hemşirelik mi? mühendislik mi?

missnavy

bahtsız
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2015
98
20
iyi geceler ...
bu sene üniversite sınavına girecem ve ikinci senem ama çok kararsızım meslek konusunda hala ...sayısalcıyım ve mühendis olarak hiç düşünmedim kendimi (hayırlısı tabi )... ben hep sağlıkcı olmak istiyordum küçüklüğümden beri fakat insanın ikinci senesi olunca bıkkınlık geldi meslek hayali kuramaz oldum( iki sene üst üstte stres sıkıntı çok kötü etkiledi beni )..ve sınav yaklaşıyor stres falan benim aklım çok karışık. bu günlerde hemşirelik düşünüyorum araştıyorum ama çok kararsızım çok yorucu bir meslek mi artı yönleri neler eksi yönleri neler atanma durumu hepsini düşünmem gerekiyor lütfen yardım edin yorumlarınız benim için çok önemli ...

mühendislikte pek calisma alani kalmadi gibi hemsirelik daha ideal eger para kazanma acisindan bakiyorsan ama mesleki zorluklari fazla tabiki arastirip inceleyip ona göre karar vermelisin

mühendislikte pek calisma alani kalmadi gibi hemsirelik daha ideal eger para kazanma acisindan bakiyorsan ama mesleki zorluklari fazla tabiki arastirip inceleyip ona göre karar vermelisin
gerçekten bende kararsızım bu konuda ve hemşirelik bana çok sempatik geliyor muhendislikte dediğiniz gibi hayırlısı artık :KK9:

Mühedislikte okudugun okula ve bölüme göre iş bulma ihtimalin değişiklik gösterir. Hemşirelikte nasıldır bilmiyorum ben mühendislik okuyorum. Sanıyorum daha garanti olmalı yani en azından kpss de olmazsa özel sektöre girme ihtimalin var üniversiteye çok baglı oldugunu zannetmiyorum bunun. Mühendislik okuması cok zor bi bölüm baştan söyliyim netlerin çok yüksek değilse hemşirelik yaz kendini zorlama derim. :KK52:

Mühedislikte okudugun okula ve bölüme göre iş bulma ihtimalin değişiklik gösterir. Hemşirelikte nasıldır bilmiyorum ben mühendislik okuyorum. Sanıyorum daha garanti olmalı yani en azından kpss de olmazsa özel sektöre girme ihtimalin var üniversiteye çok baglı oldugunu zannetmiyorum bunun. Mühendislik okuması cok zor bi bölüm baştan söyliyim netlerin çok yüksek değilse hemşirelik yaz kendini zorlama derim. :KK52:
anladım canım peki sen hangi bölüm ve ünide okuyorsun? ya aslında cevremdeki çoğu kişi mühendislik okuyor ve tekrardan sınava hazırlanıyorlar onlar kafamı çok karıstırdı :KK43::KK43::KK43:

Canım ben kocaelideyim. Elektronil ve haberleşme 40binle girdim. Ama cok zorlanıyorum o yüzden zorlanmaya gelemem diyosan hemşirelik yazz derim :) tabi hangisini daha cok severek yapıcagını da göz önüne almalısın
:)

Te
Canım ben kocaelideyim. Elektronil ve haberleşme 40binle girdim. Ama cok zorlanıyorum o yüzden zorlanmaya gelemem diyosan hemşirelik yazz derim :) tabi hangisini daha cok severek yapıcagını da göz önüne almalısın
:)
tesekkur ederim canim :KK52:bakalim ya hayirlisi :KK17:ne cikarsa bahtima :KK66:

iyi geceler ...
bu sene üniversite sınavına girecem ve ikinci senem ama çok kararsızım meslek konusunda hala ...sayısalcıyım ve mühendis olarak hiç düşünmedim kendimi (hayırlısı tabi )... ben hep sağlıkcı olmak istiyordum küçüklüğümden beri fakat insanın ikinci senesi olunca bıkkınlık geldi meslek hayali kuramaz oldum( iki sene üst üstte stres sıkıntı çok kötü etkiledi beni )..ve sınav yaklaşıyor stres falan benim aklım çok karışık. bu günlerde hemşirelik düşünüyorum araştıyorum ama çok kararsızım çok yorucu bir meslek mi artı yönleri neler eksi yönleri neler atanma durumu hepsini düşünmem gerekiyor lütfen yardım edin yorumlarınız benim için çok önemli ...

mühendislikle hemşirelik ne alaka?

mühendisliği içindeki alanlar bile birbirine benzemez.

makina, elektrik, inşaat, kimya , gıda, malzeme ,elektronik,çevre,maden vb. farklı alanlar farklı iş imkanları.

üniversite çok önemli.

sen hemşirelik mi dediğine göre puanın düşük muhtemel. mühendisliği tavsiye etmem o zaman.

Ben 8 yıllık üniversite mezunu hemsireyim fakültede çalışıyorum bence mühendisliği yaz hemşirelik yazdığın fakülteye göre değişir bizim fakülte bizi çok zorladı tıp fakültesi aynı eğitimin hızlandırılmış versiyonunu aldık ama bazı fakultelerde geçmek te kolaymis staja gelen öğrenciler söylüyor
gelelim çalışma koşullarına gece gündüz yok hasta olsan rapor almak çok sıkıntı bayram tatilin yok maaşım 2400 falan alıyorum müh devlette 3000 geçiyor bayramda ailenin yanında oluyorsun en iyi şey bide gece uykusu var ya bu arada hemsirelikte hafta sonu da olmuyor servis hemsiresiysen tek güzel yani benim mesleğimin kişinin sağlıklı şekilde taburcu olduğunu görmek :)
Bence hemşirelik yazmadan iki kez düşün

muhendıslıkte okudugun bolumun ve unıversıtenın cok buyuk etkısı var ıs bulman konusunda hemsırelıkte daha rahat ıs bulursun ama puanlar acısından kıyaslanabılır mı bu bolumler suanda puanları ne durumda yanı hemsırelıkle muhendıslık pek kıyaslanacak meslekler ya da alakalı meslekler degıl yanı hangısını yapabılecegını bılmen lazım

hemşirelik işsiz kalmazsın insanlar yaşadığı sürece sağlık sektörü hep ayakta kalacak zamanında sağlık lisesine gitmedim kazandım da ama şimdi kamu mezunu olarak işsizim kpss ye çalışıyorum

Ben universitede hemsirelik okuyorum ama sana hemsireligi cok tavsiye edemiycem. Cunku hak ettigimizi yasamiyoruz. Kole gibi calisiyoruz. Her ise biz kosturuyoruz ama tesekkuru baskalari aliyo. Zor yani. Genc ruhlu dinamik bu isi cani gibi seven para olmasa da olur diyen bi tipsen bu meslek sana gore

Ben 8 yıllık üniversite mezunu hemsireyim fakültede çalışıyorum bence mühendisliği yaz hemşirelik yazdığın fakülteye göre değişir bizim fakülte bizi çok zorladı tıp fakültesi aynı eğitimin hızlandırılmış versiyonunu aldık ama bazı fakultelerde geçmek te kolaymis staja gelen öğrenciler söylüyor
gelelim çalışma koşullarına gece gündüz yok hasta olsan rapor almak çok sıkıntı bayram tatilin yok maaşım 2400 falan alıyorum müh devlette 3000 geçiyor bayramda ailenin yanında oluyorsun en iyi şey bide gece uykusu var ya bu arada hemsirelikte hafta sonu da olmuyor servis hemsiresiysen tek güzel yani benim mesleğimin kişinin sağlıklı şekilde taburcu olduğunu görmek :)

yazmıyım yazmıyım dedim de tutamıcam kendimi.

üniversite sınavından yüksek puan alıp hemşirelik seçen var mı yok?

fizik matematik yapamayan insanlar utanmasalar mühendisliğe kolay diyecekler ki fizik hele de matematik bilmeden mühendisliği oku bakalım. projeler, çizimler.

iyi puanla girilen üniversitelerde mühendislik okuyun da görelim sizi. bu hayatta daha neler duyucaz bilmiyorum. bir defa biri de siyasal bilimlere mühendislikten zor demişti ki matematiği yapamıyordu bu kişi kaldı ki nereden yapacak mühendislik matematiğini.

ben hemşirelik mesleğine kolay demiyorum orada yanlış anlaşılmasın. ama okuması zor olamaz. size zor geliyorsa tabi bilemicem her insan aynı değil sonuçta.

yazmıyım yazmıyım dedim de tutamıcam kendimi.

üniversite sınavından yüksek puan alıp hemşirelik seçen var mı yok?

fizik matematik yapamayan insanlar utanmasalar mühendisliğe kolay diyecekler ki fizik hele de matematik bilmeden mühendisliği oku bakalım. projeler, çizimler.

iyi puanla girilen üniversitelerde mühendislik okuyun da görelim sizi. bu hayatta daha neler duyucaz bilmiyorum. bir defa biri de siyasal bilimlere mühendislikten zor demişti ki matematiği yapamıyordu bu kişi kaldı ki nereden yapacak mühendislik matematiğini.

ben hemşirelik mesleğine kolay demiyorum orada yanlış anlaşılmasın. ama okuması zor olamaz. size zor geliyorsa tabi bilemicem her insan aynı değil sonuçta.
Ben mühendislik eğitimi hakkında bişey demedim demem de çünkü bilmiyorum bilmediğim konu hakkında bişey söyleyemem ama çalışma koşulları arkadaşların anlattığına göre devlette olursan biraz daha iyi ve maaşı da iyi ama özel çok yoruyor mühendis arkadaşların ifade ettikleri bu konu da net bilgiyi mühendis biri söyler tabiki
Ama hemşirelik eğitimi üniversiteden üniversiteye göre değişiyor yaşayan ve matematik gibi sayısal derslerin iyiydi fakat hemsirelige yakın aile dostumuzdan dolayı gittim garanti meslek diye bu kadar zor çalışma koşulları olduğunu bilseydim bir kez daha düşünürdüm hemşirelik zor insan hayatı sana bağlı ufak bir hatada insan hayatına mal oluyor
Ne olmak istiyorsan onu yap bence nerde mutluysan

Hangi üniversiteden mezun oldunuz

X