• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hemoroid(basur) sorunu yasiyanlar

Prensesruya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2017
113
15
48
28
Kizlar acil yardim.
Ilk cocugumu dogurdum hamileyken basur cikdi ama bi sorun yaratmiyordu dogum yaptikdan 1 bucuk ay gecdi ve simdiki agrisina dayanamiyorum oturamiyorum afedersiniz lavoboda ccanim cok yaniyor resmen agliyorum

buradan basurunuza biz bi şey yapamayız öyle bir teknoloji yok her tuvalette canınız yanacağına bence bir doktora gidin

Kizlar acil yardim.
Ilk cocugumu dogurdum hamileyken basur cikdi ama bi sorun yaratmiyordu dogum yaptikdan 1 bucuk ay gecdi ve simdiki agrisina dayanamiyorum oturamiyorum afedersiniz lavoboda ccanim cok yaniyor resmen agliyorum
Öncelikle dr gidip boyutunu öğrenmelisiniz. Dr gidene kadar da beslenmenize dikkat edin bol sıvı tüketin, hazır gıdalardan uzak durun ve dayanabileceğiniz sıcaklıkta küvete oturun dolaşım hızlansın ve ağrınız azaldın. geçmiş olsun

Kizlar acil yardim.
Evet doktora gitmeniz lazım
Genel cerrahi bölümüne
3. Aşama ve sonrasındaysa ameliyat gerekebilir
Ortası boş oturma yastıklarından alın medikalden

Oncelikle kabiz olmamaya bak.. bunun icin sabah ac karnina ilik balli su icebilirsin. Zeytintagida icebilirsin. Kuru kayisi incir hosaf bol su..lifli meyve sebzeler yemen lazim.. sut yogurt tuketimi olsun. Kisaca cok dazla et ve karbonhidrat tuketme. Bu sekilde daha beter olmasinj onlersin. Hala kotuyse zaten bekleme doktora git

Sıcak suya otur bide cok bilindik bi krem var onu kullan iyi geliyor doktora bunun için gitmek çook zor ayni durumu yaşıyorum...kanama varsa kesinlikle doktora git

bence hemen doktora gitmeli basur memeleri oluştuysa ki çok canı yandığına göre oluşmuş olabilir bence ilk iş doktora gitmek olmalı

Kizlar acil yardim.
Ağrı kesici bi krem var bana bi arkadaşım önermişti geçici süre için işe yarıyor. Birde annem dutu haşlar ılıkken üzerine otururdu yumuşattığını iyi geldiğini söylerdi. Tabi doktora gitmenizde fayda var bunlar geçici anı kurtaran şeyler

Öncelikle büyük geçmiş olsun acil şifalar diliyorum.
Bir yakınım tüm yazı bu sıkıntıyla geçirdi üstelik onunki fistüle çevirmiş, kaç doktor gezildi, hepsi ameliyat dedi, evde uyguladığı bir kaç yöntemle tam olmasa da biraz iyileşti.
Önce mutlaka doktora gidin hemoroid zannettiğiniz şey makat çatlağı ya da fistül olabilir.

Doktora gidene kadar bağırsakları düzenleme ve geçici rahatlama için:
Her akşam saat 20:00-21:00 civarında 3 adet kuru kayısı veya inciri iyice çiğneyip yutun üzerine su için.
Her sabah kalkınca 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı için.
Her öğlen de biraz öğütülmüş 2 tatlı kaşığı keten tohumunu bir kase ev yoğurduna karıştırıp yiyin.
Bu rahatsızlıkta bağırsakları düzenlemek ve af buyrun dışkıyı yumuşak kıvamda tutmak ve her gün düzenli dışarı çıkarmak önemli.
Kabızlık kadar ishal olmamaya da dikkat edin o da tetikliyor çünkü.
Her vücudun düzeni farklı, eğer yukardaki üç ayrı menü sizi ishal yaparsa öğleni iptal edin.
En önemlisi de tuvalette oturup bekleyin ama ıkınmayın.
Tuvaletten sonra makatınızı iyice yıkayıp kurulayın sonra zeytinyağı sürün.
Lohusa olduğunuz için kantoron yağını önermeye çekindim.

Geçmiş olsun benimde vardı ama ileri boyutta değildi yani oturamıyor kadar kötü değildim denediğim ve işe yarayan yöntem ise ;

siyah zeytin çekirdeği yutmak. Normal hap yutar gibi gün de bir tane sabahları yutun suyla beraber. Midenin öğütebildiği tek şey zeytin çekirdeği ve basura iyi geliyor. Bunun haricinde zeytin yağı bir kaşık günde içebilirsiniz

Kizlar acil yardim.
7 gün boyunca günde 7 tane hurma ye çekirdeklerini de yut.

Back
X