Hep Kayınvalideler mi Suçlu??

bana biraz tek taraflı görüyor ve anlatıyorsunuz gibi geldi..
yani burda azımsanmayacak kadar çok ''imdat kaynanam 1 ay bizde kalacak'' diye başlıklar açılıyor..
gelininiz 8 yıldır kayınvalidesiyle yaşıyor..
kimse yükünü hafifletmediği gibi , birde ''parasını alıyolar, milyonluk arsada oturuyolar, kira vermiyolar, bakacaklar'' mantığıyla yaklaşılıyor..
2 günlüğüne misafir gelse düzenimiz şaşıyor, birde o gelini dinlemek lazım..
elbette yakmayı yıkmayı haklı çıkarmaz bu durum, ama herkesin bi tahammül noktası vardır..
size hiçbir şekilde karışmak düşmez..
bu durumu oturup konuşacak olan annannenin tüm evlatlarıdır..
elbet mantıklı bir yol bulunacaktır..

şimdi benim anladığım kayınvalidenize siz bakacaksınız kızlarını karıştırmayacaksınız? Allah uzun ömürler versin yaşıyorsa teyzeye..çok hakkaniyetli kadınsınız

ciddi manada olayın esas noktasını anlamadığınızı düşünüyorum...

sen kendi açından haklısın da yengen yerine biraz dayında suç bulsa. kadın belli kaynanası ile yaşamak istemiyor bir sürü çocugu var ben niye 8 senedir bakıyorum diyordur. o evde kalmayı da dayın ısrar ediyordur. o zaman ayrı eve çıksın dayınla yengen. dayını ikna edin evi ayırsın. boşa deyip duracağınıza..

[QUOTE="parkbyull, post: 41536036, member: 623498 PARA VARSA NEDEN BAKICI TUTULMUYOR ..dikkat çeksin diye büyük yazdım[/QUOTE]
Tutmuslar ya iste 8 yildir sesini cikartamayip 8 yılın sonunda neden yatak yakacak seviyeye gelmis belli olmayan gelin varken bakiciyi kim gelin kadar ezebilir vereceğin paraya der ceker gider bakici gelin oylemi

canım benim konuyu açan dayının yiğeni, kendi diyo bayram seyran gider 5 dk oturur geliriz diye, olaylara ne kadar hakim olabilir

benim rahmetli babam anneme 1 sene annemlerle otururuz demiş, olmuş 10 sene, dayının böyle demedigi ne malum, konu sahibi Hayır dayım öyle bir şey demez diyebiliyor mu

iyide bu işler parayla olmuyor..vicdani bi mesele tüm kardeşler arasında
tamam işte vicdanen yapmak gereken,kadının huzuru sağlanmalı.dayı,karısını alıp o evi terk etmeli.kadına bakıcı tutulur.kızları,diğer gelinleri isterse gelip ilgilenir.
miras konusunun da, kadın daha yaşarken konu edilmesi bana çok ayıp geliyor.

Biricik ananem benim herkes en yakınına toz konduramaz ya o misal.. Bi arkadaş ta sormuştu yatak olayı nı a
ÇOK PARA VARSA NEDEN BAKICI TUTULMUYOR ..dikkat çeksin diye büyük yazdım

ilk baştan o da düşünülmüştü gelmeden önce ama istemedi anane tek kalırım dedi..Sonra dayım geldi işte.

Burda gelin konu açsaydı şu tarz bir şey olurdu muhtemelen:
Eşimin ısrarı ile kayınvalidemlerde yaşıyoruz. Kaç kere ayrılma noktasına geldik. Ama bir şekilde hep barıştırdılar. Torunundan tosununa kadar herkes evliliğimizin içinde. Herkes bir yorum yapıyor. Çok bunaldım. Bir cinnet anında yatağını yorganını yaktım.

Yani konu bu olsa bile kimse yatak yorgan yakmaya aferim demezdi bence. Burda geline hak verenlerden hepsi de bunu eleştirirdi. Tamam evet çok bunalmış olabilir ama yatak yorgan yakmak nedir. Burdaki tek sorun dayı bence. Annesi ile kalmak istemeyen eşini zorluyor. Pek tabi alternatif çözümler bulabilir. Ayrı ama yakın bir eve çıkabilir, hem annesini hem eşini memnun edecvek seneryolar bulabilirdi. Ama bu şekilde olmamış.

20 yıl diğer dayımlarda kaldı 8 yıldır bu dayımlarda kalıyor dediniz. Size dışardan konuşmak ne kadar kolay ya siz neden bakmıyorsunuz madem bu kadar düşünüyorsunuz? Siz dayınıza nasıl boşan diyebilirsiniz ya da teyzeleriniz o kadını nasıl evden kovabilir kadının başında kayınvalide bir değil ki yiğen bile kayınvalide olmuş bıkmıştır kadın madem öyle alın bakın anneannenizi bu kadar düşünüyorsunuz götürün evinize huzurla bakın. Benim anladığım erkek ailesine bakmak zorunda gibi görüyorsnuz kız kardeşlerde sadece dışardan karışmakla meşgul kusura bakmayın ama böyle

1 sene konusunu duymadım hiç.. Evet aynı durumu benim anneme yapacak olsa polisle tutanak tutturup uzaklaşma aldırır evden atarım..

bence konu sahibi önce şunu ailecek bi anlamanız gerekiyor..herşey parayla olmuyor...baktınız ananeniz paraya rağmen bakılmıyor sıkıntı çekiyor üzülüyor; yaşlı başlı kadın son zamnları denir başlarım parasına denip kendi evine alınır durum bu yani...

canım sen yengeyi unut hakkatten huysuz bir nenen var haberin olsun.

babaannem de öelene kadar bizde kaldı..Annem 16 yaşındaydı evlendiğinde 40 sene yaşadı..E biz de mi yapsaydık aynılarını.

Arkadaslar kadın ilaç kullanıyomuş, zaten demiş evi de yakarım diye sağlıklı adam bu lafları etmez cidden evi yakar ilaç kullandığı için de ne ceza alır ne bişey

bu raddeye getirmeyin bu işi

onlar 5 dakika oturup gelmeyi,gelinimize zahmet vermeyiz,anlamında yapıyorlar ama bu da yanlış.şahsen ben olsam,gider kalırım arada annemi alır,(3-5 güncük kısa tatiller şeklinde)hem annemin düzenini bozmaz,hem de geline dinlenme fırsatı veririrm.burada gelin tamamen haksız demiyorum.ama çözüm.80 yaşında ki bir kadını yerinden yurdundan etmek değil ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…