Hemşirelik Bölümü

Slania

♪♫
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2010
5.765
282
Arkadaşlar hemşirelik okuyanlar ya da okumak isteyenler buradan bölümle ilgili paylaşımlarımızı yapalım.
Ben fakültesini okumak istiyorum yalnız pek bilgim yok. İzmirde veya çevresinde okumayı istiyorum. Dokuz eylüle ve Egeye baktım YGS 2 puanları vardı. Oradaki bölümler yüksek okul mu yoksa fakülte mi? YGSden değil LYS MF3ten girmek istiyorum. Hangi okullara hangi puanlarla giriliyor. 4 sene mi yoksa hazırlıkla beraber 5 sene mi? Bu konularda beni bilgilendirir misiniz? Şimdiden teşekkürler...

kuzenim egede orası yüksekokul ygsden alanlar yüksekokul dedi bana ama ege bu sene lysden alıcak yani fakülte olucak diyo

kuzenim egede orası yüksekokul ygsden alanlar yüksekokul dedi bana ama ege bu sene lysden alıcak yani fakülte olucak diyo

Umarım öyle olur. Yüksek okul istemiyorum. O kadar sene sayısal okumuşum bir işe yarasın. Ygs de pek iyi geçti sayılmaz zaten. Lys konularında daha başarılıyım. Acaba Dokuz Eylülün fakültesi var mıdır? :44:

Umarım öyle olur. Yüksek okul istemiyorum. O kadar sene sayısal okumuşum bir işe yarasın. Ygs de pek iyi geçti sayılmaz zaten. Lys konularında daha başarılıyım. Acaba Dokuz Eylülün fakültesi var mıdır? :44:

benim bildiğime göre ygsden aldığı için hemşirelik yüksekokul oluyor sen dokuz eylülün fakültesi var mı derken hemşirelik fakültesi olarak mı sordun canım

benim bildiğime göre ygsden aldığı için hemşirelik yüksekokul oluyor sen dokuz eylülün fakültesi var mı derken hemşirelik fakültesi olarak mı sordun canım

Evet canım aynen öyle. :KK61: Bazı okullarda var, MF3le alıyorlar. Dokuz eylül ve Egeye YGS2 puanıyla girildiğini biliyorum. Tabi bu seneki puanlamayı bilemem.

Gectigimiz sene tutturamadim bu sene tekrar girecegim.
Rehber hocama danistim fakülte ile yüksek okul arasinda bir fark yokmus. Ikisi de 4 yillik ve ayni dersler isleniyor ikisinden de hemsire olarak mezun olunuyor.
Bilgisi olan, orada okuyan varsa bu konuda bilgilendirirse bizleri sevinirim. Hemsirelik bölümü ile ilgili burada tartisalim.

Son düzenleme:
Sml son sınıfım bu yıl ygs ile tercih yapacağım ben.
Yüksek okullar daha çok pratik, fakültelerse teorik ağırlıklı eğitim verirler.
Başka farkları yok ikisindende mezun olsna hemşire olacaksın ikisi de dört yıllık

Arkadaşlar merhaba . Size bir soru soracağım. Ben 10. sınıfa yeni geçim şuan normal ticaret meslek lisesi okuyorum. Anadolu kazandım ama gidemedim. Sağlık okullarınıda tercihe yazmıştım çıkmadı. Hala hemşire olmak istiyorum. Bişr kaç kişiye sordum lise 2 den devam edemezsin konu kaçırırsın bir den başlaman lazım diyor. Bende sırf 4 ders için 1. sınıfı tekrar okumak istemiyorum. Araştırma yaptım 4 dersden geri kalıyorum bunlar; pskoloji, tıbbi etik ve meslek tanıtımı, anatomi fizyoloji, meslek esasları ve tekniği. Bunların kitabını alsam ve çalışsam herhalde sözel ders youtubede felan eğer inceleme felan yaptılarsda biliyorsunizki youtubede ders anlatıp atıyorlar oradan takip etsem yaz boyunca çalışsam bu 4 derse lise 2 den başlama şansım olabilrmi acil cevapp :44:

Merhaba ben 11.sınıf ogrencisyim imam hatipte okuyorum ve hemsirelik bolumunu istiyorum. Cogu ksii bu meslek icin zor diyo yorucu iste nobetleri vs. siz ne dusunuyosnuz bu konuda yorulmaya deymez mi ? Benim derslerim oyle cok iyi degil üniversiteyi kazanabilirmiyim bilmiyorum ama buu meslek aklima cok yatti. Acikcasi soguk kanli oldugumda soylenemez suan igneyi bile zor yaparım diyorum ama zamanla alışirim diye düşünüyorum. Sizde dusuncelrinizi paylasirsaniz sevnirim simdideen tesekkurler :))

hemşirelik neden böyle hiçbi yer gelmezse hemşirelik yaz denilen bölum halıne getırılıyorrr?bnde hemşirelik okuyorum ve bu nıyetle gelen cok kısı var hıcbırı severek yapmadığı ıcın yapamıyor.ayrıca okuması da zor.hemşirelık derslerı kötu olanların geldığı bı bölum degıl lutfen

X