• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Hem mama hem anne sütün verenler bi bakabilirmi lütfen

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

TRAKYALI

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2008
1.085
19
116
Şanlıurfa
Selam arkadaşlar 21 gümlük bir bebeğim var ve emziriyoryum ama sütümün yetmediğini düşünüyorum özellikle akşamları çünkü meme emerken uykuya dalıyo tamam artık uyur deyipbeşiğine koyuyorum 5 dakka sonra uyanıyor bende bu yüzden karnı açtır diye mama veriyorum ,işte sorunumuzda bundan sonra başlıyor mama yedirdikten sonra tekrar meme emmek istiyor karnı tok olsa bile başka türlü uykuya dalmıyor bende mamanın hemen ardından meme vermek istemiyorum çünkü doktorum vermemem gerektiğini anne sütüyle memeyi karıştırırsam her ikiisninde faydasını alamayacağını söyledi napıcam ben yaa vermesem olmuyo mecbur karışıyo benim gibi olanlar ne yapıyo arkadaşlar, mamadan ne kadar zaman sonra süt veriyonuz,yardım lütfen

canım kilo almadıysa ve az çiş yapıyorsa doymuyordur
uyanıyor diye doymuyo zannetme
benim kızım da ilk 2 ay doğru düzgün uyumadı emip
ama 2 kilodan fazla almıştı
kilosu iyiyse boşa mama verme canım

a.s.
Selam arkadaşlar 21 gümlük bir bebeğim var ve emziriyoryum ama sütümün yetmediğini düşünüyorum özellikle akşamları çünkü meme emerken uykuya dalıyo tamam artık uyur deyipbeşiğine koyuyorum 5 dakka sonra uyanıyor bende bu yüzden karnı açtır diye mama veriyorum ,işte sorunumuzda bundan sonra başlıyor mama yedirdikten sonra tekrar meme emmek istiyor karnı tok olsa bile başka türlü uykuya dalmıyor bende mamanın hemen ardından meme vermek istemiyorum çünkü doktorum vermemem gerektiğini anne sütüyle memeyi karıştırırsam her ikiisninde faydasını alamayacağını söyledi napıcam ben yaa vermesem olmuyo mecbur karışıyo benim gibi olanlar ne yapıyo arkadaşlar, mamadan ne kadar zaman sonra süt veriyonuz,yardım lütfen

bende benzer sorunları yaşadım ilk 40 gün felan sütümün akşamları azaldığını düşünürdüm çünkü akşamları huysuzlanırdı mama verirdik onu da içerdi beni de emmek isterdi ama kusardı da yani fazlasını çıkarıyordu aslında doyuyordu sonradan anladım
etrafımdakiler doymuyor bu çocuk aç diyolardı bende mamayı veriyordum artık ama 40 günün sonunda inat ettim vermiycem diye sütüm daha da arttı ve gelişimi de gayet iyiydi.
hiç mama vermeden gelişimini takip et haftalık olarak kilo alımına bak. birde çiş sayısı 4 ila 6 arasında olucak günde. kaka sayısı 2 ila4 arası olucak bu şekilde belirleyebilirsin.a.s.

ben önce emzirip sonra mama verdim. Bana kimsede anne sütünün bu sekilde faydasi olmaz demedi. Zaten vermek zorundaydim sütüm az diye. Hala da ayni sekilde devam ediyorum 4 aylik oldu. Benimki her emzirmede uyuyup yataga kondugunda uyaniyordu ama bu sütünün yetmedigini göstermez cünkü o uyudugu icin iyi emmiyordu. Bir sekilde uyandirip emdirmeye calis sürekli.
Simdi de dikkat et eger biberonun kolayligina alisirsa bir süre sonra anneden emmek istemiyorlar...Bir de eger gercekten ac diye uyumuyorsa mama verince hemen uyumasi gerek. Benim oglum mama verildiginde son damlasiyla beraber horultuyla uyuyordu cünkü.
Bence sütünün yetip yetmediginin en iyi göstergesi diger arkadaslarin yazdiklari. Eger kilo aliyorsa bence mama vermeye devam etme. sonucta bebekler ac olmasalar bile emmeyi severler. Olmadi emzik verip emmesini de saglayabilirsin. o da uykuya gecmesini kolaylastirabilir.

emerken uyuyor demişsin ya ne kadar süre sonra uyuyor iyice emiyor mu, 2 göğsünü de.arkadaşın dediği gibi uyandırman lazım,yanağına burnuna müdahale etmen lazım.

benim bebegim yanak ve burundan mesela kesin uyanmaz. hic birsekilde hemde. en iyi cözüm bir kitapta okumustum bana da yarardi. kucagima oturtup hafifden öne ve arkaya getiriyorum bebegimi. öne dogru gelince irkilip en azindan gözünü aciyor o arada tabi hemen gögsümü agzina sokuyorum. cok uzun süre uyanik kalmasa da etkili olabiliyor.

benim kızımda çok sık uyanırdı ama inat ederek hiç mama vermedim.çünkü kilo alımı gayet güzeldi.normal bir bebek günde 20-25 gr alması gerekiyormuş kızım yaklaşık günde 50 gr ma yakın alıyordu.bence senin bebeğinide kilo alımı iyiyse mama hiç verme bence.

benim sütümde yetmiyordu. bunun kararını doktorumuzla verdik. bebeğimizin günde ortalama olarak en az 20 gr alması gerekiyordu ama bizimki 18 gr almaya başlamıştı. yani bunun kararını ölçüye göre vermelisin. belki mamaya başlamana gerek yoktur. ayrıca alması gereken kilo ayına göre değişiyor. bence doktorunla görüşmelisin.

Back