HEMATOLOJİ KAN TAHLİLİM

qzlm

Guru
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2010
118
75
298
İstanbul
-Protrombin Zamanı

Aktivite 99,5 = % 70 - 130
INR 0,99 = INR 8 - 1,2
PT 14,4 = sn 11,9 - 17,3
APTT 32,9 = saniye 22 - 38

- Trombosit Fonksiyon Testleri

TRAP Test 156 = 84 - 128 YÜKSEK ÇIKMIŞ
Kollajen Test 91 = 72 - 125
ADP Test 54 = 57 - 113 DÜŞÜK ÇIKMIŞ
Ristotest-Low 0 = 0 - 20
Ristotest-High 164 = 98 - 180

anlayan arkadaşlar bi bakabilir mi lütfen rica ediyorum ??
randevum daha önümüzdeki haftaya doktor yok malesef
sonuçlarım çıkmış çevremde konuyu anlayabilecek hiç tanıdığım biri de yok
internetten baktım biraz kafam allak bullak oldu hiç bişey bulamadım sanki bu hastalık bir tek bende varmış gibi geldi. hiç bi açıklayıcı terim bulamadım. kalıtsal bir hastalık olduğunu düşünmeye başladım.
Şikayetim ise diş çektirdiğimde ve temizleme yaptırdığım zamanlarda kanamam dinmedi.
Bu testleri yaptırmış olup bilgisi olan arkadaşlar vardır belki
Yardımcı olurlarsa çok memnun olurum

hangi rahatsızlık şüphesi ile bu tahlili istedi dr?

Konu yanlış yerde ama madem arada uzun zaman var merak da ettiniz internetten ismini ve soru cevapladigi siteyi bularak aynı buraya yazdığınız gibi Dr.Kadir Tuğcu ya sorabilirsiniz.

Konu yanlış yerde ama madem arada uzun zaman var merak da ettiniz internetten ismini ve soru cevapladigi siteyi bularak aynı buraya yazdığınız gibi Dr.Kadir Tuğcu ya sorabilirsiniz.
hematoloji bölümüne de açtım konuyu ama burası daha aktif olduğu için yardımcı olabilecek arkadaşlar çıkar diye konuyu buraya da taşıdım, teşekkürler..

diş çektirdiğimde ve diş taşı temizliği yaptırdığım zaman kanamam dinmemişti.
hemofili şüphesiyle. yani kanama o kadar sürerekte hemofili denebilir.dahiliye çözer genelde.fakülteye mi yaptırdınız fakültede genelde teşhis konulması gerekir.dediğiniz gibi size özel bir hastalık olabilir.yarısına kadar normal gibi belki de trombosit hücrelerindeki sıkıntı yüzünden yeterli trombositiniz olmasına rağmen yeteri kadar etkili olmuyordur.tabi kalp ilacı ve kan sulandırıcı kullanmıyorsanız.

Çok teşekkür ederim ilginize alakanıza gerçekten çok sağolun varolun :)
üniversite hastanesine gidiyorum evet .
Bu bölümün doktorlarını her zaman bulmak mümkün olmuyor. Randevular hep uzun tarihlere veriliyor . Zaten direk muayene olamıyorsun sevk edilmen gerekiyor.ilk muayenemdi onu bile nerdeyse 1 ayı geçti bekliyordum. Kan pıhtılaşmasına detaylı bakacaklarını söylediler.İlaç kullanmıyorum .
İnternetten araştırmalarıma göre hemoliji hastalığı çıkıyor karşıma hep ama işte hemaliji için de diğer değerlerimde de sorun olması gerekiyor gibi
kafam çok karıştı beklemek çok kötü
internette de tam tahlildeki değerleri bulamayınca iyice panikledim
anlayışsınız için teşekkür ederim tekrardan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…