Hemeroid mi başka birşey mi bilmemekle birlikte korkuyorum :(

sunshine_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2010
8
0
Bayanlar elime gelen bir dış hemeroidim var seneler senelerdir..yaş 22..alkol sigara yok..Bu konudan dolayı hiç doktora gitmedim ama çekindiğimden değil kötü birşey çıkarsa diye korktuğumdan.Şimdi ben şöyle bir özet geçeyim;2-3 sene öncesinde dışkıdan sonra ara sıra tuvalet kagıdına bazen pembe bazen kırmızı nokta halinde kan gelirdi...Bazen canımı çok acıtırdı şişerdi oturamaz oturdum mu kalkamazdım ama şimdilerde hiç böyle bir acı yaşamıyorum.yaklaşık 4-5 ay önce bahsettiğim kanama bir hayli çoğaldı,dışkıyada bulaştı 2 hafta falan sürdü sonra geçti derken 2 ay sonra yine oldu yine gecti...ve derken 2-3 gün önce yine başladı ve dünden beri hiç gelmedi.Beni iyice korkuttuğu için doktora gitmek fikrini aklımdan bile geçiremiyorum :KK43: Yalnız gözlemledim nezaman dışkıyı zorlanarak yaparsam ozaman ilk kan geliyor ve birkaç gün sürüp geçiyor..Bu sadece basit bir hemeroid midir sizce? :KK58:

canım bence hemeroittir. Korkmana gerek yok . Bendede oluyor kan bende doktora gıtmedım..Ramazandan sonra inşallah...Rabbim sağlık versin....:78:

doktora korktuğun için gitmemen çok yanlış, tam tersi korkun varsa gitmen lazım
basit bir şey bile olsa doktordan bunu duyup rahatlamak istemez misin canım?
belki çok basit bir ilacı tedavisi vardır, sen ordaki yarayı ha bire dürtüp büyütüyosundur?
bence geciktirmeden doktora git
geçmiş olsun..

Bayanlar elime gelen bir dış hemeroidim var seneler senelerdir..yaş 22..alkol sigara yok..Bu konudan dolayı hiç doktora gitmedim ama çekindiğimden değil kötü birşey çıkarsa diye korktuğumdan.Şimdi ben şöyle bir özet geçeyim;2-3 sene öncesinde dışkıdan sonra ara sıra tuvalet kagıdına bazen pembe bazen kırmızı nokta halinde kan gelirdi...Bazen canımı çok acıtırdı şişerdi oturamaz oturdum mu kalkamazdım ama şimdilerde hiç böyle bir acı yaşamıyorum.yaklaşık 4-5 ay önce bahsettiğim kanama bir hayli çoğaldı,dışkıyada bulaştı 2 hafta falan sürdü sonra geçti derken 2 ay sonra yine oldu yine gecti...ve derken 2-3 gün önce yine başladı ve dünden beri hiç gelmedi.Beni iyice korkuttuğu için doktora gitmek fikrini aklımdan bile geçiremiyorum :KK43: Yalnız gözlemledim nezaman dışkıyı zorlanarak yaparsam ozaman ilk kan geliyor ve birkaç gün sürüp geçiyor..Bu sadece basit bir hemeroid midir sizce? :KK58:

cnm ihmal etme bir an önce doktora görün ve kolonoskopi iste.seni korkutmak istemem ama aynı şikayetler bende de vardı.önce peçeteye geliyordu az az.sonra dışkıyla gelmeye basladı.doktora gittim doktor yaşımdan dolayı kötü bişey olmayacağını söyledi bense pimpirikli olduğumu ,içimin rahat olması için kolonoskopi istediğimi söyledim.ve iyiki de yaptırmışım [doktora kalsa istemicekti kolonoskopi).kolit die bir rahatsızlık çıktı.kalın bağırsak iltihabı oluyor.neyseki daha çok başındaymış ilaçları kullanmaya başladığım ilk gün kesildi şikayetlerim.2.5 aydır rahatım.bi prof.la devam ediyorum artık yılda birkaç kez kontrollerim olacak.şimdi eylülde gidicem tekrar.umarım seninki sadece hemoroidten ibarettir.ama sakın ihmal etme.doktordan da utanma,sıkılma cnm.sağlık bu. sevgilerimle..

cnm ihmal etme bir an önce doktora görün ve kolonoskopi iste.seni korkutmak istemem ama aynı şikayetler bende de vardı.önce peçeteye geliyordu az az.sonra dışkıyla gelmeye basladı.doktora gittim doktor yaşımdan dolayı kötü bişey olmayacağını söyledi bense pimpirikli olduğumu ,içimin rahat olması için kolonoskopi istediğimi söyledim.ve iyiki de yaptırmışım [doktora kalsa istemicekti kolonoskopi).kolit die bir rahatsızlık çıktı.kalın bağırsak iltihabı oluyor.neyseki daha çok başındaymış ilaçları kullanmaya başladığım ilk gün kesildi şikayetlerim.2.5 aydır rahatım.bi prof.la devam ediyorum artık yılda birkaç kez kontrollerim olacak.şimdi eylülde gidicem tekrar.umarım seninki sadece hemoroidten ibarettir.ama sakın ihmal etme.doktordan da utanma,sıkılma cnm.sağlık bu. sevgilerimle..

İnşallah hemoroid değildir canım

aynı sorundan bende muzdariptim ve dış hemoroid büyümüyo diye doktora gitmedim son zamanlarda şişme kanama yapıyodu bende doktora gittim iyi ki gitmişim ieride 5-6 tane olduğunu söyledi doktor ve lazerle yaktı tam iyileşemedim bide ramazan geldi ya kabız olmamam lazımdı pek dikkat edemedim ama inşaallah daha iyi olurum...

Kolonoskopi acı veriyor mu?:26:

Benimde gitmem lazım doktora ama çok korkuyorum..

slm arkadaşlarr .. kolonoskopi ben yaptırdım öyle acı veren bişey değill..

ben gebelikte hemoroid oldum birde çatlak yani anal fistül oldu bende kanama vs sonrasında bi doktora gitim ameliyat dedi hemoroidden gözüm korktu bebeğim 2.5 aylıktı çok küçüktü ve hemoroidde zor bi iyileşme süreci var diye doktor bana çocuğun 1 yaşına gelsin öyle yapalım dedi ameliyatı... sonra eşim baktı ben çok çekiyorum ağrı sızı kanama vs araştırmış etmiş bana bi doktor bulmuş sağolsun.. vel hasıl gitim doktora ve güzel şeyler duydum ondan . sklero terapi yani bu hemoroidde iğne ile büzüştürücü tedavi yani ameliyatsız ama dedi çatlağa dikiş atmak şart oda basit bi olay dedi .. ben tatmin oldum ve hemen oldum şuan üstünden yaklaşık 5 s ene geçti çok memnunum .. basıları tekrarlayan eden vardı ozaman forumlarda okuyordum .. allah çok şükür tekrarlamadı ..
tavsiyem fazla geciktirmeyin ve bu ameliyat en son aşamasındakilere yapılıyomuş bi kaç evresi var hemoroidin büzüştürücü tedavi çok iyi bence iğneyle ayakta uygulanıyo ve bi sıkıntosoda olmuyo

Benimde ya çatlak ya hemoroid tam bilemiyorum.

Dışarda olan,görünen,ele gelen birşey yok. İçeride olan birşey...

İç kısımda olduğu için tamamen korkuyorum.

Dışarıda olmadığı için Dr parmak ile içeriden muayene ediyormuş...Düşünmesi bile korkunç,kaldı ki acısı...:18:

fistül olunca tuvaletten sonra acıma, ağrı, zaman zaman da kaşıntı olur, kan gelir...sıcak suya oturmak çatlağa çok faydalı. doktorum önerdi. eğer iç hemoroid de varsa fitil veya krem kullanmak da gerekiyor sıcak oturma banyosu ile birlikte...

Kızlar benimde 2,5-3 aydır böyle bi sorunum var.Zoretanin die bi ilaç kullanmıştım onun yan etkilerinden sanırım bi süre kabızlık çektim ve işte 3 aydır falan mercimek büyüklüğünde bişi çıktı.Her tuvalete gidişimde kanıyo tabii :KK43: Doktorum genel cerrahiye git dedi ama şu an çalışıyorum diğer tedavim için izin alıyordum sürekli şu an çok göze batmamak için izinde alamıyorum.2 ay sonra çıkıcam işten geç kalınmış olunmaz dimi ameliyatla tekrar oluyo demiş bi doktorda ne yapacağımdan emin de olamadım çok zor durumdayım çook :84:

X