Henri Charriere-Kelebek

PrensesPeri

yepyeni bir yaşam :)
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2007
8.601
583
723
39
Eskişehir

İşlemediği bir cinayetten, müebbet kürek cezasına çarptırıldığı sıra, yargıtaya bile başvurmayacak kadar umutsuz, toplumun gözden çıkardığı bir sürpüntüydü. Uğradığı haksızlığın bilediği bir hınçla çok az insanın sağ kalmayı başardığı kürek cehenneminden kaçıp kurtulabilmek için aralıksız on üç yıl sürecek korkunç kaçma-yakalama- yeniden kaçma mücadelesine atıldığında gizlediği bir tüp içindeki bin altı yüz franktan başka hiçbir şeyi yoktu...

Çok genç yaşında tutkunu olduğu idealleri ve gelecek arzusu onu ‘insanca bir felsefe’ ve ‘üstün bir uygarlık’la tanıştırdı: Modern sistemin kokuşmuş yolları yerine Kızılderililer’in, cüzzamlıların, okuma yazma bilmeyen yoksul balıkçıların gerçek uygarlığıyla .

Bir, iki, üç, dört, beş; bir, iki, üç, dört, beş.

Ardı ardına sıralanan bu rakamlar aslında bir hücrenin uzunluğu: Bir uçtan bir uca beş adım.

Tüm yaşamın göz önünden geçtiği beş adım. Hayallerle ve tutkularla atılan beş adım. Yargıçlara, mahkemeye ve insan kazanmak yerine kaybetmeye dayalı yargı sistemine atılan beş adım. Modern olarak nitelenen ülkelere atılan beş adım. Tüm duyguları iğdiş eden her türlü korkuyu insanın içine salan beş adım. Özgürlüğe ve geleceğe atılan beş adım.

Kelebek bir özgürlük mücadelesi...

ilginç okumayı çok isterdim bulmaya çalışacam bu kitabı paylaşım için teşekkürler

ilginç okumayı çok isterdim bulmaya çalışacam bu kitabı paylaşım için teşekkürler

ececiğim banada ilginç geldi.yaşanmış olmasıda ayrıca merak uyandırdı umarım bulursun.
rica ederim ne demek :1hug:

canım eski bi kitap sanırım çok sayfalık..
o kitabı buldum ben ama şuanda başka kiştap okuyorum o bitsinde..
öve öve bitiremediler o kitabı bana ama

benim herzaman kitap aldığım biryer var.orda buldum.evet canım eski bir kitap.yayın hakkı diyor 1969 dan bahsediyor.ondokuzuncu basımı var elimde 1999 muş :1rolleyes: banada çok övdüler.bitireyim.buraya yazarım yine şahsi fikrimi a.s.

Kelebek, çok güzel bir kitap. Özgürlük uğruna insanların nelere katlandığını güzel bir dille anlatmış. Bu kitabı okuduktan sonra özgürlüğün kıymetini bir kez daha anlıyor insan. Sinema filmi olarak ta çekildi. Sanırım Dustin Hoffman oynadı. Tavsiye ederim. Tekrar tekrar okunacak bir kitap.

muhteşem bir kitap, herkes okumalı
kelebek imkansızı başarmanın öyküsü hem de sonu ölüm olan bir imkansızlık ve bunu özgürlüğü için göze alan bir insan, bu nasıl bir azimdir, nasıl bir inançtır..mutlaka okuyun kızlar 2 kez okudum 3 de okurum 5 de,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…