama özel bi çabam yokki. Zaten tv izlemeyi sevmiyorum bekarkende izlemezdim. Yani çok istedğm şeylerden kendimi mahrum bırakmıyorum. Tv yok ama gece yarısı canım istedi diye kek yapıyorum oda elektrik değil mi? görümce açıncada batıyor gözüme özellikle akşam gelmesi rahatsız ediyor çat kapı her dk yanımda bitiyor. Bide sırf tv izlemek için. E git evinde izle....
buarada çay içmeyince tasarruf yapamadığımı farkettim çünkü kola içiyorum o daha pahalı çaya geçeyim en iyisi . Yani dediğim gibi herşeye para harcasamda onların zamanında yaptıklaro yüzünden gözüme batıyor...

Kendi akil sagligmi korumak için kirada oturuyorm yoksa ev var
Bende çok TV acmam ama bu tasarruf için değil sevmedigm için
Aynen bende sevmiyorum kolay yoldan tasarruf yapmış oluyorum. Ama görümceninde geceye kadar gelip evimde izlemesini istemiyorm o saate tv kapalı olacak ben yatıcam o daha izliyor keyfine göre

Ekmek yemiyorum pasta yiyorum diyorsun.

Kola daha zararli bedava verseler de icme.

Aynen bende sevmiyorum kolay yoldan tasarruf yapmış oluyorum. Ama görümceninde geceye kadar gelip evimde izlemesini istemiyorm o saate tv kapalı olacak ben yatıcam o daha izliyor keyfine göre
Ama çocuklar isteyince aciyorm mecbur bazen size TV nin açıklığı değil gorumcenjz rahatsız ediyor
Ama cay konusunda üzgünüm orda biraz cimrilik oldugnj düşünüyorum

Ben asıl bu kadar cimriliğe eşin ne düşünüyor onu merak ettim. Aferinmi diyor yoksa çözümü mesaidemi buluyor.

Tedavi olun anlattıklarımız doğruysa. 3 kişi üstelik bir tanesi çocuk 100 lira harcama ak ne demek haftalık yiyecege. Peynir zeytin ye sen 3 ogün 100 lira yetmez.

Çok tesekkür ederim haklısınız. Kin tutmamam gerek. Eşim geçte olsa anladı. Zaten o olayların üstüne ayrıldık. Ya inanın yazdıkça aklıma geliyor hazmedemiyorum. Hamileyken sürekli akşamları kek yapıyordum hem yeni ögreniyordum hemde canım istiyodu. Tabi şeker yağ yukardan indirip. Çünkü bi kapılar ayrı yeme içme bir. Kv ile görümce yanımda konustular bu eve şeker yağ dayanmıyor yağ içiyolar kabız olmuslar heralde filan diye. Kek yaptığımı bildikleri halde bunları söylediler. Yazdıkça okadar şey hatırlıyorum ki bende aynı onlar gibi olmuşum

Ekonomik durumunuzu bilemiyorum tabi ancak bu kadarı da aşırı cimrilik. Televizyonun yakacağı elektriği, çayın ısınması için gidecek tüp miktarının hesabını yapmayı aklım almadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…