- 14 Nisan 2023
- 21
- 12
- 22
-
- Konu Sahibi username777
Öncelikle geçmiş olsun. Her hematom bebeği tehdit etmiyor ve her gebeliğinizde hematom oluşacak , doktorunuzu suçlamayın. En yakın zamanda sağlıklı bir gebelik nasip olur inşaAlla
Benim kanamam durmuyordu ve kanama alanı artık çok büyümüştü. Doktorumu aslında suçlamazdım ama kime sorsam bana doktorum ilaçlar falan yazdı dinlenmem gerektiğini söyledi ve geçti gitti diyorlar. Ama benim doktorumun yalnızca yaptığı bana kanama durdurucu bir iğne yazması ve dinlenmemem gerektiğini söyluyordu ve hergun ultrasona gel bakalım bebek ne zaman zarar görücek diyordu. Birde cocuk sahibi olmanın zor olduğunu söylemedim ben belkide yanlış anlaşılmışımdır. Sadece korktuğumu ve yine diğer hamilelikde hematoma olacağından korkuyorum.Geçmiş olsun, eğer bebek sağlıklı olursa her şeye rağmen tutunur zaten, çok fazla dinlenmeyle alakalı olduğunu düşünmüyorum, kendinizi ya da doktorunuzu suçlamayın, eskiden annelerimiz ne kadar ağır işler yaparmış, sağlıklı bebek tutunuyor bir şekilde. Benim merak ettiğim asıl konu şu, hematom sebebiyle olduğu kesin mi, doktor tam olarak ne dedi ? Çünkü ben de 6 haftalıkken başlayan lekelenmeler sonucu 8. haftada düşük yaptım. Bebek gelişmedi ayrıca. Yani rahimde kanama alanı gözüküyor olabilir ama bu durum direkt çocuk sahibi olmanın zor olduğu sonucuna nasıl bağlandı, merak ediyorum.
Hiç korkmayın, aynı şey daha 1 ay önce kuzenimin başına geldi, rahimde kanama alanı vardı ve günlerce pıhtılı kanaması oldu, bebek düşebilir dedi doktor, şu anda bebek 10 haftalık ve gayet sağlıklı bir şekilde büyümeye devam ediyor. İçiniz rahat olsun, şimdi böyle hissetmeniz normal ama tekrar böyle bir durum yaşama ihtimaliniz oldukça az, günümüzde düşük oranları maalesef artmış durumda ama sağlıklı gebelikler de bir o kadar fazla. Umudunuzu kaybetmeyin, hep olumlu düşünün, eminim ki bebişiniz en uygun zamanda gelecektirBenim kanamam durmuyordu ve kanama alanı artık çok büyümüştü. Doktorumu aslında suçlamazdım ama kime sorsam bana doktorum ilaçlar falan yazdı dinlenmem gerektiğini söyledi ve geçti gitti diyorlar. Ama benim doktorumun yalnızca yaptığı bana kanama durdurucu bir iğne yazması ve dinlenmemem gerektiğini söyluyordu ve hergun ultrasona gel bakalım bebek ne zaman zarar görücek diyordu. Birde cocuk sahibi olmanın zor olduğunu söylemedim ben belkide yanlış anlaşılmışımdır. Sadece korktuğumu ve yine diğer hamilelikde hematoma olacağından korkuyorum.
Keşke benimde bebeğim sıkı sıkı tutunsaydı banaHiç korkmayın, aynı şey daha 1 ay önce kuzenimin başına geldi, rahimde kanama alanı vardı ve günlerce pıhtılı kanaması oldu, bebek düşebilir dedi doktor, şu anda bebek 10 haftalık ve gayet sağlıklı bir şekilde büyümeye devam ediyor. İçiniz rahat olsun, şimdi böyle hissetmeniz normal ama tekrar böyle bir durum yaşama ihtimaliniz oldukça az, günümüzde düşük oranları maalesef artmış durumda ama sağlıklı gebelikler de bir o kadar fazla. Umudunuzu kaybetmeyin, hep olumlu düşünün, eminim ki bebişiniz en uygun zamanda gelecektir
Kendinizi suçlamayın, ilk 8 haftada oluşan düşüklerde genellikle bebekte bir anomali oluyor, vücudunuz sağlıksız embriyoyu istemiyor, böyle düşünürseniz eğer biraz daha rahatlatır belki, bu süreçte spor yapın ve sağlıklı beslenmeye gayret edin, sebze ağırlıklı beslenin, ideal kilonuza ulaşmaya çalışın, vücudunuzu gelecek olan yavruya hazırlayın, defalarca düşük yapan kadınlar var ve onlar bile asla pes etmiyorlar, bunları düşünün, umarım her şey istediğiniz gibi olur, psikoloji çok önemli bu süreçteKeşke benimde bebeğim sıkı sıkı tutunsaydı banakendimi çok suçluyorum belkide başka doktora gitseydim bebeğim beni bırakmazdı. Yinede teşekkür ederim inşAllah dediğiniz gibi olur
Doktor elinden geleni yapmış iğneyle, o iğneyi bile her doktor yapmıyor artık. Bazı hematomlar küçüktür, zarar vermez. Sizinki zarar verecek boyuttaymış maalesef. Bir çok gebelik hematom sebebiyle sona eriyor.Benim kanamam durmuyordu ve kanama alanı artık çok büyümüştü. Doktorumu aslında suçlamazdım ama kime sorsam bana doktorum ilaçlar falan yazdı dinlenmem gerektiğini söyledi ve geçti gitti diyorlar. Ama benim doktorumun yalnızca yaptığı bana kanama durdurucu bir iğne yazması ve dinlenmemem gerektiğini söyluyordu ve hergun ultrasona gel bakalım bebek ne zaman zarar görücek diyordu. Birde cocuk sahibi olmanın zor olduğunu söylemedim ben belkide yanlış anlaşılmışımdır. Sadece korktuğumu ve yine diğer hamilelikde hematoma olacağından korkuyorum.
Öncelikle geçmiş olsun. Her hematom bebeği tehdit etmiyor ve her gebeliğinizde hematom oluşacak diye bir kural yok. Dinlenmiş olsaydınız da sonuç değişmeyecekti, doktorunuzu suçlamayın. En yakın zamanda sağlıklı bir gebelik nasip olur inşaAllah.