kusura bakmayin
M MyAngelll , sizin konunuza denk geldi... soylemeden edemeyecegim...
cogu aldatma konusunda, kadin kabul ederse asagilik, rezil, zayif, olmus bitmis olarak goruluyor. aldatan erkegin insanligindan duyulan suphe bir yana, kara zindanlara layik bulunuyor, lanetler ediliyor, ne cezalar biciliyor akil alir gibi degil.
kadiniz ya, hadi kadinlari anladik diyelim; erkek dogasinin sifresini cozmus oldugumuza inanmiyorum ben.
bence kadinlarin atladigi bir seyler var.
- kadin ve erkek esit degildir. hormonlari, vucut yapilari, ya da duygusal yapilari.
- erkekler kadinlardan daha cok siklikta cinsel istek duyarlar.
- kadinlar, cocuk dogurur, erkekler doguramaz.
- kadinlar her ay regl olur, ama hicbir erkek orkid kullanmamistir bu gune kadar.
uzar gider. kanun onunde ya da maas gununde kadin erkek elbetteki esittir. ancak neden anneler bilmem kac ay dogum izni alabiliyor da babalar bir iki hafta? esitlik kadin erkek arasinda cok fazla zorlanmis bir kavram. kabul edelim...
elbette sosyal rollerden ya da istisnalardan bahsetmiyorum. ancak bazi genel gecerliligi olan fenomenlere de saygi duyulmasi gerektigini dusunuyorum ben.
esiniz, sevgiliniz sizden gizli bir seyler yapiyorsa, her ne olursa olsun aldatmaktir. kandirmak yani. ben surdayim der ama orada degildir. bu bir aldatmaktir, ya da hayatimin tek kadini sensin der, ama gezdigi genelevlerin haddi hesabi yoktur. ruhunuz duymaz, ama aldatilmamis olursunuz sozde. ama ozde kandirilmissinizdir. ben bu tur aldatmaktan herkesin cekinmesi gerektigi kanisindayim. bir kadinin kocasina, 50 lira harcadim hayatim deyip, 10 lirasini kenara koymasi da aldatmaktir, 'kamera karsisinda soyunuverdim canim, bu aldatmak sayilmaz' da aldatmadir. ikisi de birdir, ve cok cirkindir.
ancak su konuda kartlari acik oynamak bence herkesin yararina olur. erkekler, hepsi degil elbet, ama buyuk cogunlugu mutemadiyen bircok kadini guzel bulur; onun poposu, bunun gogsu hostur; ay o kiz ne heyecanlidir, yatakta kim bilir ne kadar iyidir; ne guzel cilveli kadin, ya da kesin bu kadin benim evdekinden daha guzel yemek yapar ve daha guzel kocasiyla ilgilenir; su kadin olmaliymis bizim cocuklarin anasi, kim bilir cocuklar ne zeki olurdu... uzar gider. erkekler boyle. bence sadece aklindan benzer dusunceler bile gecirmesi bir aldatmadir. ancak, bu dusuncelerin sugoturmez varligindan veya arasira 'hayvani' isteklerini gidermek icin bir kadini gordugunden haberdarsaniz, o aldatmak degildir.
sinirlarinizi birlikte belirlemeniz yeterlidir. ornegin 'duygusal bir baglilik yasarsan kabul etmem' dersiniz, o kisi de duygusal baglilik yasayacagini hissettigi an size gelir soyler, ayrilirsiniz. aldatilmadan, her seyi acik net konusarak...
birliktelik, evlilik ya da sevgili ya da birlikte yasamak... bu iliskilerin temelinde guven oturmali. kimse kimseye yalan soylemezse, hicbir sey gizlemezse, ve birlikte cizilen sinirlarin disina cikilmazsa kimse uzulmez.
bu derece acik olmak tabii ki cok alisilmis bir sey degil, cunku hep ezberden ogretiliyor. erkek bir kadina bagli kalir, gozu baska kimseyi gormez vs vs. en iyisi ideali olmasi gereken bu, ama basarabilen erkekler bence hepimize yetmez. paylasamayiz yani, cok azlar.
o yuzden bazi gercekleri kabul etmekle ise baslanmasi gerektigini dusunuyorum. sonra kendini, kendi limitlerini tanimak gerekiyor, son olarak da iliskinizin guven temelli olup olmamasina.
ve elbette ki sevgi... inanin, gercekten sevdiginiz bir erkegi evde baglamak yerine salar, ozgur birakirsaniz, ve o yine de size geliyorsa emin olun sizi seviyordur.