Hemolitik anemi...

gulbeseker

HAYATIMIN TADLARI...BÜYÜYORLAR
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2007
1.525
12
55
Hemolitik Anemi

Tanım ve nedenler

Hemolitik anemiler, eritrosit yıkımının arttığı ve eritrositlerin ömrü¬nün kısaldığı bir bozukluktur (eritrositlerin normal ömürleri yaklaşık olarak 120 gündür).
Hemolitik anemiler ya eritrosit kusuruna bağlı (herediter ya da ka¬zanılmış olabilir) ya da eritrosit dışı nedenlerle bağlı kazanılmış ola¬bilir.

Semptomlar

Hemolitik anemilerde semptomlar genellikle anemiye bağlıdır.
Sarılık ve gittikçe artan solukluk, bel ağrısı, koyu renkli idrar (he-
moglobinüri) çıkarma görülür.
Dalak büyümesi vardır.
Hemolitik kriz sırasında; titremeler, ateş yükselmesi, sırt ve karın
ağrısı, genel durumun bozulması ve şok gelişebilir.

Tedavi

Var olan hastalığa göre düzenlenir. Dalak cerrahi olarak çıkartılır.

BENİM CÜNEYT'İM bu hastalıktan muzdarip olduğu için bi topik açayım istedim... sizlerde öğrenmiş olursunuz... insan kendi başına gelmeyince dikkat edemiyor...allah hiç kimsenin evladına yaşatmasın(aminnn):1no2:

benım bebegım oto ımmun hemolitik anemi hstası. sızınde cuneytım hemolitik anemi hastası yazdığınızı gördüm ırtıbata geçmek ıstedim. hangı turu ve nerde tedavı oluyorsunuz.

Son düzenleyen: Moderatör:
faceden ekleyin ve mesaj atın havva özen çetin olarak konuşalım sizi anlayabiliyorum

Merhabalar ben 5 yıllık hemolitik anemi hastasıyım ilaç tedavileri ile sonuç alamayınca yaklaşık 1ay önce dalak ameliyatı oldum sizlerden bu konuyla ilgili yorumlarınızı bekliyorum

Merhabalar ben 5 yıllık hemolitik anemi hastasıyım ilaç tedavileri ile sonuç alamayınca yaklaşık 1ay önce dalak ameliyatı oldum sizlerden bu konuyla ilgili yorumlarınızı bekliyorum
Geçmiş olsun....
Benim kuvvetli bir kortizon tedavisi gördü. 2 buçuk yaşında başlamıştı. Şimdi önümüzdeki cuma günü 20 yaşını bitirecek. Konya selçuk üniversitesi harita kadastro okuyor. Bugün kpss ye girdi. Ömrünün 3-4 aşamalarında sıkıntı olmuştu. 9 yaşında 11 yaşında 13 ve 16 yaşlarında. Doktoru 30 yaşına kadar bu tür ataklar olur demişti. Ama 30 dan sonra olursa dalak alınacak. Hatta belkide karaciğer nakli de olabilir demişti. Şimdilik çok iyi şükürler olsun.
Fakat buna bağlı genetik olarak da fmf gelişti. Ve kolşin kullanıyor. Çok sık hastalanıuor grip oluyor. Ağzında Aft ve uçuk lar çıkıyor. Böbrekler ağrıyor. Karın ağrısı ve ateşi oluyor.
Kısaca böyle...
Sorun yok onunla yaşamasını öğrendi. Biz de alıştık. Allah beterinden esirgesin.

Size de çok geçmiş olsun yüce Rabbim inşallah tez zamanda sifasini versin bende 3yil kortizon tedavisi gördüm 2yıl da siklosporin etken maddeli kanser ilacı alıyorum inşallah ameliyat yararlı olur diyorum Allah hepimizin şifası nı versin

Merhaba,
Cok gecmis olsun, zor bir sürecten gecmissiniz, oglunuzun durumu nasil iyimi suan?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…