Çocuk onkoloğuna götürmelisiniz. Malesef tecrübe ettik bizde.Arkadaşlar yazışmalar çok eski ancak birtek bu forumda bana destek olabilir siniz diye düşünüyorum.oğlum şuan 8 aylık 2 ay önce ayağının üstünde birden farkettim bir ödem.önce burkulmuş incinmiş dedi dr, sonraki hekim diğer hafta bişey sokmuş ondan dedi .ancak bu ödem hiç inmedi .bir buçuk ay sürdü sonra bizide endişelendirecek bir süreç başladı.hemahipertrofi ilk kez duyduğumuz bir şey Rabbim beterinden saklasın. Göz batın usg kan hepsini yaptırdık temiz çok şükür.genetik şubatta kan alıcak randevu o zaman.ayak üstü ödeminin usg sinde herhangi bir kitle yok kalınlaşmış yağ dokusu yazıyordu.internetten okuyorum gittiğim tanıdığım bütün drlara soruyorum ancak yüreğimi ferahlatacak bir netice alamadım.bu sürdçte bu durumu yaşamış yada yaşayan anneşerle konuşmak iyi gelecektir diye düşündüm.hamgi hekime nereye götürdünüz kimden fayda görebiliriz nedir bana yardımcı olabilir misiniz ALlah rızası için.tel numarası verebilirim
Merhaba,
Benim oğluma da 5 yaşında teşhis konuldu. 1 cm. el, ayak, bacak çevresi farkı var. Başka bir sıkıntı çıkmadı şükür. 3 ayda bir ayrıntılı USG çekiliyor. Diş etinde bir şişlik fark ettim. Umarım onunla ilgili değildir. Hepinize geçmiş olsun. Bu vücudun sağ ve sol yarısındaki farklar için çocuk ıonkoloğuna gidilmesi gerekiyor. Çok az rastlanır bir durum. ÇOCUK ONKOLOGLARI biliyor. sadece.
26 vakanın 16 sında tümöre rastlanmış, düzenli takip gerektiren 11. kromozomla ilgili genetik bir bozukluk ...(( sebebini bulmak çok zor, içilen ilaç, vitamin bile sebep olabilirmiş.
Çocuk onkoloğuna götürmelisiniz. Malesef tecrübe ettik bizde.
Ankarada Gazi hastanesnde bu konuda çok iyi bir profedöre denk geldik. Düzenli kontrole devam çok şükür bizdede başka bir sorun çıkmadı.
Canım umarım görürsün mesajımı bana numaranızı yazarsanız özelden en azından şimdiye kadar ki süreç hakkında cevap verebilirim . Korkulacak birşey Yok başta bende çok ama çok üzgündümArkadaşlar yazışmalar çok eski ancak birtek bu forumda bana destek olabilir siniz diye düşünüyorum.oğlum şuan 8 aylık 2 ay önce ayağının üstünde birden farkettim bir ödem.önce burkulmuş incinmiş dedi dr, sonraki hekim diğer hafta bişey sokmuş ondan dedi .ancak bu ödem hiç inmedi .bir buçuk ay sürdü sonra bizide endişelendirecek bir süreç başladı.hemahipertrofi ilk kez duyduğumuz bir şey Rabbim beterinden saklasın. Göz batın usg kan hepsini yaptırdık temiz çok şükür.genetik şubatta kan alıcak randevu o zaman.ayak üstü ödeminin usg sinde herhangi bir kitle yok kalınlaşmış yağ dokusu yazıyordu.internetten okuyorum gittiğim tanıdığım bütün drlara soruyorum ancak yüreğimi ferahlatacak bir netice alamadım.bu sürdçte bu durumu yaşamış yada yaşayan anneşerle konuşmak iyi gelecektir diye düşündüm.hamgi hekime nereye götürdünüz kimden fayda görebiliriz nedir bana yardımcı olabilir misiniz ALlah rızası için.tel numarası verebilirim
Çünkü bunun teşhisini koyamiyorlar ve ne gibi durumların olabileceğini bilmiyorlar. Malesef. .Benim oğlumu neden onkoloğa göndermediler şaşırdım açıkçası
Bu hastalığın tedavisi yok maalesef benim kızım şu anda 18 yaşında.bacağındaki kısalığı farkettiğimde 1 aylıktı fakat teşhis konulduğunda 9 yaşındaydı ve yine de bana onkolojik inceleme gerektiği söylenmedi.Ben kendi araştırmalarımla öğrenip inceleme yaptırdım hamdolsun o manada sadece kalp kapakçığında küçük bir sorun çıktı hastalıktan kaynaklı ama ciddi bir sıkıntı yok.Arkadaslar 5 aylik bebegi var akrabamin oglu da sol bacagi sag bacagna gore 2 cm fark var ortopedi cildiye damar cerrahi pediatriye gitti ama kimse bilemedi bugunde norolojiye gitti emar ve genetik polikligine sevkettiler inşaallah kotu bsey olmaz bu hastalik ömür boyumu gidiyor duzelme ihtimali yok mu duzelen varmı bizede yazin cok moralimiz bozuk; ( allah sifa versin.