Hemorajik over kisti olan var mi ?

Promises

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2008
19
1
86
42
İstanbul
arkadaslar hemorajik over kisti teshisi konmus olan var mi aranizda ? dun gece cok ama cok buyuk bir sanciyla apar topar hastaneye kaldirildim. resmen yerlerde kivrandim.
vajinama bicak saplaniyormus gibi bir agri duyuyordum ve makata dogru vuruyordu. ayni zamanda gobegimin alt kisminda, vajinaya yakin olan bolgede de inanilmaz bir agri vardi.
cekilen ultrasonlar sonucunda yumurtaligimda 3 cm lik bir kist oldugu, bu kistin patladigi ortaya cikti. ama kanama olmamis.. simdi ilac tedavisi gorucem ve adetin 2. gunu tekrar ultrason cekilecek. kuculme var mi kistte diye.
boyle bir durum yasayan oldu mu hic ? ileride hamile kalmama engel olurmu ?
allah korusun tabi de...

canım geçmiş olsun öncelikle
bende çok ama çok hafif bir kasık ağrısı vardı.görüntüleme merkezinde çalıştığım için doktorumuzdan rica ettim ultrason bakmasını.baktı ve kistim olduğunu söyledi.usg çekildikten sonra şiddetli ağrılarım olmaya başladı.geceyi zor geçirdim.ertesi gün iş yerimde bayılmışım.meğer önceki gün usg bakılırken bastırmaktan dolayı kistim patlamış ve de iç kanam oluşmuş.acile kaldırdılar.doktor acil ameliyat olmamı söyledi.orası açık ameliyat yapıyor diye ordan çıkıp devlet hastanesi laparoskopik yapıyor diye oraya gittik.orda da bi dçent rastladı bi kaç gün beklememi ve kanama durursa ameliyat etmeyeceğini söyledi.öylede oldu.ameliyattan kurtuldum ama 4 cm kistim kaldı .aradan 7 ay geçti.geçen hafta muayene oldum yok olmuş kendiliğinden.nasıl oldu bende anlamadım.normalde hemorajik kistler diğer basit kistler gibi kendiliğinden kaybolmazlar.bilmiyorum.bir doktora daha gidicem.bildiğim kadarıyla doğum kontrol hapıyla küçülüyor bu kistler.sormak istediğin birşey varsa bildiğim kadarıyla yardımcı olurum.allah acil şifalar versin

son bişey daha
ihmal edilir ve de tedavi olmazsa gebeliğe engel teşkil edebiliyor buı tarz kistler

Ben de aşırı ağrılar nedeniyle hastaneye gittiğimde çok büyük 11cm kistim olduğunu öğrenmiştim 1-2 gün içinde ameliyat oldum patlarsa hayati tehlikesi bile varmış ağrısına dayanamazsın demişti dr.ameliyattdan 8 ay geçti ama hap kullanıyorum şimdilik bir sorun yok ama bıraktığım anda tekrarlarsa diye korkuyorum.Hemen bebek yap demişti dr. yani yumurtalıklara zarar gelmedikçe kist temizlenince herhangi bir sorun olmuyor.

arkadaslar gittim adetimin ikinci gunu doktora. ultrason ile bakti ama bu kez karindan degil de vajinadan bakti. kist tamamen yokolmus. ilaclarini birak artik kullanma dedi.
ayrica yumurtalik rezervin cok iyi, ileride hamile kalamaman icin bir sorun yok dedi, cok ama cok sevindim.

konuyu hortlatıyorum ama bana da hemorajik over kisti tanısı kondu, pelvik mr istedi siz hangi ilaçları kullandınız?

Ayni teshis bugun bana sa kobdu ama doktor onemsiz dedi anlayamadim. Kistin icine kanama olmus. Ve ilac vermedi. Ben de kasik agrisi sikayetiyle gitmustim doktora.

konuyu hortlatıyorum ama bana da hemorajik over kisti tanısı kondu, pelvik mr istedi siz hangi ilaçları kullandınız?

Merhaba,
tedavi süresinde nasıl ilerlediniz bugün bana da hemorajik over kist tanısı konuldu 4.9 cm büyüklüğünde .. doktor takibe alacağız dedi birde adet dönmlerimi sordu ama ben henüz olamadım stresten 5 gündür tık yok .. belirtileri cabası

mr istendi yanlış hatırlamıyorsam bir kaç gün içinde mr çekildim ve doktoruma sonucu gösterdiğimde allah allah dedi kendi de mr görüntülerine baktı ve de vücut kendi kendine absorbe etmiş kanama alanı da yok olmuş dedi o yüzden bir tedavi uygulanmadı.

merhaba,
aynı şekilde benimde mr ile kesin tanıya varıldı , fakat doktor hiç açıklayıcı konuşmadı.
kan verdim sonucuma göre ilaç vereceğini söyledi 3 aylık takibe alacağız falan dedi .. ne kadar sinir bozucu bir şey
doktorlardan güzel cevaplar alamamak

Bana çikolata kisti demişlerdi ama sonra mr istediler.Mr sonucunda hemorajik kist yazıyor.Bugün kontrole gitcem bakalım neymiş.

Devlet hastanesi ihmal etmis olaabilir sperm testi icin ankara zekai tahire gitmenizii onermem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…