Hemşirelik okuyan veya hemşire olan bayanlar bir bakarmısınız

Smile_90

Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2016
463
170
Merhabalar :) ben hemşirelik okumak istiyorum ama iş imkanı nasıl çalışma saatleri maaşı ataması nasıl merak ediyorum. Internette okuyorum ama bizzat yaşayan birinden öğrenmek istiyorum. Yardımcı olursanız cok sevinirim .

Merhaba. Atamaları maalesef eskisi gibi iyi değil. Uzun zamandır bende atama bekliyorum. Özel sektörde çalışıyorum. Özel sektörde de çalışma saatleri hem çok fazla hemde gece, gündüz, 24 saat karışık çalışıyorum. Hem psikolojik hem de fiziken çok yıpratan bir meslek. Şu anda da çok fazla hemşirelik mezunu olduğu için özel sektörde rağbet kalmadı. Tecrübeli bir hemşire istediği hastanede çalışabiliyorken şimdi açıkta bile kalabiliyor. Ancak devlet kadrosundaki hemşirelerin şartları genelde daha iyi o da baya zorlaştı dediğim gibi. İyi düşünün kesinlikle.

Smile_90. Canım bende hemşirelik okuyorum dışardan çok havalı revaçta görünebilir. Fakat göründüğü gibi değil. Bir kere insanlarla ilişkilerin diyalogların iyi değilse, empati duygunu geliştirmemişsen kesinlikle tercih etme. Düzenli bi hayatın olamayacak. Akşam eve geldiğinde çok yorgun olacaksın. Bu devlet de de özel de de aynı. Ben isteyerek tercih etmemiştim. Hala sıkıntı yaşıyorum. Hastalarımla hic sıkıntılarım olmadı benim. Yaşlılar her zaman benim ismimi bilgi ve benden yardım istedi. Beni yanına oturtup ağlayan da çok oldu. Beni kızı kabul eden de oldu. İletişimim açık olduğu için bana akıllarındaki soruları sorabildiler. Hastaların soru sormaktan çekindiği bi hemşire olmadım. Tabiki hastadan hastaya değişir. Çünkü haddini aşan ahlaksız dengesiz hastalarda oldu. Çok yaşlı olmadıktan sonra veya adamın tavırları benim hoşuma gitmediyse erkek hastaları hep mesafemi koruyarak çizgimi onlara göstererek yaklaştım. Mahremiyet çok sınırlı bu arada haberin olsun. Çok yorucu akşama kadar oturmayacağın ve buna rağmen işini hakkıyla yapamayacağın bi meslek. Atamalara gelince meslek lisesinden atanma devri bitti. Mesela bu sene 2000 hemşire aldılar. 200 ü lise mezunu. Senelerce atama bekleyeceğini zannetmiyorum canım. Özel de az paraya daha çok iş yaptırırlar. Bu böyledir net olarak. Onun haricinde sormak istediğin bir şey olursa yanıtlarım canım cevap verebildiğim kadar bildiğim kadar

Ya biseyler sorabilirmiyim sizee

Üstteki yorumunuzu okumustum da hemsire birine ihtiyacim var bu ara bende hemsirelik dusunuyorum da bilgi alicaktim gerci yzmisiniz bazi seyleri ama onlarin disindada sorcaklarim vardi . Okuyorum demissiniz sokbet ne zaman gecti bilmiyorum ama bitirdiniz mi bide stajlar hakkinda bitirdikten sonra bölumler hakkinda bilgi almak istiyorum ameliyat hemsireligi cocuk bolumu falan varmis onlar nasil yani kac bolum var interntte hic duzgun bulamiyorum da

Hala okuyorum. Üçüncü sınıf oldu. Stajlar üniversite den üniversiteye değişir. Ama okurken alanını seçemiyorsunuz. Atandıktan sonra ya da özelde çalışırken hastanenin neresinde acık varsa ihtiyaca göre sizi yerleştirirler. Mezun olduktan sonra örneğin diyaliz hemşireliği yoğun bakım hemşireliği kadın Doğum hemşireliği gibi sertifika programları açılır. Siz bunlara gidersiniz ya da hastane sizi gönderir bu programlara. O zaman bu sertifikanıza göre çalışırsınız hastanede. Ama yine de kesin değildir. Hastanenin başka bölümünde hemşireye ihtiyac varsa o zaman yine sizi oraya verebilirler. Başka sorun varsa sorabilirsin tatlım

Cok guze yazmissin cok tesekkur ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…